Bostadsrätt

Centrum

Nygatan 14

2 RoK

65 m²

1 490 000 kr

Nytt pris! Charmig 2:a på 65 kvm med balkong i västerläge i hjärtat av staden!

Nytt pris!

Drömmer du om ett centralt boende med en touch av fina solnedgångar och bekvämlighet? Nu har du chansen att förvärva en underbar bostad på Nygatan 14. Med optimalt läge intill Storgatan, butiker och gourmetrestauranger, erbjuder denna bostad en livsstil utöver det vanliga.

65 kvadratmeter med klassisk charm och modern komfort. Högt beläget med generöst ljusinsläpp och fantastisk utsikt. Balkong i västerläge för avkoppling och solnedgångar. Månadsavgiften inkluderar värme och vatten, vinds- och källarförråd ingår. Renoverat kök från 2022.

Föreningen erbjuder gemensam tvättstuga och fridfull innergård. Större renoveringar genomförda som fönsterbyte, relining av avlopp och takbyte. Upplev det ultimata stadslivet – kontakta oss för visning och låt oss guida dig till din drömbostad på Nygatan 14.

Snabbfakta

Adress Nygatan 14
Område Centrum
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 2 +
Våning 4 av 4
Boarea 65 m² (föreningens information)
Avgift 4317 kr/mån inkl. värme, vatten, förråd, renhållning
Pris 1 490 000 kr
Dokument

Visning

Mäklare

Alberto Johansson Alvarez

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0705-28 20 81

Alberto Johansson Alvarez
Antal rum

2

Boarea

65 m²

Planlösning

Entré / Hall – Stig in i denna välkomnande hall där varje detalj välkomnar dig hem. Med gott om plats för att hänga av dig ytterkläderna och förvara dina tillhörigheter, erbjuder hallen en praktisk och stilren start på din bostadsupplevelse. En rymlig klädkammare finns till hands för extra förvaring, medan de vitmålade väggarna och det ljusa golvet ger en luftig och inbjudande känsla.

Badrum – Det fräscha och välutrustade badrummet erbjuder avkoppling och bekvämlighet. Med ett väl tilltaget badkar, elegant handfat med spegel och en praktisk toalett, möts du av en stilfull och funktionell badrumsupplevelse. Det ljusa kaklet och klinkergolvet bidrar till en ren och fräsch atmosfär.

Vardagsrum – Stig in i det fantastiska vardagsrummet där varje ögonblick blir till en njutbar upplevelse. Med stora fönster i västerläge som fyller rummet med naturligt ljus och ger en fantastisk utsikt, erbjuder detta utrymme en perfekt plats för avkoppling och umgänge. Det vackra parkettgolvet ger en varm och inbjudande atmosfär, med gott om plats för både en bekväm soffgrupp och en elegant matplats. Balkongen, som nås från vardagsrummet, erbjuder ett läge i väster och många solnedgångar att njuta av.

Kök – Det stilfulla och funktionella köket (2022) är en dröm för den matälskande. Med en modern design och smarta förvaringslösningar, erbjuder köket en perfekt plats att utforska din kulinariska kreativitet. Det vita köksinredningen och laminatbänkskivan skapar en elegant kontrast till det naturgröna kulörerna längs med väggarna och det ljusa golvet. Här finns även utrymme för en mysig matplats, där varje måltid blir till en njutbar upplevelse.

Sovrum – Det rymliga och lugna sovrummet är en fristad för avkoppling och återhämtning. Med gott om plats för en bekväm säng, arbetsplats och förvaring, erbjuder detta utrymme en harmonisk och avslappnad atmosfär. Den praktiska skjutdörrsgarderoben och takfönstret ger en känsla av rymd och ordning, medan de beiga väggarna och det ljusa golvet skapar en lugn och inbjudande atmosfär.

Bostadstyp

Flervåningshus

Byggår

1958

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

Isolerglas

Energiprestanda

Ej utförd

Föreningens namn

BRF Växjö Tor 5

Allmänt

Föreningen äger fastigheten Tor 5 som uppfördes år 1958. Fastigheten består av 19 lägenheter samt tre lokaler på adresserna Klostergatan 18 och Nygatan 14.

Driftkostnad

El: 4 212 kr/år

Övrigt: 3 192 kr/år

Summa: 9 012 kr/år

Övrigt

– Internet och TV via Tele2/Com Hem, debiteras som ett obligatoriskt tillägg på månadavin med 266 kr/mån.
– Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd.
– 2018: Installation av 3-glasfönster (vissa fönster i fastigheten som var bytta sen tidigare byttes ej). 2017: Installation av säkerhetsdörrar. 2020: Relining av avloppsrör & byte vattenledningar . 2022: Takbyte
– I källarplan finns en tvättstuga (Klostergatan 18) med nya tvättmaskiner och ny torktumlare. Vidare finns här ett torkrum. Det finns även cykelförråd i källarplan samt sopsortering på innergården.
För de boende finns även en trevlig innergård med sittmöbler sommartid.
– Det finns 9 garageplatser. Separat kö. Kostnad 550 kr/ månad.
Månadskort i zon 2 finns att lösa via kommunen och kostar 650kr/månaden.
– Föreningen äger fastigheten Tor 5 som uppfördes år 1958. Fastigheten består av 19 lägenheter samt tre lokaler på adresserna Klostergatan 18 och Nygatan 14.

Kommunikation

Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, Järnvägsstationen finns centralt.

Allmänt

I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern. Intill Centrum finns flera parker; Spetsamossen med parkourpark och minigolfbana, Linnéparken med Domkyrkan och utomhusscen samt Strandbjörket med badplats. Runt Växjösjön löper ett populärt motions- och promenadstråk. Utmed sjön finns också Simhallen, kafé och restauranger.

Närservice

Skolor i och nära Centrum är Ringsbergsskolan (F-9) som ligger granne med Växjö Kulturskola och Regionteatern, Östregårdskolan (F-6), Växjö Waldorfskola (1-9) och Elin Wägnerskolan (F-9). På Söder finns Kronobergs Skola (6-9), Montessoriskolan Skrattmåsen (F-6) och Bäckaslövskolan (F-5). Gymnasieskola i Centrum är Växjö Fria Gymnasieskola. Intill Centrum återfinns Växjö Kommuns gymnasieskolor Kungsmad, Teknikum och Katedral. I Centrum finns ICA och Coop, flera vårdcentraler och Centrallasarettet på Söder är nära.

Övrigt

Läge