Bostadsrätt

Östra Lugnet

Meteorvägen 47

4 RoK

100 m²

1 825 000 kr

Etagelägenhet på omtyckta Östra Lugnet

Unikt boende med livskvalitet! Stilren etagelägenhet om 100 m² med västerbalkong och utsikt över föreningens utomhuspool. Välkommen till Östra Lugnet och närmare bestämt Meteorvägen 47 i Brf Metis. Bostaden erbjuder en 4:a i modern tappning där kök förbinder matplats och vardagsrum i entréplanet. Här finns även bostadens två sovrum och badrummet med tvättdel. En trappa upp finns allrummet eller välj själv hur du vill använda etagedelen. Idag använd det som ett tonårsrum med en stängd dörr för helt privat bruk. Bilen parkerar du i din egna carport mot en mindre avgift. Föreningen tillhandahåller utomhuspool som avnjuts av medlemmarna under sommarhalvåret. Östra Lugnet är väldigt uppskattad stadsdel och passar för boende i alla åldrar. Här är det gångavstånd till barnomsorg och grundskolor men framförallt Evedals badplats med bl. a hopptorn, minigolfbanor och restauranger.

Snabbfakta

Adress Meteorvägen 47
Område Östra Lugnet
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 4 + Kök
Våning 2 av 2
Boarea 100 m² (föreningens information)
Avgift 6339 kr/mån inkl. sophantering & tillgång till pool. Exkl. värme, vatten, el.
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 825 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

4

Boarea

100 m²

Planlösning

Söker du ett smidigt boende med plats för hela familjen och med närhet till det mesta då är 4:an på Meteorvägen 47 perfekt. Här bor du fördelaktigt med gavelläge om 100 m² fördelat på två plan. Egen entré med plats för cafébord perfekt för morgonkaffet samt en trevlig balkong att njuta av resten av dagen. Fullutrustat modernt kök med plats för matbord och ljust vardagsrum med plats för större soffgrupp. Masterbedroom har också rikligt med garderober och utsikt över föreningens innergård. Det mindre sovrummet kan även användas som kontor. I etagedelen går att stänga igen med en fin lösning av nuvarande ägare. Stor möjlighet att skapa etagedelen efter sitt egna behov. Östra Lugnet erbjuder, både gammal och ung, ett lugnt och omtyckt område att trivas i många år framöver.

Rumsbeskrivning entréplan:
– Entré med mörkt klinkergolv och vitmålade väggar. Plats för ytterkläder.
– Hall med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Trappa upp till övre plan. Förvaring under trappan. Fristående förvaringsskåp lämnas kvar.
– Kök med vita luckor, laminatbänkskiva i ek samt vitt kakel som stänkskydd. Rostfria vitvaror bestående av hyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, inbyggnadsugn och mikro, induktionshäll samt fläkt. belysning under skåp. Ekparkettgolv och vitmålade väggar. I anslutning till köket finns matplats för 6-8 personer. Ljusinsläpp från fönster mot två väderstreck.
– Vardagsrum med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp från fönster mot två väderstreck samt utgång till generös balkong med kvällssol.
– Sovrum 1 med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Tre inbyggda garderober samt ett inbyggt linneskåp. Ljusinsläpp från fönster mot väster.
– Sovrum 2 med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Platsbyggd garderob. Ljusinsläpp från fönster mot öster.
– Helkaklat badrum i vitt och svart med eluppvärmt golv. Inredning bestående av badkar med duschvägg, kommod, spegel, badrumsskåp samt WC-stol. Tvättdel med arbetsbänk i laminat med tvättho samt underliggande förvaring. Väggfasta skåp. Tvättmaskin samt torktumlare.
– Etageplan med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp från fönster mot två väderstreck. Egentillverkad dörr med lås och handtag.

Bostadstyp

Flerbostadshus

Byggår

2010

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

70 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Metis

Allmänt

I bostadsrättsföreningen Metis i Växjö ingår tre byggnader i två plan om totalt 24 lägenheter, med en sammanlagd boyta på
1 934 m². Byggnaderna är belägna på Meteorvägen på Östra Lugnet och färdigställdes hösten 2010. Varje lägenhet erbjuds carport och på innergården i bästa solläge finns ett poolområde med uppvärmd pool (maj-september)
Fördelningen av lägenheter är 3 st. 2 rum och kök, 9 st. 3 rum och kök, 6 st. 3 rum och kök med loft, 4 st. 4 rum och kök samt 2 st. 4 rum och kök med loft.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tar ut en avgift i samband med överlåtelsen (2,5% prisbasbelopp), avgiften ska täcka föreningens administration av överlåtelsen. Avgiften betalas av köparen, enligt föreningens stadgar.

Driftkostnad

Uppvärmning: 5 100 kr/år

El: 16 627 kr/år

Vatten och avlopp: 2 700 kr/år

Övrigt: 2 160 kr/år

Summa: 26 587 kr/år

Övrigt

2020 – Ny tvättmaskin.
2021 – Ny diskmaskin
– Vackra innerdörrar i trä.
– Inhägnad pool med poolhus med dusch och toalett.
– Carport finns till bostaden. Kostnad 170 kr/mån.
– Fiber från Wexnet. 180 kr/mån. Köpare väljer tilläggstjänst.
– Eget isolerat förråd i separat byggnad.
– Miljöhus på innergården.
– Lekplats.
– Avgiftshöjning med 5 % (angivet i annonsen) samt schablonavgiften för driftkostnaderna sänks något from 1/1-24.
– Värme, vatten och el betalas via månadsschablon. Avstämning mot verklig förbrukning förs vid årsskiftet. Driftskostnaderna är personliga och bör ses som en uppskattning.

Kommunikation

Östra Lugnet trafikeras av stadstrafiken linje 7 (Centrum-Östra Lugnet) och 8 (Sandsbro-Arenastaden). Nätet av cykelvägar är välutbyggt.

Allmänt

Östra Lugnet är ett av Växjös nyaste bostadsområden. På kort tid har en stor modern villastad vuxit fram. Östra Lugnet som ligger mellan Hovshaga och Evedal var förr platsen för ett sanatorium där människor vilade upp sig i den friska sjö- och skogsluften. Den rogivande naturen finns i allra högsta grad kvar, med sommarparadiset Evedal och Kronobergsskogen runt knuten. I närheten finns en 4H-gård som är uppskattad bland barnfamiljer.

Närservice

På Östra Lugnet finns Östra Lugnets skola (F-6). Gustavslundsskolan (F-6) ligger också nära, liksom Hagavallen med Hovshaga AIF:s omfattande verksamhet. Till Hovshaga centrum med butiker, bibliotek och vårdcentral är det bara någon minut och handelsområdet Norremark, med bl a stormarknader, bensinstation, Systembolaget och restauranger, ligger på bekvämt avstånd. Till Samarkand och Arenastaden tar du dig bekvämt med egen busslinje.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdet. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge