Snart
till salu

Bostadsrätt

Centrum

Liedbergsgatan 47

3 RoK

69.5 m²

Renoverad trea i obelånad förening med låg avgift om 1902 kr/månaden!

Nu finns en fantastisk möjlighet att förvärva en eftertraktad renoverad bostadsrätt i Brf Växjöhus nr 4! Välkommen upp till 2:a våningen och till en trea med inglasad balkong i söderläge. Bostaden om 69,5 m² har genomgått en renovering av samtliga rum och ytskitkt och erbjuder två bra sovrum, rymligt vardagsrum, helkaklat duschrum samt kök med matplats för fyra personer. Från sovrummet når du den trevliga inglasade balkongen. Här bor ni i en obelånad förening med trygg och stabil ekonomi och med en extrem låg månadsavgift. Hiss finns i fastigheten och till lägenheten ingår två förråd. Endast ett par minuters promenadavstånd till Växjö stadskärna och centrums utbud. Varmt välkommen på visning!

Snabbfakta

Adress Liedbergsgatan 47
Område Centrum
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 +
Våning 2 av 6
Boarea 69.5 m² (föreningens information)
Avgift 1902 kr/mån Inkl. Värme, vatten, internet, ip-telefoni och kabel tv
Tillträde Enligt överenskommelse
Dokument

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

Alberto Johansson Alvarez

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0705-28 20 81

Alberto Johansson Alvarez
Antal rum

3

Boarea

69.5 m²

Planlösning

Varmt välkomna till Liedbergsgatan 47 och denna omsorgsfullt renoverade och centrala trerummare!
Bostaden har genomgått ett ansiktslyft och fått många nya stilrena renoveringar. Bostaden är belägen på våning 2 som du når enkelt och smidigt med hissen eller så tar man bara trappan upp en våning.
Kvadratsmart planlösning om 69,5 kvm med väl tilltagna rum och lättmöblerade ytor.
Du får ett stilfullt och fullutrustat kök med plats för matbord, ett ljust och rymligt vardagsrum, två sovrum varav du når den inglasade balkongen från det ena sovrummet. Den inglasade balkongen är belägen i ett härligt söderläge. Helkaklat badrum med kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Här bor du i en skuldfri förening och med en låg månadskostnad!

Varmt välkomna att höra av er till ansvarig mäklare!
//Alberto Johansson Alvarez

Bostadstyp

6-våningshus

Byggår

1959-62

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

87 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Växjöhus nr 4, Gladan

Allmänt

Brf Växjöhus nr 4 äger 11 bostadshus innehållande 384 bostadslägenheter med en total yta på 22 975 m². Dessa är belägna i kvarteret Gladan och uppfördes under åren 1959-1962.
Bostadsrätterna är fördelade på: 8 st. 1 rum och kokvrå, 40 st. 1 rum och kök, 162 st. 2 rum och kök, 168 st. 3 rum och kök och 6 st. 4 rum och kök.
I området finns sex miljöhus samt hus för cykel förvaring. Cykelförråd finns även i husens källare samt utanför varje hus.
Föreningen har 165 garage och 91 parkeringsplatser, ansökan om garage eller parkeringsplats via vicevärden. Månadshyran för varmgarage är ca 400kr, kallgarage ca 310kr och parkeringsplats 150kr.
Digital kabel-TV via Tele2. I grundutbudet ingår SVT 1, SVT 2, SVT B/SVT 24, TV 3, TV 4, kanal 5, TV 6, Sjuan, TV 8, kanal 9, TV 11, Kunskapskanalen och Öppna Kanalen. Fiber via Bahnhof (1000/1000). Fiber och Kabel-TV ingår i månadsavgiften.
Det finns möjlighet att hyra en övernattningslägenhet på Liedbergsgatan 45 E till en kostnad av 200kr/natt.
I källaren på Liedbergsgatan 33 finns gym till föreningens medlemmar för en kostnad på 300kr, nyckel till gymmet hämtas hos vicevärdarna. Bastu finns i anslutning till gymmet. Pingisbord finns i källaren på Liedbergsgatan 47. Tvättstugor finns i källarplan i låghusen.
På innergårdarna mellan husen finns utemöbler med parasoll och även grill. Lekplats finns på området med gungor och sandlåda. Boulebana ligger mellan hus 41 och 45.
Vicevärdar är Benno Tillström, 070-586 33 45 och Pia Fridén 070-755 21 43. Expeditionstider vardagar kl. 9.00-9.30 och torsdagar kl. 18.00-19.00.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Talenom. Fastigheterna sköts av Tillströms Fastighetsservice.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs.
Föreningen tar ut en avgift i samband med överlåtelsen (2,5% prisbasbelopp), avgiften ska täcka föreningens administration av överlåtelsen. Avgiften betalas av säljaren (1 433 kr, 2024).

Föreningen har en bra och informativ hemsida som du hittar på www.vaxjohus4.se

Driftkostnad

El: 5 208 kr/år

Summa: 5 208 kr/år

Övrigt

2004 – Stambyte och badrumsrenovering
2010-2014 – Fönsterbyte har skett kontinuerligt under dessa år
2013 – Sortering av matavfall införs
2016 – Byte av kulvertar och ny träpanel på några av garagelängorna

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Växjöhus nr 4 ligger i centrala Växjö. Föreningen äger tomterna nr 8, 9, 10 och 11 i kvarteret Gladan, på vilka under åren 1959-1962 uppförts 11 bostadshus innehållande 384 bostadslägenheter med en total yta på 22,975 kvm.

TV/bredband:

Grundutbudet på kabel-Tv via Comhem ingår i månadsavgiften. I grundutbudet ingår SVT 1, SVT 2, SVT B/SVT 24, TV3, TV4, TV5, TV6, Sjuan, TV8, TV9, TV10, TV11, TV12, TLC, FOX, Kunskapskanalen och öppna kanalen.
Alla lägenheter har tillgång till internet med 1000/1000/Mbit från Bahnhof . Kostnaden för internet ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen:

Tvättstugor finns på källarplan i låghusen. I föreningen finns bland annat cykelförråd, miljöhus, gym och övernattningslägenhet. På Liedbergsgatan 33 finns föreningens gym och bastu. Vidare har föreningen en övernattningslägenhet på Liedbergsgatan 45E som man kan hyra mot en kostnad om 200:-/natt.
Förråd i källarplan.

Gårdsplats/innergård:

Trevliga innergårdar på området med grillplats, lekplats och boulebana.

Föreningen har 98 parkeringsplatser och 165 garageplatser. Månadskostnaden för parkeringsplats är 100 kr, varmgarage är ca 300 kr och kallgarage kostar ca 275 kr. Föreningen tillhandahåller en portöppnare med fjärrkontroll till garagen mot att hyran för garaget höjs med 80 kr/månad. Till parkering- och garageplatser är det separat kö.

Kommunikation

Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, Järnvägsstationen finns centralt.

Allmänt

I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern. Intill Centrum finns flera parker; Spetsamossen med parkourpark och minigolfbana, Linnéparken med Domkyrkan och utomhusscen samt Strandbjörket med badplats. Runt Växjösjön löper ett populärt motions- och promenadstråk. Utmed sjön finns också Simhallen, kafé och restauranger.

Närservice

Skolor i och nära Centrum är Ringsbergsskolan (F-9) som ligger granne med Växjö Kulturskola och Regionteatern, Östregårdskolan (F-6), Växjö Waldorfskola (1-9) och Elin Wägnerskolan (F-9). På Söder finns Kronobergs Skola (6-9), Montessoriskolan Skrattmåsen (F-6) och Bäckaslövskolan (F-5). Gymnasieskola i Centrum är Växjö Fria Gymnasieskola. Intill Centrum återfinns Växjö Kommuns gymnasieskolor Kungsmad, Teknikum och Katedral. I Centrum finns ICA och Coop, flera vårdcentraler och Centrallasarettet på Söder är nära.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdet. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge