Snart
till salu

Villa

Hovshaga

Rondellvägen 1

6 RoK

184 m²

5 190 000 kr

Härlig familjevilla på Hovshaga

Hemtrevlig, inbjudande familjevilla om 6 rok på hörntomt i lugna kvarter på Hovshaga. Ett vackert och välrenoverat hus som inrymmer bl a fyra sovrum, två sällskapsrum samt hela tre renoverade dusch/badrum. Ett inflyttningsklart hus med utmärkt planlösning och med närhet till allt barnfamiljen behöver. Fjärrvärme och öppen spis.

Snabbfakta

Adress Rondellvägen 1
Område Hovshaga
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 184 m²
Tomtarea 826 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 5 190 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

6 (Varav 4 sovrum)

Boarea

184 m²

Planlösning

Rumsbeskrivning entréplan
– Välkomnande entréhall med ekparkettgolv, vitmålade tapeter och fint ljusinsläpp via dubbla fönster vid ytterdörr. Hatthylla och en garderob. Vitmålad trappa med textilklädda steg.
– Kök med fina arbetsytor, bra förvaring och matplats för sex personer. Spis med keramikhäll och ugn (Electrolux 2021), köksfläkt (Electrolux), kyl och frys (Electrolux) och integrerad diskmaskin. Vitmålade köksluckor och väggkakel, diskbänk, arbetsbänkar av ek, skafferi och städskåp. Plastmatta på golv och vitmålad tapet på vägg. Fönster mot öster och söder, utgång till överbyggd altan i söderläge med trädäck.
– Vardagsrum med ekparkettgolv, vitmålade tapet och vacker murad öppen spis. Fönster i söder och väster. Utgång till altan i västerläge.
– Sovrum 1 med ekparkettgolv, vitmålade tapeter och tre garderober. Fönster samt utgång till överbyggd altan i västerläge.
– Uteplats i västerläge med trädäck, delvis överbyggt med plasttak.
– Badrum renoverat 2018 med ljusgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt/ljusgrå fondvägg. Badkar, handfat med kommod, spegel med belysning, vägghängd toalett, och infällda spotlights i taket. Fönster i öster. Inredning från Vedum/Svedbergs.
– Duschrum renoverat 2015 med svart våtrumsmatta och vita helkaklade väggar. Handfat med kommod, spegelskåp med belysning och förvaring, duschhörna med välvda glasdörrar och takdusch samt handukstork. Inredning från Ballingslöv. En garderob. Bastu med glasdörr.
– Groventré med beige klinkergolv och kakel samt målad vävtapet. Arbetsbänk och tvättho med förvaring och överskåp med vitmålade luckor. Städskåp, förvaring samt fjärrvärmeaggregat. Tvättmaskin 2022 (Bosch) och torktumlare (Miele). Hatthylla och garderob. Fönster i norr och utgång mot öster.

Rumsbeskrivning övre plan
– Stort och ljust allrum som inrymmer både läshörna och plats för större soffmöblemang. Furuparkettgolv, vitmålade väggar/paneltak och takkupa med fönster mot väster som ger fint ljusinsläpp.
– Sovrum 2 med ekparkettgolv och vitmålade väggar/paneltak. Två garderober samt sidovind. Fönster mot norr.
– Sovrum 3 med ekparkettgolv och vägg målad i gammalrosa kulör samt vitt paneltak. Två garderober och sidovind. Fönster mot norr.
– Sovrum 4 med ekparkettgolv gråmålade väggar samt vitt paneltak. Fyra garderober och klädkammare. Fönster och utgång till överbyggd balkong i söderläge med trallgolv.
– Badrum renoverat 2015 med grå våtrumsmatta och ljusgrå våtrumstapet. Handfat med kommod, spegelskåp, duschhörna med välvda dörrar av glas, toalettstol och handukstork. Takfönster. Inredning från Ballingslöv.

Bostadstyp

1½-plansvilla

Byggår

1979

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Tak

Betongpannor inkl papp och läkt 2015

Fönster

3-glas

Ventilation

Mekanisk till & frånluft

Driftkostnad

Uppvärmning: 14 900 kr/år

El: 11 000 kr/år

Vatten och avlopp: 5 500 kr/år

Sotning: 500 kr/år

Renhållning: 2 700 kr/år

Summa: 34 600 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme 2014

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.
– Larm installerat
– Fiberanslutning via Wexnet
– Robotgräsklippare ingår ej
– Öppen spis sotad 20201013 och brandskyddskontrollerad 20210812, mindre anmärkning finns.
– Fasadbelysning, styrning via Plejd

Energiprestanda

90 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Stenlagd garageuppfart med plats för flera bilar. Garage med elektrisk garageport samt förråd i garaget. Nytt tak 2015. Staket med belysning runt tomten samt fasadbelysning. Fina ytor i trädgården, uteplats och balkong i söderläge samt altan i västerläge.

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 025 000 kr

Tomt

826 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Gemensamhetsanläggning: Växjö Rundtornet GA:1 ändamål: Grönområden

Kommunikation

Hovshaga trafikeras av stadstrafikens turtätaste linje 1, 7 och 8. Cykelvägarna är välutbyggda.

Allmänt

Hovshaga ligger ca 4 km norr om Växjö centrum, nära naturområden som Helgasjön, Araby Fritidsområde, Kronoberg och Evedal. Stadsdelen har sedan 1970-talet vuxit norrut och är en av Växjös populäraset bland barnfamiljer. Vid idrottsanläggningen Hagavallen bedriver Hovshaga AIF ungdomsverksamhet inom fotboll och innebandy. På Gamla Kronobergsvägen finns den populära 4H-gården, många barns favoritställe med flera fina smådjur.

Närservice

På Hovshaga finns tre kommunala F-6 skolor, Gustavslundsskolan, Hovshagaskolan och Östra Lugnets skola samt ett flertal förskolor. Vid Gustavslundsskolan ligger Hovshaga sporthall. I Hovshaga centrum finns en Ica Supermarket, pizzeria, bibliotek, frisersalong och vårdcentral. På området finns också bensinmack och jourbutik. Närmaste köpcentrum är Norremark med bland annat Ica Kvantum, Coop Forum, Systembolaget och Apotek.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge