Bostadsrätt

Väster

Storgatan 82B

3 RoK

84 m²

2 290 000 kr

Trerummare med härliga vyer i väster/norrläge och med en Loggia!

Välkommen till 7:e våningen i ICON:s södra torn med en spännande planlösning och solljus i två väderstreck! Här bor du med skön hotellkänsla och granne med idrottsupplevelser i toppklass. Dessutom gångavstånd till både Grand Samarkand och Centrum. Här erbjuder vi en fräsch och väldisponerad trerummare i modernt utförande med snygga materialval. Vardagsrum med plats för både soffgrupp och matgrupp. Snyggt badrum med lyxig golvvärme och ölandskalkstens golv. Ett extra plus tack vare fönster i de olika väderstrecken är den härliga kvällssolen som skiner in genom lägenheten. Utöver lägenheten kommer du även att kunna njuta av faciliteter som gym, spa och bastu. Gemensam terrass finns på 19:våningen samt restaurangen SKAI som erbjuder fantastiska vyer över Växjö. Föreningen tillämpar fri andrahandsuthyrning och lägenheten kan även köpas av juridisk person.

Snabbfakta

Adress Storgatan 82B
Område Väster
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 +
Våning 7 av 19
Boarea 84 m² (föreningens information)
Avgift 5501 kr/mån Inkl. värme, fast avgift Wexnet samt serviceavgift på 872 kr/mån inkluderat. Exkl. vatten och el.
Pris 2 290 000 kr
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Mäklare

Alberto Johansson Alvarez

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0705-28 20 81

Alberto Johansson Alvarez
Antal rum

3

Boarea

84 m²

Planlösning

Välkommen till 7:e våningen i ICON:s södra torn! Snygg trerummare som erbjuder ett smidigt boende med hög standard och skön hotellkänsla. Genomgående snygga vitlaserade enstaviga ekparkettgolv, vitmålade väggar och fönsterbänkar, samt klinkergolv i ölandskalkstensmaterial. Fint ljusinsläpp tack vare stora fönster i två väderstreck, väster och norr.

Rumsbeskrivning:
– Hall med ölandskalksten som golv och vitmålade väggar. Två garderober och ett städskåp. Hatthylla.
– Modernt och välplanerat kök från HTH med öppen planlösning mot vardagsrummet. Vit köksinredning, bänkskiva i gråmelerad laminat och stänkskydd i granitkeramik. Rostfria vitvaror i form av induktionshäll, kombi-ugn med varmluft/vanlig och micro funktion, fläktkåpa, samt kyl/frys. Infällda spotlights som lyser upp arbetsbänken.
– Ljust vardagsrum med vitlaserat enstavig ekparkettgolv och vitmålade väggar. Fönster i söder och väster riktning.
– Stilrent badrum med kaklade väggar och ölandskalkstens golv samt golvvärme. Badrummet är utrustat med dusch och välvd glasvägg, WC-stol, handfat med kommod, tvättmaskin, torktumlare och en eluppvärmd handdukstork. Belysning i taket i form av infällda spotlights. Klinkergolvet är ölandskalksten.
– Ljust sovrum med vitlaserat enstavig ekparkettgolv och vitmålade väggar. Fönster i söder riktning. Klädkammare.
– Ljust sovrum med vitlaserat enstavig ekparkettgolv och vitmålade väggar. Fönster i söder riktning genom Loggian som även nås från vardagsrumsdelen.

Bostadstyp

Höghus

Byggår

2018

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

2+1-glas

Energiprestanda

85 Kwh/m² och år

Uteplats

Loggia i söderläge

Föreningens namn

Brf ICON Växjö 1

Allmänt

Brf ICON Växjö 1 består av 88 lägenheter. På entréplan finns café, reception och övrig service. Boende har tillgång till innegårdsterrassen på plan 2 samt solterrassen på plan 19 där skybar finns. Minst ett årskort per lägenhet ingår till gym, spa med bland annat inomhuspool och bastu.
Husen är anslutna för el och fjärrvärme från VEAB. Det är individuell mätning av hushållsel, kallvatten och varmvatten samt gemensam mätning av värme. Cykelförråd finns i garaget. Parkering samt garageplats via Aimo Park, telefon 0771-96 90 06. Fiber via Wexnet.

Föreningen tillåter även juridisk person som köpare.
När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tar ut en avgift i samband med överlåtelsen (2,5% prisbasbelopp), avgiften ska täcka föreningens administration av överlåtelsen. Avgiften betalas av köparen, enligt föreningens stadgar.

Driftkostnad

El: 4 824 kr/år

Vatten och avlopp: 1 596 kr/år

Summa: 6 420 kr/år

Övrigt

– I månadsavgiften ingår värme och fasta avgiften till Wexnets fiber.
– Kostnad för eget val av tv/internetleverantör tillkommer.
– Individuell mätning görs av vatten och hushållsel via föreningen, ca 400 kr/mån. Läses av månadsvis och aviseras tillsammans med månadsavgiften (eget abonnemang behöver inte tecknas).
– Obligatorisk serviceavgift 872 kr/månad (inräknat i månadsavgiften) och avser tillgång till gym, spa och pool, innergård samt takterrass.
– Lägenhetsförråd finns i källarplan. Tvättstugor finns på våningsplan 3,5,7 och 9. Valfritt.
– Garage och p-plats hyrs ut via Aimo Park. Finns även möjlighet att hyra garageplats under Vida Arena, Ca 870 kr/mån samt öppen p-plats 460kr/mån. Kontakta Aimo Park på 0771-96 90 06.
– Det finns även ett visst antal fria p-platser i Arenaområdet.

Kommunikation

Väster trafikeras av stadstrafiken (linje 2, 3, 4 och linje 6). Till centrum är det gångavstånd.

Allmänt

Väster är en grön stadsdel i centrala Växjö med äldre villabebyggelse och spännande arkitektur. Parker och grönområden ligger tätt mellan villakvarteren. I den lummiga Grönadalsparken, eller Korumpan som den kallas på Väster, får man en verklig lantkänsla. Korumpan är en hagmark med ekar och björkar och en rik ängsflora. Det gamla smalspåret, som gjorts om till cykelväg, leder långt utanför staden och skär genom stadsdelen. Nedanför mot Liedbergsgatan finns större hyreshusområden och bostadsrätter. Vid Handelsplats I11 finns två bostadsrättsföreningar på Kasernvägen och Industrigatan. I Arenastaden finns moderna bostadsrätter i Icon.

Närservice

Ulriksbergsskolan (F-6) ligger mitt på Väster och även Elin Wägnerskolan (6-9) är belägen på stadsdelen. Här finns gott om alternativ till närservice genom Dalbo centrum, Grand Samarkand, Växjö Centrum, Oxtorget, Västerport och Handelsplats I11. Växjös idrottscentrum Arenastaden ligger inom promenadavstånd.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdet. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge