Snart
till salu

Villa

Hovshaga

Paradvägen 111

4 RoK

102 m²

2 890 000 kr

Praktisk enplansvilla på familjevänliga Hovshaga

Med skog och lekplats som granne samt barnomsorg och idrott på gångavstånd erbjuds snart till försäljning ett väl underhållet hus där allt du behöver är samlat i ett plan. Hovshagavilla om 102 välplanerade kvadratmetrar finner du bl.a. tre sovrum, rymligt vardagsrum, kök med matplats, renoverat badrum samt separat tvättstuga. I soligt söderläge hittar du dessutom det inglasade uterummet som förlänger sommarhalvåret. Här bor ni i en bilfri innergård med garage i separat byggnad. Uppvärmning sker med fjärrvärme och fiber finns installerat. Lättskött och behändig enplansvilla. Perfekt för den växande familjen eller för dig som föredrar och uppskattar smidigheten med att äga ditt egna boende. Varmt välkommen att anmäla ditt intresse!

Snabbfakta

Adress Paradvägen 111
Område Hovshaga
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 102 m²
Tomtarea 299 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 2 890 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

4 (Varav 3 sovrum)

Boarea

102 m²

Planlösning

Välkommen till trivsamma Hovshaga och till Paradvägen 111. Välskött villa med minimalt underhåll och med låga driftskostnader. Här samsas vardagsrum och kök med tre sovrum, renoverat badrum, tvättstuga och en gästtoalett. Överbyggd entré med ett vidbyggt förråd som går att användas som sovrum eller kontor. Extra lyxigt med ett inglasat uterum där både soffgrupp och matbord får plats. Trädgården är söderorienterad och väldigt lättskött. Fastigheten är belägen som näst sista hus och några meter bort finner du naturen runt husknuten. Gångavstånd även till barnomsorg, mataffär samt vårdcentral. Fastigheten kommer att både besiktigas och energideklareras framöver.

Rumsbeskrivning:
– Entré med klinkergolv och bröstpanel/tapet på väggar. Plats för ytterkläder vid hatthylla.
– Hall i vinkel med laminatgolv och bröstpanel/tapet på väggar. Inbyggt linneskåp. Infällda spotlights i tak.
– Kök från 2011 med vita luckor, grönt mosaikakel som stänkskydd, bänkskiva i laminat och vit diskho. Vitvaror bestående av kyl (2008), frys (2008), diskmaskin (2016), hällspis (2011), fläkt (2011) samt mikro (2011). Mönstrad plastmatta på golv och tapet på väggar. Infällda spotlights i tak. Ljusinsläpp från fönster mot norr.
– Vardagsrum med nylagt laminatgolv och tapet på väggar. Ljusinsläpp från fönster mot söder samt utgång till inglasat uterum om 19 m² och trädgård.
– Sovrum 1 med laminatgolv och tapeter på väggar. Fristående skjutdörrsgarderob. Ljusinsläpp från fönster mot norr.
– Sovrum 2 med uppvärmt (el- används ej) plastmatta med underliggande klinkergolv och tapet på väggar. Ljusinsläpp från fönster mot söder.
– Sovrum 3 med laminatgolv och fondtapet/målade väggar.
– Badrum helrenoverat 2020 med uppvärmt (el) golv med våtrumsmatta samt på väggar. Inredning bestående av badkar med dusch, kommod med tillhörande spegelskåp, wc-stol, väggfast badrumsskåp samt eluppvärmd handdukstork (används ej). Ljusinsläpp från litet fönster mot väster.
– Groventré med plastmatta på golv och tapet på väggar. Inredning bestående av rostfri tvättbänk med ho och förvaring, linne- och städskåp samt väggfasta hyllplan med klädstång. Tvättmaskin (2022) samt torktumlare. Ljusinsläpp från två väderstreck från fönster och dörr.
– Gästtoa med uppvärmt klinkergolv och kakel på väggar. Inredning bestående av tvätthandfat, wc-stol samt högskåp.
– Rymlig klädkammare med plastgolv och målade väggar. Fristående dubbelgarderob samt klädställning ingår.

Bostadstyp

1-plansvilla

Byggår

1984

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas

Ventilation

Mekanisk endast frånluft

Driftkostnad

Uppvärmning: 13 294 kr/år

El: 9 000 kr/år

Samfällighet: 7 200 kr/år

Övrigt: 2 160 kr/år

Summa: 31 654 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Renoveringar gjorda av nuvarande ägare:
2014 – Ny fjärrvärmecentral serviceavtal finns.
2017 – Nytt golv i kök.
2018 – Installerat fiber från Wexnet.
2019 – Nya golv i sovrum.
2020 – Totalrenovering av badrum – våtrumcertifikat finns. Inglasat uterum om ca 19 m² med skjutdörrar och fönster. Trätrall och kanalplasttak.
2022 – Nytt laminatgolv i vardagsrum. Nya element i sovrum.
2023 – Rengjort och behandlat yttertak.

– Inglasat uterum om ca 19 m² med kanalplasttak och skjutdörrspartier i fönster och dörrar.
– Uppvärmt förråd ca 8 m² i anslutning till huset. Går att använda som ett sovrum då det är tilläggsisolerat. Laminatgolv och tapeter på väggar samt ett fönster i söderläge.
– Överbyggd och skyddad entré.
– Lättskött trädgård i soligt söderläge.
– Fiber från Wexnet 180 kr/mån. Innehållstjänst tillkommer.
– Möjlighet till kabel-TV finns.
– Rullgardiner i rum ingår i köpet.
– Gemensamhetsanläggningen innefattar vägar, vatten , elledningar, renhållning, grönområden garagebyggnad samt parkering. Gemensamma städdagar 2 ggr/år samt gräsklippning sommartid och sandning vintertid 4 veckor/år efter rullande schema. Kostnad 1800 kr/kvartal.
– Tänk på att driftkostnaderna är personliga och bör endast ses som en uppskattning.

Fastigheten kommer besiktigas av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger viktig information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.600 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

Ej utförd

Övriga byggnader

Garage och cykelförråd i gemensam byggnad. Gästparkeringar.

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 193 000 kr

Tomt

299 m²

Beskrivning tomt

Söderorienterad baksida med gräsyta staket?? Planteringar buskar?

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Gemensamhetsanläggning: Växjö Paradtrappan GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering

Kommunikation

Hovshaga trafikeras av stadstrafikens turtätaste linje 1, 7 och 8. Cykelvägarna är välutbyggda.

Allmänt

Hovshaga ligger ca 4 km norr om Växjö centrum, nära naturområden som Helgasjön, Araby Fritidsområde, Kronoberg och Evedal. Stadsdelen har sedan 1970-talet vuxit norrut och är en av Växjös populäraset bland barnfamiljer. Vid idrottsanläggningen Hagavallen bedriver Hovshaga AIF ungdomsverksamhet inom fotboll och innebandy. På Gamla Kronobergsvägen finns den populära 4H-gården, många barns favoritställe med flera fina smådjur.

Närservice

På Hovshaga finns tre kommunala F-6 skolor, Gustavslundsskolan, Hovshagaskolan och Östra Lugnets skola samt ett flertal förskolor. Vid Gustavslundsskolan ligger Hovshaga sporthall. I Hovshaga centrum finns en Ica Supermarket, pizzeria, bibliotek, frisersalong och vårdcentral. På området finns också bensinmack och jourbutik. Närmaste köpcentrum är Norremark med bland annat Ica Kvantum, Coop Forum, Systembolaget och Apotek.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2024).

Läge