Snart
till salu

Bostadsrätt

Bredvik

Högövägen 14E

2 RoK

60 m²

Snygg och rymlig 2:a i expansiva Bredvik!

Välkommen till en av Växjös nyaste stadsdel, Bredvik, och till Brf Elins Trädgårdar. Här erbjuds en riktigt fin tvårummare i nyskick praktiskt beläget på våning 2, hiss finns. Välplanerade 60 m² med kvalitativa materialval, modern planlösning samt fina sociala ytor. Bostaden erbjuder kök öppet mot vardagsrum, generöst sovrum, lyxigt duschrum med tvätt/torkmöjligheter, klädkammare samt skyddad entré/uteplats. Till bostaden finns även ett separat förråd och bilen parkerar du på din egna parkeringsplats. Här bor du på lugna gator och med ett par minuter tar du dig snabbt till Växjös största handelsområde, Grand Samarkand samt naturområdet runt Norra Bergundasjön. Bostaden upplevs bäst på plats så varmt välkomna att höra av er!

Snabbfakta

Adress Högövägen 14E
Område Bredvik
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 2 +
Våning 2 av 3
Boarea 60 m² (föreningens information)
Avgift 4103 kr/mån inkl värme, kallvatten & p-plats, renhållning
Dokument

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

Alberto Johansson Alvarez

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0705-28 20 81

Alberto Johansson Alvarez
Antal rum

2

Boarea

60 m²

Planlösning

Du som söker ditt första boende eller vill flytta till något mindre har hittar rätt! Nästintill nyproducerad och rymlig tvåa på våning 2 beläget i populära Bredvid erbjuds nu till försäljning. Vad sägs om öppen planlösning mellan kök och vardagsrum där köket är fullutrustat och har gott om förvaring, bra arbetsytor samt plats för ett större matbord. Ljust och rymligt sovrum med inbyggda garderober. Snyggt och lyxigt badrum med både tvättmaskin och torktumlare samt en praktisk klädkammare i anslutning till hallen. Dessutom är det genomgående golvvärme i hela bostaden. Har bor du i ett nyare bostadsområde med närhet till natur, köpcentrum samt framtida sjukhus förhoppningsvis.

Rumsbeskrivning:
Genomgående golvvärme i hela bostaden.
– Entré med mörkt klinkergolv och vitmålade väggar.
– Hall med ljust ekparkettgolv och vitmålade väggar.
– Kök med vita luckor, svart bänkskiva, samt svart högglanskakel som stänkskydd. Vitvaror i form av induktionshäll, rostfri fläkt, inbyggnadsugn och mikro, rostfri kyl/frys samt integrerad diskmaskin. Ljust ekparkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp via fönster i västerläge.
– Vardagsrum med ljust ekparkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp via fönster i österläge.
– Sovrum med ljust ekparkettgolv och vitmålade väggar. Inbyggda garderober samt ljusinsläpp via fönster i söder riktning.
– Dusch/tvätt med svart kakel och klinker. Inredning i form av duschhörna med välvda klarglasdörrar och takdusch, handfatskommod med tillhörande spegelskåp, WC-stol samt väggfast skåp. Separat tvättmaskin och torktumlare.

Bostadstyp

Flerbostadshus

Byggår

2020

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas isoler

Energiprestanda

Ej utförd

Uteplats

Uteplats vid entrén skyddat under tak.

Föreningens namn

Brf Elins Trädgårdar

Allmänt

Brf Elins Trädgårdar består av 18 lägenheter i tre bostadshus. Här finns allt ifrån enrumslägenheter på 45 m² till rymliga femrumslägenheter på 124 m².
Alla lägenheter har egen entré, antingen i markplan eller via loftgång på andra och tredje plan. Husen är byggda med miljötänk, både när det gäller byggmaterial, vitvaror och den gemensamma elförbrukningen. Ett av husen har solpaneler på taket som ger ett bidrag till föreningens gemensamma elförbrukning.
Lummigt bostadsområde med trivsamma innergårdar och utrymme för lekplats samt odlingsmöjligheter.
Parkeringsplats ingår för lägenheter 2-5 rum och kök i närheten av bostaden, i anslutning till parkeringen finns laddstolpar för el-bilar.
Eget förråd finns antingen i anslutning till lägenheten eller i gemensamt förrådshus på gården.
Fiber via Wexnet.
Föreningen är medlem i samfälligheten Elins och Ebbas samfällighetsförening. Föreningens andel är 31 procent. Samfälligheten förvaltar gård, parkering, gräsytor, planteringar, belysning, sophantering och en gemensam yta.
Kollektivt bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften, bostadsrättshavarna tecknar och bekostar egen hemförsäkring.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tar ut en avgift i samband med överlåtelsen (2,5% prisbasbelopp), avgiften ska täcka föreningens administration av överlåtelsen. Avgiften betalas av köparen, enligt föreningens stadgar.

Driftkostnad

El: 7 200 kr/år

Vatten och avlopp: 3 144 kr/år

Övrigt: 1 800 kr/år

Summa: 12 144 kr/år

Övrigt

– Egen bilplats.
– Förråd vid entrén byggnad.
– Föreningen preliminär debiterar 262 kr/mån (inräknat i månadsavgiften) värme och varmvatten. Avstämning sker en gång per år mot verklig förbrukning.
– Fiberanslutning via Wexnet (fast avg 150 kr/mån är inkluderat i driftkostnaden). Egna avtal tecknas av lägenhetsinnehavaren.
Alla driftskostnader är baserade på nuvarande ägare och bör endast ses som en uppskattning.

Kommunikation

Bredvik trafikeras av stadstrafik linje 4 (Centrum-Öjaby) samt Länstrafikens regionala linjer 114, 123 och 144.

Allmänt

Bredvik är Växjös nyaste bostadsområde och ligger vid Norra Bergundasjöns västra strand, strax intill Räppe och Bergsnäs. Området växer fram med ny bebyggelse i form av bostadsrätter och villor. Här finns en helt ny skola och en fotbollsplan. Naturen kring Bergundasjöarna inbjuder till ett aktivt friluftsliv med motion, fiske och båtturer. Från småbåtshamen i Räppe kan man ta sig ut i Helgasjön. På Räppevallen bedriver Räppe Goif fotbollsverksamhet. I Bergsnäs ligger en välkänd vedeldad bastu med anor.

Närservice

I Bredvik finns Växjös största grundskola F-9, Pär Lagerqvist skola, med stor idrottshall och en unik utemiljö. I närheten finns även tandläkarmottagning. De stora handelsområdena Grand Samarkand, I 11 och Arenastaden, med alla former av service och upplevelser, ligger också mycket nära. I Bergsnäs finns en bensinstation med jourbutik.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillrädet. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge