Snart
till salu

Villa

Hov

Blåbärsvägen 54A

5 RoK

151.5 m²

5 490 000 kr

Snygg nyproducerad Hov-villa på återvändsgata

Nyproducerad 1½-plansvilla om 151 m² på återvändsgata på omtyckta Hov. Välkommen hem till Blåbärsvägen 54 A där du med enkelhet bara kan flytta in. Häftig design i kombination med kvalitativa och stilfulla materialval utgör ett lättskött boende att trivas i många år framöver. Ett modernt Vårgårdahus, färdigställt under 2023, är anpassat för den växande familjen där möjligheten upp till fyra sovrum finns. Idag erbjuds sociala ytor i entréplanet och familjens privata sfär i övre plan. Här imponeras du av bl a påkostat Vedumkök med stilrena ekluckor och kompositstenbänkskivor, vackra golv, eleganta badrum, snygga fönster med ett fantastiskt ljusinsläpp. Härlig rymd på övre plan där det är 3,30 m upp till nock. En välplanerad och lättskött trädgård, stort trädäck i soligt söderläge med pergola och flera platsbyggda odlingslådor samt trevlig plattsättning på framsidan. På omtyckta Hov tar du dig med enkelhet till skolor, natur, matbutiker samt Växjö centrums alla utbud.

Snabbfakta

Adress Blåbärsvägen 54A
Område Hov
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 151.5 m²
Tomtarea 471 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 5 490 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

5 (Varav 2 sovrum)

Boarea

151.5 m²

Planlösning

Välkommen till Blåbärsvägen 54 A! Här erbjuds snart ett exklusivt boende för dig som värdesätter bekvämlighet och tillgänglighet. Här bor du fördelaktigt med korta avstånd till all samhällsservice samt natur du önskar. Interiört bjuder Vårgårdahuset på stilfulla materialval i kombination med sociala öppna ytor som badar i ljus tack vare stora fönsterpartier. Allrummet på entréplan kan nyttjas som kontor, tv-rum eller ett sovrum. Två läckra badrum varav en med tillgång till bastu och en med direktaccess till master bedroom som även har en lättillgänglig klädkammare. Praktisk och rymlig tvättstuga som även fungerar som groventré. För dig som söker ett bekymmersfritt boende för många år framöver, med mer tid över för annat, är detta hus tveklöst rätt val för dig!

Rumsbeskrivning entréplan:
Genomgående vattenburen golvvärme.
– Entré/Hall med kalkstenmönstrat klinkergolv och vitmålade väggar. Möblerbart och plats för ytterkläder. Trappa till övre plan. Ljusinsläpp från två väderstreck samt utgång till baksida mot öster.
– Kök från Vedum med snygga ekluckor, stänkskydd och bänkskiva i stenkomposit samt rostfri infälld disko. Vitvaror från Siemens bestående av integrerad kyl, integrerad frys, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn och mikro, 80 cm induktionshäll samt vägghängd fläkt. Kalkstenmönstrat klinkergolv och vitmålade väggar.
Öppet mot vardagsrum och ljusinsläpp från fönster mot väster.
– Rymligt vardagsrum med vitoljat ekgolv och vitmålade väggar. Förberett för kamin. Förvaring bakom dörr under trappa. Ljusinsläpp från stora fönster mot två väderstreck samt utgång till större trädäck samt trädgård.
– Allrum med vitoljat ekgolv och vitmålade innerväggar. Snygga glasväggar med industri-look. Ljusinsläpp från fönster mot öster.
– Helkaklat duschrum i grå toner. Inredning bestående av duschhörna med regndusch, kommod, spegel med belysning, wc-stol samt eluppvärmd handdukstork. Ljusinsläpp från fönster mot norr. I anslutning finns en bastu med plats för 4-6 personer.
– Helkaklad groventré/tvättstuga i grå toner. Inredning bestående av platsbyggda skåp, skjutdörrspartier med bakomliggande förvaring samt fjärrvärme och ventilation. Tvättmaskin samt torktumlare.

Rumsbeskrivning övre plan:
Genomgående vattenburen golvvärme.
– Allrum (går att göra ett sovrum till) med vitpigmenterat ekparkettgolv och vitmålade väggar. Ca 3,30 m i takhöjd. Ljusinsläpp från två väderstreck.
– Sovrum 1 med vitpigmenterat ekparkettgolv och blåmålade väggar. Fransk balkong i norrläge. I anslutning finns en klädkammare med hyllplan och klädstång samt direktaccess till badrum. Lucka till vind för förvaring.
– Sovrum 2 med vitpigmenterat ekparkettgolv och vitmålade väggar. Ca 3,30 m i takhöjd. Ljusinsläpp från fönster mot söder.
– Helkaklat badrum och dusch i grå toner. Inredning bestående av badkar, väggdusch, kommod, spegel med belysning, wc-stol, uppvärmd handdukstork samt väggfast badrumsskåp. Ca 3,30 m i takhöjd. Ljusinsläpp från fönster mot öster.

Bostadstyp

1½-plansvilla

Byggår

2022-2023

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Lackerad plåt

Tak

Plåt

Fönster

3-glas isoler

Ventilation

Mekanisk till & frånluft med återvinning

Driftkostnad

Uppvärmning: 16 400 kr/år

El: 12 600 kr/år

Vatten och avlopp: 5 330 kr/år

Renhållning: 3 400 kr/år

Övrigt: 2 280 kr/år

Summa: 40 010 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

– Förberett för kamin i vardagsrum.
– Dimbar belysning i de flesta rum.
– Infällda belysning med dimmer i fönsternischer.
– Vindslucka i sovrum 1 med förvaring.
– Utomhusbelysning runt hela huset.
– Laddstation för elbil.
– Snörasskydd på taket.
– Fiber bekostas av säljaren och kopplas in vid köparens tillträde.
– Underhållsfria utvändiga klädda aluminiumfönster med spröjs.
– Gratis driftsäkerhetsavtal på fjärrvärmen tom 2028.03.21.
– Ingen fastighetsavgift fram till inkomståret 2038.
– Möjlighet för carport finns. Köpare ansöker om bygglov.
– Alla driftskostnader är baserade på den nuvarande fastighetsägaren och bör ses som en uppskattning. Elkostnader har beräknats 2,25 kr/kWh.

Fastigheten är försäkringsbesiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger viktig information kring fastighetens skick.

Energiprestanda

77 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Förrådsbyggnad i anslutning till trädgården.

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 709 000 kr

Tomt

471 m²

Beskrivning tomt

Trädgårdsarkitekten namn har designat trädgården med stenlagd framsida, gräsytor i tre väderstreck. Grusad uppfart med plats för flera bilar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Avtalsservitut D-2021-00361099:1 Last: Avtalsservitut Va-Ledningar, D202100361099:1.1

Kommunikation

Växjö Stadstrafik trafikerar utkanten av Hov med sin turtätaste linje 1 (Hovshaga-Centrum-Teleborg). Dessutom linje 7 (Evedal-Östra Lugnet-Centrum) och norra delen av Hov trafikeras av linje 2 och 6 som går (Norr-Centrum-Araby).

Allmänt

Stadsdelen Hov är en oas i centrala Växjö. Den byggdes i början av 1900-talet utmed Kungsvägen där den växande stadens borgerskap och köpmän skaffade sig präktiga och för tiden storslagna villor och tomter. I dag finns många av sekelskiftesvillorna kvar, men också modern bebyggelse, som nyare villor och bostadsrätter. Populära Tomtabacken är vintertid välbesökt för pulkaåkning och andra aktiviteter.

Närservice

I närheten av Hov finns Pilbäckskolan (F-6) Norregårdsskolan (7-9) och Kulturskolan. Norremark är närmaste köpcentrum med Ica Kvantum, Stora Coop, Systembolaget och flera andra butiker. Dalbo Centrum är ett välbesökt stadsdelscentrum i närheten med Ica, grönsaksbutik, kemtvätt, apotek, och vårdcentral.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2024).

Läge