personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Söder

Trädgårdsgatan 15 C

3 RoK

81 m²

3 200 000 kr

Radhus med hörnläge på Söder


Välkommen till Söder och ett charmigt radhus i bostadsrättsform! De välkända och eftertraktade Sebohusen är uppförda på 40-talet och har ett utmärkt läge med gångavstånd till City, Strandbjörket och Bokhultet. Här erbjuds renoverat kök, duschrum med kakel och klinker, öppen spis, nytt uterum samt bilplatser vid entrén.

Snabbfakta

Adress Trädgårdsgatan 15 C
Område Söder
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 + Kök
Våning av 2
Boarea 81 m² (ägarens information)
Avgift 5124 kr/mån Inkl värme, prel debiterad VA-förbrukning, kabel-tv
Tillträde 2018-06-01
Pris 3 200 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

JOHAN HAMMARSTRÖM

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

JOHAN HAMMARSTRÖM
Antal rum

3

Boarea

81 m²

Planlösning

Här erbjuds nu ett charmigt och moderniserat bostadsrätts-radhus om 3 rok samt källare i Brf Sebohus nr 1. Bostaden har renoverats omfattande på senare år och är i mycket gott skick. Kvarteret präglas av medlemmarnas lummiga trädgårdar och den gemensamma parken som är belägen innanför husen. Entréplanet har renoverats 2014 med nytt kök, vackra vitlaserade trägolv/klinkergolv och målning/tapetsering. Väggen mellan kök och vardagsrum har tagits bort och skapat en öppen lösning med ljus och rymd. En riktigt härlig bostad med genomgående ljus färgsättning, vackra golv och en fungerande öppen spis.

Rumsbeskrivning;
– Hall med uppvärmt klinkergolv och klädhängare för ytterkläder.
– Toalett med uppvärmt klinkergolv och väggar med vit panel, renoverat 2018. WC och tvättställskommod.
– Kök som helrenoverats 2014 med vita luckor, bänkskivor i laminat och mosaik på vägg. Integrerad diskmaskin, induktionshäll och rostfria maskiner från Siemens; Kyl/frys, fläkt, mikrovågsugn och självrengörande ugn. Golvbeläggning av vitlaserad askparkett.
– Ljust vardagsrum med vitlaserad ekparkett, härlig öppen spis och utgång till uterummet.
– Uterum från 2015 om ca 9,5 m² med trallgolv, skjutbara glaspartier samt utgång till mindre däck i rakt söderläge. Trappa ner till marknivån med gräsmatta, fruktträd och altandäck med insynsskydd(2017) .
Övre plan:
– Hall med ekparkettgolv samt tre rymliga garderober.
– Sovrum med ekparkettgolv och tre garderober.
– Sovrum med ekparkettgolv.
– Badrum med uppvärmt klinkergolv och helkaklade väggar, helrenoverat 2004. Inbyggt badkar, WC, tvättställ, handdukstork, spegelskåp och spotlights i taket.
Källare:(takhöjd ca 1,90 m)
– Tvättstuga med uppvärmt svart klinkergolv och vita väggar, renoverat 2016. Tvättmaskin.
– Mysigt rum om ca 20 m² med textilmatta, vita väggar samt två garderober.
– Mindre förrådsutrymme under trappan.

Bostadstyp

Marklägenhet

Byggår

1944

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

163 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Sebohus nr 1 i Växjö

Allmänt

Bostadsrättsföreningen består av 47 lägenheter i 8 huskroppar, med total lägenhetsyta på 3 736,5m². Föreningen bildades i samband med att husen byggdes 1944.
Gemensam tvättstuga, som består av två avdelningar, ligger på Södra Esplanaden (på gaveln vid Södra Esplanaden 28).

All mark tillhör föreningen och ingår alltså inte i bostadsrätten. Det innebär bland annat att övriga boende i Sebohus har rätt att passera över tomten, t ex med en gräsklippare. Du har dock rätt att använda den mark som direkt gränsar till bostadsrätten.
Varje lägenhet sköter sin trädgård. Diskussion pågår i föreningen om att skapa nya P-platser samt att eventuellt avgiftsbelägga p-platser för de som har parkeringar på föreningens mark.

På grönområdet finns en kallkompost för trädgårdsavfall. Inom föreningen finns även varmkompostering av köksavfall.
Sebohus har sina sopstationer vid Trädgårdsgatan respektive Södra Esplanaden. Vid Södra Esplanaden sorteras hårdplast, färgat glas, wellpapp, tidningar samt hushållsavfall. Vid Trädgårdsgatan sorteras hushållsavfall och tidningar. Metallåtervinning hänvisas till sopstationen vid Domprostmossen nära Konsum.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Persson & Thorin AB, Telefon: 0470-260 90.

Föreningen har genomfört stambyte via relining, 2008. Föreningen har även bytt till 3-glasfönster och tak och värmekulvertar är bytta.
Föreningens hemsida www.sebohus.se

Driftkostnad

El: 11 500 kr/år

Summa: 11 500 kr/år

Övrigt

I månadsavgiften ingår ”normalförbrukning” av vatten, br-föreningen läser av kvartalsvis och debitering sker efter faktisk förbrukning. Bredband via Comhem. Larm finns installerat, kan övertas av köparen.

Allmänt

Centrumnära Söder är en av Växjös äldsta och populäraste stadsdelar med magnifika hus. På senare år har det tillkommit mycket ny bebyggelse, ett helt nytt bostadsområde, villor och bostadsrätter. Söder är omgivet av två sjöar. Den omtyckta fiskesjön Bergundasjön sträcker sig in i Bokhultet, som är en stor och vacker bokskog. Runt Bergundasjön löper flera strövstigar och en cykelled. Cykelvägen runt Växjösjön är stadens mesta motions- och promenadstråk. Vackra dagar går och joggar flera tusen personer de drygt fyra kilometrarna runt sjön. Växjöbornas egen park Strandbjörket ligger också på Söder. Här finns en stor klassisk lekpark där alla som vuxit upp i Växjö snurrat i karusellerna. I Strandbjörket finns också en cafeteria och en stor fågeldamm. I Strandbjörket ligger även Växjö Tenniscenter med flera utomhus- och inomhusbanor.

Närservice

Mitt på Söder ligger Bäckaslövskolan som är en Montessoriinspirerad skola där eleverna går i åldersintegrerade klasser (1-3, 4-6). I stadsdelen finns även flera friskolor både på grundskole- och gymnasienivå. På Södra Ringvägen ligger en större servicebutik och till butikerna i centrum är det inte långt.

Läge