Bostadsrätt

Söder/Biskopshagen

Växthusgatan 35

4 RoK

112 m²

3 275 000 kr

Utmärkt boende på Biskopshagen

Välkomna till Trädgårdsstaden på Söder och en optimal och lugn boendemiljö för barnfamiljen. Bostaden har ett mycket bra läge i området på lugn gata utan genomfartstrafik och med trädgårdssidan i västerläge med kvällssol. Lägenheten är uppförd i parhusform och har carport, förråd, uteplatser och gräns mot grönområde. Välplanerad planlösning med fina sociala utrymmen och 2-4 sovrum. Uppskattat läge med Centrum, Växjösjön och underbara Bokhultet på kort avstånd.

Snabbfakta

Adress Växthusgatan 35
Område Söder/Biskopshagen
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 4 + Kök
Våning 1+2 av 2
Boarea 112 m² (föreningens information)
Avgift 7632 kr/mån exkl. Värme, vatten, sophantering och el. Inkl bostadsrättsförsäkring.
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 3 275 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

4

Boarea

112 m²

Planlösning

Välkommen till populära Biskopshagen på söder och till ett boende som har det mesta! Här bor du i en välplanerad parhuslägenhet i två plan med Centrum, Växjösjön, skolor, förskolor och Bokhultet på bekvämt avstånd. Lägenheten erbjuder bl a två sällskapsrum, två sovrum med möjlighet att skapa ett tredje, matrum och två helkaklade badrum. Baksidan har en mindre trädgårdstäppa i västerläge med altandäck och har direkt gräns mot föreningens grönområde. Carport med uppfart samt förråd finns i direkt anslutning till lägenheten.

Rumsbeskrivning, entréplan;
Vattenburen golvvärme i entréplanet, radiatorer på övre plan. Genomgående 3-stavig ekparkettgolv, väggar i lätt bruten vit färg.
– Entréhall med mörkgrått klinkergolv och både sid- och överljus vid entrédörren. Dörr med elektroniskt lås, Yale Doorman 2021. Garderober, förråd under trappan, städskåp.
– Kök med inredning från Marbodal med vita släta luckor med ekram. Bänkskiva i massiv ek, vitt väggkakel och köksö med förvaring. Vitvaror bestående av induktionshäll Husqvarna 2020, diskmaskin Bosch 2019, Kyl/frys Siemens 2006 och Cylinda 2014, underbyggd fläkt, mikrovågsugn och inbyggnadsugn.
– Vardagsrum med stora fönster mot väster och utgång via helglasad dörr till altandäck i västerläge.
– Matrum med anslutning till vardagsrum och kök. Här kan ett ytterligare sovrum skapas.
– Duschrum med med mörkgrått klinkergolv och helkaklade vita väggar. Duschhörn med välvda duschväggar, tvättställskommod och toalett. Tvättmaskin Bosch 2017, torktumlare Cylinda 2020. Skåp med fjärrvärmecentral.

Centralt placerad trappa med plansteg i ek. Räcke i metall med överliggare i ek.

Övre plan;
– Hall/allrum med möjlighet att skapa ett ytterligare sovrum.
– Sovrum 1 med fönster åt öster och söder. Ljusgrå väggar.
– Sovrum 2 med fönster åt väster och söder. Garderob och skjudörrsgarderob.
– Badrum med mörkgrå klinkergolv med elgolvvärme samt helkaklade vita väggar. Badkar, Tvättställskommod 2022, toalett 2022, spegelskåp samt vägghängt skåp.
– Klädkammare med flertalet väggfasta hyllor och klädstång.

Bostadstyp

Marklägenhet i parhusform

Byggår

2005

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

101 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Biskopens Hage i Växjö

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Biskopens Hage I Växjö är belägen i trädgårdsstaden Biskopshagen som tillhör stadsdelen Söder i Växjö tätort. Föreningen äger fastigheten Gasfacklan 1 som består av 34 lägenheter fördelade på 15 hus. Husen är i två plan och lägenheterna är av två olika typer med boyta på 104 respektive 112 kvm med en total lägenhetsyta på 3 712 m². Till samtliga lägenheter finns det parkering i anslutning till tomten i form av carport (112 kvm) eller parkeringsplats med motorvärmare (104 kvm). Under 2015 har husfasaderna bytts från puts till träpanel och cembritskivor bl a för att eliminera risken för fuktproblem pga. en olämplig ursprunglig byggmetod.

Biskopshagen ligger i ett mycket lugnt och naturskönt läge vid Växjösjön och Bokhultsskogen med enkelt promenadavstånd (1,5 km) till Växjö centrum. 2 km bort ligger Arenastaden med arenor/hallar för ishockey, fotboll, innebandy, friidrott med mera och 3 km bort finns köpcentret Grand Samarkand med mängder av butiker. Inom området finns förskola och det är bara en knapp kilometer till fina Bäckaslövsskolan (åk F-5).

Föreningen har en egen hemsida: https://www.biskopenshage.se/

Bostadsrättstillägget ingår i månadsavgiften, bostadsrättsinnehavaren bekostar egen hemförsäkring.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tar ut en avgift i samband med överlåtelsen (2,5% prisbasbelopp), avgiften ska täcka föreningens administration av överlåtelsen. Avgiften betalas av köparen enligt föreningens stadgar.

Väsentliga händelser:
2018 Avtalet med Telia, Tv och fast telefoni förlängdes ytterligare fem år
from 15 maj.
2018 En omfattande översyn av lägenheternas värmesystem har
genomförts.
2021 Målning av förrådsbyggnader, carportar och delar av fönstren har utförts
av Sandå. samtliga lägenheters ventilationssystem har genomförts via
egenkontroll av lägenhetsinnehavaren efter detaljerade anvisningar.

Driftkostnad

Uppvärmning: 12 900 kr/år

El: 9 000 kr/år

Vatten och avlopp: 3 792 kr/år

Renhållning: 2 700 kr/år

Summa: 28 392 kr/år

Övrigt

– Tv-Telefoni-Bredband: 190 kr/mån Telia
– Angiven elkostnad under ”driftskostnader” är beräknad med en kwh-pris om 1,80 kr. Förbrukningen är angiven exkl elbilsladdning.

Vatten, sophantering och TV-Telefoni-Bredband betalas via avgiftsavin och tillkommer utöver månadsavgiften. Avstämning gentemot verklig förbrukning av vattnet sker en gång per år. Uppvärmning via fjärrvärme, separat mätare i varje lägenhet. Bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften, bostadsrättsinnehavaren bekostar egen hemförsäkring.

Kommunikation

Växjö Stadstrafik med Servicelinje Söder.

Allmänt

Biskopshagen på Söder är omgivet av två sjöar, Bergundasjön och Växjösjön. Området ligger också i direkt kontakt med Bokhultet, som är en stor och vacker bokskog. Populära Växjösjön har en omkrets på 4,5 km där många väljer att motionera och promenera. Runt sjön finns Strandbjörket med tennisbanor, lekplats, badplats och Kafé. Utmed sjön finns också Simhallen och restaurangen 4 Krogar. Centrum och Universitetet ligger på gång- och cykelavstånd.

Närservice

Mitt på Söder finns Bäckaslöv som är en Montessoriinspirerad skola där eleverna går i åldersblandade klasser (1-3, 4-6). Det finns även fyra friskolor som är belägna på Söder. Mitt på Söder liggen en liten jourbutik.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdesdagen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2024).

Läge