personer har tittat på denna bostad

Tomt

Växjö

Tofta Kattpensionat

6143 m²

1 700 000 kr

Tomt på landet nära Växjö


Spännande tomt om 6.143 m² med privat läge mitt i naturen, endast ca 9 km till Växjö Centrum. Positivt förhandsbesked för uppförande av bostadshus finns och strandskyddsdispens beviljad då Yasjön ligger ca 80 meter från tomten. På fastigheten finns enklare byggnad som tidigare inrymt kattpensionat.

Snabbfakta

Adress Tofta Kattpensionat
Område Växjö
Upplåtelseform Friköpt
Tomtarea 6143 m²
Pris 1 700 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Taxeringskod

414, Industrienhet, byggnadsvärde under 50 000 kr

Tomtarea

6143 m²

Vatten/avlopp

Vatten: Servitut brunn finns. Rätt att använda bef. brunn på intilliggande fastighet Gårdsby-Tofta 3:18. Avlopp finns ej.

Allmänt

– Fastigheten är fn taxerad som industrienhet med byggnadsvärde under 50 000 kr, typkod 414. Begäran om omprövning av fastighetstaxering till taxeringskod 213, småhusenhet med byggnadsvärde under 50 000 kr har inlämnats ca 1/10 2022.
– Anslutning el via Eon, ca 37.500 kr.
– Fastigheten S6 om 1.727 m² gränsar mot tomten och ligger i anslutning till Yasjön(se karta). Möjlighet kan finnas att köpa tomten och på så sätt få access till sjön. Fastigheten ligger inom strandskyddsområde. S6 har ett stort antal ägare, vilket gör att det kommer att dröja innan ett svar kan erhållas. Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information.
– Det går bra att besöka tomten på egen hand. Tag väg 23 mot Oskarshamn, ca 4 km efter Sandsbro tag vänster vid skylt Vikensved (visar höger) och följ sedan våra skyltar. Gränsvisning av tomten är beställd, kommer att genomföras vecka 44/45.

Kommunikation

Länstrafikens bussar linje 310, 320 och 331.

Allmänt

Gårdsby ligger ca 1 mil nordöst om universitetsstaden Växjö, mitt i Småland. Här finns skog, sjöar, öppna landskap och levande landsbygd. Gårdsby Säteri är känt för sin herrgårds-byggnad från 1750 och tidigare sina Holstein avelskor, och har en av Sveriges modernaste ladugårdar för frigående djur. Fiber via Gårdsby fibernät ek.förening, drivs av Wexnet.

Närservice

Norremark är närmaste handelsområde med stormarknader, restauranger, Systembolag, apotek, flera gym och idrottsanläggningar med mer. Naturskönt vid Toftasjön ligger också omtyckta Toftastrand konditori och Villa Vik restaurang som också erbjuder hotell och konferensmöjligheter. Närmaste skola är Sandsbro Skola en omtyckt F-6 skola utmed Fyllerydsvägen. I Gårdsby finns Föräldrakooperativet Trollbackens förskola.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2021).

Läge