Snart
till salu

Bostadsrätt

Söder

Liedbergsgatan 2

1 RoK

37 m²

1 425 000 kr

Insynsskyddad gavellägenhet med fransk balkong i ett härligt västerläge

Varmt välkommen till en modern och rymlig etta med en sovalkov som har skjutdörr till sig, som ger känslan av en tvårummare. Kvadratsmart och välplanerat boende med en loftdel till entrén där man kan sätta upp ett litet caféset med vyer mot innergården. Helkaklat badrum med en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Bra med förvaringsutrymmen i hallen och ett öppet och ljust vardagsrum som går ihop med köket. Fransk balkong i ett västerläge med ett insynsskyddat läge.

Snabbfakta

Adress Liedbergsgatan 2
Område Söder
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 1 +
Våning 4 av 5
Boarea 37 m² (föreningens information)
Avgift 2812 kr/mån Inkl. värme. Exkl. vatten, el, obligatoriskt tillägg om 234 kr/månaden avser bredband
Pris 1 425 000 kr
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

Alberto Johansson Alvarez

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0705-28 20 81

Alberto Johansson Alvarez
Antal rum

1

Boarea

37 m²

Planlösning

Välkommen till Brf Lokstallet. I det moderna stadskvarteret på Stationsområdet bor du centralt och bekvämt mellan citypulsen och lugnet på Söder. Denna välplanerade och nästan nya (-19) enrummare har genomgående hög kvalitet och är belägen på våning 4 av 5. Fullutrustat kök med fin utsikt i ett västerläge. Rikligt med ljusinsläpp från den franska balkongen och fönster i vardagsrummet. I föreningen finns en gemensam takterrass med gemensamhetslokal och övernattningsmöjligheter. Bilplats samt garage finns att hyra via föreningens kösystem.

Bostadstyp

Flerfamiljshus

Byggår

2019

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

62 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Riksbyggen BRF Lokstallet i Växjö

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Lokstallet har 136 lägenheter fördelat på 42 st. 1 rum och kök, 45 st. 2 rum och kök, 36 st. 3 rum och kök, 9 st. 4 rum och kök och 4 st. 5 rum och kök. Det finns en lokal, 48 garage och 25 p-platser.
Bostadsrätterna var klara för Inflyttningen januari 2019. Föreningen förvaltas av Riksbyggen.
I kvarteret finns gemensamma platser för de boende i bostadsrättsföreningen. Mitt emellan de två innergårdarna finns en takterrass med en gemensamhetslokal. På en av innergårdarna finns även en gemensamhetslokal med övernattningsmöjligheter.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tar ut en avgift i samband med överlåtelsen (2,5% prisbasbelopp), avgiften ska täcka föreningens administration av överlåtelsen. Avgiften betalas av köparen, enligt föreningens stadgar.

Driftkostnad

El: 3 600 kr/år

Övrigt: 2 808 kr/år

Summa: 8 472 kr/år

Övrigt

– Säkerhetsdörr i entrén.
– Förbrukning av hushållsel samt kall/varmvatten efterdebiteras & samfaktureras på månadsavin, inga egna avtal behövs.
– Månadsavgift 2812kr + obligatoriskt avtal med Telia á 234 kr/mån. Här ingår bredband 100/100 MB & Telias TV-paket Lagom.
– Tillhörande förråd finns i källarplan.
– Parkeringsmöjligheter på parkeringsgata och i garage. Separat kö. Kostnad parkering i garage: 1200 kr/mån. Kostnad parkering på gata: 600 kr/mån.
– Cykelparkeringar på innergårdarna samt i anslutning till garaget i källarplan.
– Mitt emellan de två innergårdarna finns en härlig takterrass med gemensamhetslokal.
– På den östra innegården finns en gemensamhetslokal med övernattningsmöjligheter.

Alla driftskostnader baseras på den nuvarande bostadsrättsinnehavaren och bör endast ses som en uppskattning.

Kommunikation

Allmänt

Centrumnära Söder är en av Växjös äldsta och populäraste stadsdelar med magnifika hus. På senare år har det tillkommit mycket ny bebyggelse, ett helt nytt bostadsområde, villor och bostadsrätter. Söder är omgivet av två sjöar. Den omtyckta fiskesjön Bergundasjön sträcker sig in i Bokhultet, som är en stor och vacker bokskog. Runt Bergundasjön löper flera strövstigar och en cykelled. Cykelvägen runt Växjösjön är stadens mesta motions- och promenadstråk. Vackra dagar går och joggar flera tusen personer de drygt fyra kilometrarna runt sjön. Växjöbornas egen park Strandbjörket ligger också på Söder. Här finns en stor klassisk lekpark och en liten badplats. I Strandbjörket finns också en cafeteria och en stor fågeldamm. I Strandbjörket ligger även Växjö Tenniscenter med flera utomhus- och inomhusbanor, här finns också tre paddelbanor och en basketplan.

Närservice

Mitt på Söder ligger Bäckaslövskolan som är en Montessoriinspirerad skola där eleverna går i åldersintegrerade klasser (1-3, 4-6). I stadsdelen finns även flera friskolor både på grundskole- och gymnasienivå. På Söder finns servicebutik och det är nära till butikerna i Centrum.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdet. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge