Bostadsrätt

Söder

Södra Järnvägsgatan 4R

4 RoK

95 m²

2 990 000 kr

Välplanerad 4:a med låg avgift och 2 balkonger!

Möjlighet mitt i city!

Välkommen till din drömbostad mitt i centrala Växjö! Denna fantastiska bostadsrätt på 95 kvadratmeter erbjuder en unik kombination av modern komfort och bekvämlighet, allt i ett av stadens mest eftertraktade områden. Andas in stadens härliga puls via bostadens dubbla balkonger som möter morgon och kvällssolen. Ett stenkast från bostaden finner man ett levande city med välrenommerade restauranger och bra shopping men även Växjösjön och Bokhultet med dess härliga promenadstråk. Välkomna!

Snabbfakta

Adress Södra Järnvägsgatan 4R
Område Söder
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 4 + kök
Våning 2 av 4
Boarea 95 m² (föreningens information)
Avgift 4953 kr/mån Värme och Telia kanalpaket Bas / fiber med hastighet 100/100 ingår i avgiften
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 2 990 000 kr
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Mäklare

Tommie Lagerkvist

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-6750264

Tommie Lagerkvist
Antal rum

4

Boarea

95 m²

Planlösning

Hall – Välkomnande och ljus hall med fondvägg målad i senapsgul färg.

Förråd – Stort förrådsutrymme med både klädhängare och hatthylla. Städskåpet är placerat i förrådet.

Duschrum 1 – Mörkgrått klinkergolv, vitt kakel på väggarna och spotlights i taket. Tvättmaskin och torktumlare från Bosch med överliggande laminatskiva. All inredning i badrummet är från Vedum. Raka duschdörrar i klarglas. 2st förvaringsskåp på väggen. Handdukstork finns.

Kök – Stilrent kök från Vedum med släta vita luckor och borstade aluminiumhandtag. Alla vitvaror i köket är från Bosch. Fristående kyl och frys i rostfritt. Ugn och mikro placerade i arbetshöjd.
Laminatbänkskiva i grå/svart utseende. Dubbelho för smidig diskhantering.

Vardagsrum – Med mycket ljusinsläpp från stora fönster och de dubbla balkongerna är känslan i vardagsrummet oslagbar. Plats för både stor soffa och ett generöst tilltaget bord.

Sovrum 1 – Mysigt sovrum med stort fönsterparti mot väster och bra med förvaringsmöjligheter. 4st garderober varav en är linnegarderob.

Duschrum 2 – Detta är ett separat duschrum med direktingång från sovrum 1. Ljusgråa klinkerplattor och vitt kakel på vägarna. All inredning är från Vedum. Välvda duschdörrar i klarglas. Handdukstork finns.

Sovrum 2 – rum/gästrum med utsikt över innegård i österläge. Garderob/linneskåp.

Sovrum 3 – rum/gästrum med utsikt över innegård i österläge. Garderob/linneskåp.

Balkong väster – Rymlig inglasad balkong i västerläge för härliga sommarkvällar.

Balkong öster – Generös balkong i österläge för att avnjuta morgonsolen.

Allmän information kring lägenhetens inredning:
Genomgående Vitmålade väggar i bostadsrätten förutom målad senapsgul fondvägg i hall och kök.
3-stavs ekparkett i alla rum (ej duschrum)
Mörka snygga stenskivor som fönsterbänkar.

Bostadstyp

Flerfamiljshus

Byggår

2018

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

68 Kwh/m² och år

Uteplats

Balkong i söderläge från kök och inglasad balkong i västerläge från allrum.

Föreningens namn

Riksbyggen BRF Lokstallet i Växjö

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Lokstallet har 136 lägenheter fördelat på 42 st. 1 rum och kök, 45 st. 2 rum och kök, 36 st. 3 rum och kök, 9 st. 4 rum och kök och 4 st. 5 rum och kök. Det finns en lokal, 48 garage och 25 p-platser.
Bostadsrätterna var klara för Inflyttningen januari 2019. Föreningen förvaltas av Riksbyggen.
I kvarteret finns gemensamma platser för de boende i bostadsrättsföreningen. Mitt emellan de två innergårdarna finns en takterrass med en gemensamhetslokal. På en av innergårdarna finns även en gemensamhetslokal med övernattningsmöjligheter.

Bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften, bostadsrättshavaren tecknar egen hemförsäkring.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tar ut en avgift i samband med överlåtelsen (2,5% prisbasbelopp), avgiften ska täcka föreningens administration av överlåtelsen. Avgiften betalas av köparen, enligt föreningens stadgar.

Driftkostnad

El: 5 460 kr/år

Vatten och avlopp: 2 892 kr/år

Summa: 10 320 kr/år

Övrigt

48 st parkeringar i garage om 1200 kr / månad – separat kö i föreningen
25 st parkeringsplatser på Drottninggatan om 700 kr / månad – separat kö i föreningen
Övernattningslägenhet finns i föreningen och bokas med dörrtagg i entrén – kostnad 300 kr / natt
2 st festlokaler finns att hyra i föreningen och bokas med dörrtagg i entrén – 400 kr respektive 500 kr / tillfälle.
Elgrill tillåten på balkongerna.
Mörkläggningsgardin i sovrum 3 ingår i överlåtelsen
Hissen går rakt ner i källaren för direkt tillgång till garage och lägenhetens förråd.

Kommunikation

Allmänt

Centrumnära Söder är en av Växjös äldsta och populäraste stadsdelar med magnifika hus. På senare år har det tillkommit mycket ny bebyggelse, ett helt nytt bostadsområde, villor och bostadsrätter. Söder är omgivet av två sjöar. Den omtyckta fiskesjön Bergundasjön sträcker sig in i Bokhultet, som är en stor och vacker bokskog. Runt Bergundasjön löper flera strövstigar och en cykelled. Cykelvägen runt Växjösjön är stadens mesta motions- och promenadstråk. Vackra dagar går och joggar flera tusen personer de drygt fyra kilometrarna runt sjön. Växjöbornas egen park Strandbjörket ligger också på Söder. Här finns en stor klassisk lekpark och en liten badplats. I Strandbjörket finns också en cafeteria och en stor fågeldamm. I Strandbjörket ligger även Växjö Tenniscenter med flera utomhus- och inomhusbanor, här finns också tre paddelbanor och en basketplan.

Närservice

Mitt på Söder ligger Bäckaslövskolan som är en Montessoriinspirerad skola där eleverna går i åldersintegrerade klasser (1-3, 4-6). I stadsdelen finns även flera friskolor både på grundskole- och gymnasienivå. På Söder finns servicebutik och det är nära till butikerna i Centrum.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdet. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2024).

Läge