personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Vallen

Vallanäsvägen 18

5 RoK

114.8 m²

3 395 000 kr

En naturskön plats mitt i Växjö

Nu finns det sju bostadsrätter kvar, med bästa läge på Lilla Vallen – mellan sjöarna och nära Centrum. Här uppför Borohus radhus i två plan med öppna ytor och ljusa rum. Materialen är valda med omsorg, med kök från Marbodal, vitvaror från Cylinda och tidlöst kakel och klinker i badrummen. Smart och praktisk planlösning med tre rum i olika storlekar på övervåningen. Bostäderna är placerade på återvändsgata granne med Naturreservatet Bokhultet och Södra Bergundasjön med närhet till service. Till varje lägenhet finns två parkeringsplatser nära entrén, och på altandäcket i västerläge njuter du av soliga sommarkvällar.

Snabbfakta

Adress Vallanäsvägen 18
Område Vallen
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 5 + Kök
Våning 1+2 av 2
Boarea 114.8 m² (föreningens information)
Avgift 4995 kr/mån Inkl. renhållning och va, exkl. el och värme (beräknat till ca 1250kr/mån), tv och fiber
Tillträde 2 oktober 2023
Pris 3 395 000 kr fast pris
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

Anna Storbjörk

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 85

Anna Storbjörk
Antal rum

5

Boarea

114.8 m²

Planlösning

Nedervåningen med sina öppna och ljusa ytor bjuder in till social samvaro, men även till rofyllda hemmakvällar. Från vardagsrummet når du enkelt den
mysiga uteplatsen med plats för sommarens uteliv.
En trappa upp möts du av ett allrum med plats för tv eller social samvaro. På övervåningen sover du gott i något av sovrummen och för dig som jobbar hemma ibland kanske ett av rummen blir ett arbetsrum.
Här finns allt du behöver på två plan. Ett bekvämt hem som ger dig tid över till annat.

Till varje bostad hör ett förråd. Du har också två parkeringsplatser, med ett eluttag och möjlighet att uppgradera till laddbox för elbilsladdning (tillval), i nära anslutning till entrén. Det finns flera gästparkeringar.

Rumsbeskrivning entréplan
– Entré med klinkergolv (8 m²), hall med enstavigt ekparkettgolv och vitmålade väggar. Garderob och städskåp.
– Duschrum med klinkergolv och kaklade väggar. Duschhörna (Svedbergs Delta), raka dörrar med klarglas samt takdusch, tvättställ med skiffergrå kommod, skiffergrå spegelskåp (Sober), toalettstol (Svedberg), handukstork (Svedberg Loki). Fönster mot öster.
– Tvättstuga/teknik med klinkergolv och vitmålad väv på vägg. Tvättmaskin och torktumlare (Cylinda), frånluftsvärmepump (Nibe 730). Vattenkopplingsskåp, golvvärmeskåp och elcentral/media skåp.
– Kök med öppen planlösning mot vardagsrummet. Enstavigt ekparkettgolv och vitmålad vägg. Köksinredning Marbodal med lucka Arkitekt Plus Sand, stänkskydd och bänkskiva av kvartskomposit Beach Clay, planlimmad diskho. Rostfria hushållsmaskiner från Cylinda, induktionshäll, inbyggnadsugn och mikro, utdragbar fläkt (Thermex), integrerad diskmaskin, kyl/sval och frys. Fönster och altandörr mot väster.
– Uteplats med trallgolv i västerläge, skärmvägg mellan uteplatser.
– Förråd under trappan, ekparkettgolv och vitmålad vägg.

Vitmålad trappa med ek-steg, vitmålat räcke med överliggare av ek på övre plan

Rumsbeskrivning övre plan
– Hall/allrum med enstavigt ekparkettgolv och vitmålad vägg. Fönster mot väster.
– Sovrum med enstavigt ekparkettgolv och och vitmålad vägg, fyra garderober. Fönster mot väster.
– Badrum med klinkergolv och kaklade väggar. Badkar med rak duschvägg av klarglas (Svedberg Delta), tvättställ med skiffergrå kommod, skiffergrå spegelskåp (Sober), toalettstol (Svedberg), handukstork (Svedberg Loki).
– Arbetsrum med enstavigt ekparkettgolv och vitmålad vägg, två garderober. Fönster mot öster.
– Sovrum med enstavigt ekparkettgolv och vitmålad vägg, två garderober. Fönster mot öster.

Bostadstyp

2-plans radhus i bostadsrättsform

Byggår

2022

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump med återvinning

Fönster

3-glas

Energiprestanda

Ej utförd

Föreningens namn

Bostadsrättsföreningen Victor X

Allmänt

Brf Victor X är en ny förening på Vallen i Växjö med härligt läge med närhet till Växjösjön, Bergundasjön och Bokhultet. Föreningen uppför 10 bostadsrätter i radhusform, 5 rum och kök med boarea om 114,8 m². Inflyttning är beräknat till kvartal 4 2023.

Här bor du med naturen inpå knuten, nära till lummiga promenadstråk, det vackra
naturreservatet Bokhultet och Lilla vallens mysiga koloniområde. Med flera av Växjös badplatser i närheten är det aldrig långt till ett dopp.
En kort cykeltur från Lilla Vallen finns Växjö centrum med shopping, restauranger och kaféer. I närheten finns också för- och grundskolor, Linnéuniversitetet, matbutiker och
vårdcentral.
Att bo på Lilla vallen ska kännas enkelt – här samlar du energi för det viktiga i livet. Det gröna i fasaden tar naturen med sig in. Omgivningarna gör sig påminda även
inomhus där de stora fönstren släpper in naturen utanför.
På baksidan möter du föreningens trädgård i soligt västerläge. Ro och harmoni präglar hemmets färger och material.

När du köper en bostadsrätt ska du ansöka om medlemskap i förening, i samband med att vi skriver köpekontrakt ansöker du om medlemskap i föreningen.

Driftkostnad

Uppvärmning: 8 000 kr/år

El: 7 000 kr/år

Summa: 15 000 kr/år

Övrigt

– Individuell mätning el och uppvärmning, uppskattad kostnad ca 1 250 kr/månad enligt ekonomisk plan.
– Fiber via Wexnet, obligatorisk anslutning ca 300 kr/mån.
– Här finns info om möjlighet till fiske samt båtplats i Södra Bergundasjön: https://vaxjofvo.se/

Kommunikation

Vallen trafikeras av Stadstrafikens linje 7.

Allmänt

Bostadsområdet Vallen ligger centralt och naturskönt mellan Växjösjön och Bergundasjön. Här finns också Bokhultets naturreservat, med en mångfaldig växtflora och en vacker bokskog. Vid Södra Bergundasjöns strand finns det bryggor och båtplatser för mindre båtar. Bredvid bostadsområdet ligger Lilla Vallens koloniförening, som startade hösten 1996 och består av 49 lotter.

Närservice

I Teleborg Centrum och i dess närhet finns köpcentrum med flera butiker, Willys, Kvantum samt Coop. Teleborgshallen är ett stort idrottscenter, där också Växjö Bollklubb har planer för sin ungdomsfotboll. I centrum finns även en kyrka, församlingshem, vårdcentral och apotek. Nära Vallen ligger handelsområdena I11 och Grand Samarkand med ett stort utbud av stormarknader, butiker, elektronikkedjor, Systembolaget, restauranger och kaféer. Arenastaden med Vida Arena och övriga anläggningar ligger på cykelavstånd. Närliggande kommunala skolor i området är Bäckaslövskolan (årskurs 1-6), Furutåskolan (årskurs 1-6), Ljungfälleskolan (årskurs 1-6) och Teleborg Centrum (årskurs 7-9). De fristående grundskolorna som är Montessoriskolan Skrattmåsen (årskurs 1-6) och Kronoberg Skola (årskurs 4-9).

Övrigt

Läge