Villa

Östra Lugnet

Nebulosavägen 2

4 RoK

101 m²

3 690 000 kr

Bekväm enplansvilla i modern funkisstil på Östra Lugnet

Ett idealiskt hus för ett ungt par som inte vill bo för stort eller pensionärsparet som lämnar stora villan. Lättskött hus och tomt med modern känsla på populära Östra Lugnet.
Huset är uppfört 2014 och har vattenburen golvvärme i hela huset, pulpettak med extra takhöjd och lättskött, härlig utemiljö. Carport och hörntomt. Här bor du intill naturen med bl a Evedals badplats, skola och förskola på gångavstånd.

Snabbfakta

Adress Nebulosavägen 2
Område Östra Lugnet
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 101 m²
Tomtarea 288 m²
Pris 3 690 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

4 (Varav 3 sovrum)

Boarea

101 m²

Planlösning

Rumsbeskrivning:
– Entré med grått klinkergolv, vita väggar och skjutdörrsgarderob.
– Wc med ljust klinkergolv och helkaklade ljusa väggar. Wc och tvättställ.
– Sovrum med ekparkettgolv, vita väggar och en garderob.
– Sovrum med ekparkettgolv, vita väggar och en garderob.
– Föräldrarsovrum med ekparkettgolv, vita väggar och klädkammare med fasta hyllor.
– Tvättstuga med ljust klinkergolv och vita väggar. Tvättmaskin, torktumlare, vask och skåpinredning. Städskåp.
– Stort duschrum med klinkergolv i brun ton och helkaklade beiga väggar. Duschhörna, tvättställskommod, WC och väggspegel med spotlights.
– Vardagsrum/kök om ca 40 m² med ekparkettgolv, vita väggar och stora fönster/fönsterdörr mot uteplatsen. Ensidigt lutande tak med rejäl takhöjd! Köksinredning från HTH med vita luckor, bänkskivor i ljusbrun laminat och beigt väggkakel. Kyl, frys, inbyggnadsugn, mikrovågsugn, diskmaskin, spishäll och fläkt.
– Skyddad, delvis överbyggd, uteplats i skönt sydvästläge med trallgolv. Liten gräsyta och dörr till förråd.
Genomgående vita innerdörrar och fönsterbänkar i sten.

Bostadstyp

1-plansvilla

Byggår

2014

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas

Ventilation

Mekanisk till & frånluft med återvinning (FTX)

Driftkostnad

Uppvärmning: 15 000 kr/år

El: 10 500 kr/år

Vatten och avlopp: 6 000 kr/år

Renhållning: 2 900 kr/år

Summa: 34 400 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme med vattenburen golvvärme

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.500 kr få genomgången på plats i huset.
– Internet via Wexnets fibernät.
– Samtliga persienner och rullgardiner ingår.
– Angiven driftskostnad är beräknad med en kwh-pris om 2,25 kr.

Energiprestanda

125 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 875 000 kr

Tomt

288 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Östra Lugnet trafikeras av stadstrafiken linje 7 (Centrum-Östra Lugnet) och 8 (Sandsbro-Arenastaden). Nätet av cykelvägar är välutbyggt.

Allmänt

Östra Lugnet är ett av Växjös nyaste bostadsområden. På kort tid har en stor modern villastad vuxit fram. Östra Lugnet som ligger mellan Hovshaga och Evedal var förr platsen för ett sanatorium där människor vilade upp sig i den friska sjö- och skogsluften. Den rogivande naturen finns i allra högsta grad kvar, med sommarparadiset Evedal och Kronobergsskogen runt knuten. I närheten finns en 4H-gård som är uppskattad bland barnfamiljer.

Närservice

På Östra Lugnet finns Östra Lugnets skola (F-6). Gustavslundsskolan (F-6) ligger också nära, liksom Hagavallen med Hovshaga AIF:s omfattande verksamhet. Till Hovshaga centrum med butiker, bibliotek och vårdcentral är det bara någon minut och handelsområdet Norremark, med bl a stormarknader, bensinstation, Systembolaget och restauranger, ligger på bekvämt avstånd. Till Samarkand och Arenastaden tar du dig bekvämt med egen busslinje.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdesdagen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2024).

Läge