Villa

Alvesta Västra-Alvesta

Sporvägen 37

5 RoK

0 m²

2 890 000 kr

1-plansvilla från 2022 med vattenburen golvvärme!

Välkommen till Sporvägen 37 och detta nyproducerade hus från 2022! Detta enplanshus sträcker sig över 134,8 kvadratmeter och erbjuder fyra sovrum, ett vardagsrum med öppen planlösning mot köket samt en groventré med separat WC och dusch. Master bedroom har en tillhörande klädkammare och eget badrum. Både master bedroom och vardagsrummet har utgångar till baksidan av huset, som har norrläge och ger sol från både öst och väst. Huset är anslutet till fiber och värms upp med en elpanna som distribuerar vattenburen golvvärme genom hela huset. Uteplatsen på framsidan är stenlagd och njuter av ett härligt söderläge. Välkommen att anmäla dig till visning!

Snabbfakta

Adress Sporvägen 37
Område Alvesta Västra-Alvesta
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 0 m²
Tomtarea 618 m²
Pris 2 890 000 kr
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Mäklare

Alberto Johansson Alvarez

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0705-28 20 81

Alberto Johansson Alvarez
Antal rum

5 (Varav 4 sovrum)

Boarea

0 m²

Planlösning

Hall – Mörkt klikergolv, ljusa väggar med fina detaljer som infälld belysning i väggarna. Spotlights i taket. Passage till groventrén/tvättstuga.
Groventré/Tvättstuga – Klinkergolv, tvättmaskin, torktumlare, tvättställ. Värmepanna.
Badrum 1 – Helkaklat badrum utrustat med kommod, wc och dusch.
Sovrum 3 – Laminatgolv, fönster i öster riktning
Sovrum 2 – Laminatgolv, fönster i norr riktning och utgång mot trädgård.
Sovrum 1 – Laminatgolv, fönster i norr riktning.
Vardagsrum/ Kök – Härlig takhöjd, kök från IKEA utrustat med frys, kyl, ugn/micro, diskmaskin, diskho, induktionshäll. Utgång till både fram och baksida. Härligt ljusinsläpp i två väderstreck, norr och söder.
Master bedroom – Laminatgolv, utgång till baksidan. Egen klädkammare och badrum, utrustat med wc, dusch och kommod. Fönster i väster riktning.

Bostadstyp

1-plansvilla

Byggår

2022

Grundläggning

Betongplatta på mark med underliggande isolering

Fasad

Liggande träpanel

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

2-3- glas isolerfönster

Ventilation

Mekanisk från- och tilluft med värmeåtervinning (FTX)

Driftkostnad

El: 22 652 kr/år

Vatten och avlopp: 8 000 kr/år

Renhållning: 2 050 kr/år

Summa: 32 702 kr/år

Uppvärmning

Elpanna med vattenburen golvvärme

Övrigt

– Bredband via Wexnet
– Genomgående vattenburen golvvärme
– Fasad belysning

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger viktig information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.600 kr få genomgången på plats i huset.

Observera att driftskostnaderna som anges under el är räknat på 16000 kWh/ år x snittpris under 2023 på 118 öre/kWh. Räknat på 4 personer. Under EL har man även räknat in uppvärmningen av huset.

Energiprestanda

Ej utförd

Övriga byggnader

Taxeringskod

210, Småhusenhet, tomtmark

Taxeringsvärde

120 000 kr

Tomt

618 m²

Beskrivning tomt

Stensatt uteplats på framsidan

Vatten/avlopp

Vatten saknas. Avlopp saknas

Kommunikation

Alvesta station ligger längs järnvägarna Södra stambanan och Kust till kust-banan. Länstrafiken Kronoberg trafikerar flera turer i och utanför Alvesta Kommun.

Allmänt

Alvesta är en tätort i Småland och centralort i Alvesta kommun i Kronobergs län, med cirka 9 000 invånare. Alvesta är en järnvägsknut i södra Sverige, omkring 18 km väster om Växjö.

Närservice

I Alvesta finns all möjlig service inom skola och fritidsaktiviteter. I centrum finns många personliga och trevliga små butiker, flera banker, vårdcentral, apotek, systembolag, bibliotek, grundskolor och gymnasium. I Alvestas östra del finns ridskola, idyllisk badplats och motionsspår. Alvesta har mycket att erbjuda inom idrott, bland annat ishockey, fotboll och tennis. I Alvesta finns många småföretag och det är en aktiv stad där det finns något för alla.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdesdagen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge