Snart
till salu

Bostadsrätt

Hovshaga

Smultronvägen 1

4 RoK

104 m²

Charmig Parhusbostad i Två Plan - Perfekt Familjebostad!

Välkommen till detta välplanerade parhus i två plan som erbjuder en perfekt kombination av komfort, stil och funktion. Med tre sovrum och en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, är detta en idealisk bostad för den växande familjen. Här finns välutnyttjade kvadratmetrar, genomgående ekparkettgolv och ljusa ytor som ger en inbjudande atmosfär. Hörntomt med baksida i ett soligt sydvästläge. Plats för fordon på uppfarten och i garaget. Förråd i anslutning till garaget och baksidan. Markis som täcker del av altandäcket. Här bor du även nära till lekplats i området, nära till ICA, pizzeria, frisör, vårdcentral och bibliotek bland annat. För den med gröna fingrar eller som vill lära sig så finns det bra odlingsmöjligheter i hörnan bakom förrådet.

Snabbfakta

Adress Smultronvägen 1
Område Hovshaga
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 4 +
Våning 1+2 av 2
Boarea 104 m² (föreningens information)
Avgift 5140 kr/mån Inkl Vatten, internet, digital-TV och garage. Exkl värme, renhållning och el
Dokument

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

Alberto Johansson Alvarez

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0705-28 20 81

Alberto Johansson Alvarez
Antal rum

4

Boarea

104 m²

Planlösning

Entréplan:

– Välkomnande entré med avhängningsplats. Klinkergolv och vitmålade väggar.
– Modernt badrum med klinkergolv och kaklade väggar. Tvättställskommod, spegelskåp, WC och duschhörna. Praktiskt arbetsbänk med tvättmaskin och torktumlare.
– Ljust och trivsamt kök med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Skåpsinredning i varmgrå nyans med ekdetaljer. Modernt utrustat kök med kyl, frys, spis, fläkt, diskmaskin och inbyggd mikrovågsugn. Utgång till solig västerbaksida.
– Hemtrevligt vardagsrum i öppen förbindelse med köket. Ekparkettgolv och vitmålade väggar.
– Generös takhöjd och fina ljusinsläpp från flera håll.
– Ektrappa upp till övre plan.

Övre Plan:

– Hall med plats för mindre arbets- eller läshörna. Vitmålade väggar och golv med ekparkett.

– Sovrum 1: Rymligt sovrum med ekparkettgolv och ljusgråmålade väggar.
– Fräscht badrum med klinkergolv och elegant kakel. Badkar, WC, tvättställskommod, spegel och väggskåp.
– Praktisk klädkammare med gott om förvaringsutrymme.
– Sovrum 2: Sovrum med ekparkett, vitmålade väggar och en stilfull fondvägg. Inbyggd garderob för ordnad förvaring.
– Sovrum 3: Ytterligare ett charmigt sovrum med ekparkettgolv och ljusgråmålade väggar. Praktisk skjutdörrsgarderob.

Denna bostad erbjuder inte bara bekvämlighet och stil utan även närhet till natur och rekreation. Med en perfekt balans mellan modern design och familjevänliga funktioner, är detta hemmet där vardagslyx möter praktisk planlösning. Missa inte chansen att uppleva allt detta själv – kontakta oss för en visning idag!

Bostadstyp

2-Planshus i parhusform

Byggår

2005

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

114 Kwh/m² och år

Uteplats

Trädgård och trädäck i västerläge

Föreningens namn

Brf Hovshaga By

Allmänt

Brf Hovshaga By äger fastigheten Ångloket 1 med adress Björnbärsvägen, Krusbärsvägen, Vinbärsvägen och Smultronvägen. Totalt finns här 32 lägenheter i 16 hus. 18 st om 112 kvm samt 14 st om 104 kvm.
Byggnaderna uppfördes 2005.
Föreningen anordnar två städdagar per år i området.
Utöver det inre ansvaret ansvarar även respektive bostadsrättshavare för skötseln av sin trädgård. Skötseln innefattar gräsklippning, häckklippning, rabatter och buskar etc. Gräsklippare och trädgårdsredskap finns att låna.

Föreningen har en hemsida: https://www.brfhovshagaby.se/

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs.

Driftkostnad

Uppvärmning: 14 400 kr/år

El: 3 600 kr/år

Renhållning: 2 868 kr/år

Summa: 22 212 kr/år

Övrigt

– Baksida i soligt västerläge med gräsmatta samt uteplats med rejält trädäck och eldriven terrassmarkis.
– Garage med tillhörande förrådsdel.
– Golvvärme i entréplanet och radiatorer på övre plan.
– Internet (hastighet 100/100), digital-TV (ca 25 kanaler) och IP-telefoni via fiber från Telia, som ingår i månadsavgiften.
– Föreningen debiterar kostnad för vatten med fast del 160kr/mån samt prel del 172kr/mån.

– Ny toalettstol 2023
– Ny torktumlare 2019
– Ny grind + bänk med förvaring 2021
– Ny odlingsplats med dekorsten och pallkragar 2022
– Nytt ventilationsaggregat 2023
– Ny fjärrvärmeväxlare 2024
– Ny belysning utvändigt på garage 2022

Kommunikation

Hovshaga trafikeras av stadstrafikens turtätaste linje 1, 7 och 8. Cykelvägarna är välutbyggda.

Allmänt

Hovshaga ligger ca 4 km norr om Växjö centrum, nära naturområden som Helgasjön, Araby Fritidsområde, Kronoberg och Evedal. Stadsdelen har sedan 1970-talet vuxit norrut och är en av Växjös populäraset bland barnfamiljer. Vid idrottsanläggningen Hagavallen bedriver Hovshaga AIF ungdomsverksamhet inom fotboll och innebandy. På Gamla Kronobergsvägen finns den populära 4H-gården, många barns favoritställe med flera fina smådjur.

Närservice

På Hovshaga finns tre kommunala F-6 skolor, Gustavslundsskolan, Hovshagaskolan och Östra Lugnets skola samt ett flertal förskolor. Vid Gustavslundsskolan ligger Hovshaga sporthall. I Hovshaga centrum finns en Ica Supermarket, pizzeria, bibliotek, frisersalong och vårdcentral. På området finns också bensinmack och jourbutik. Närmaste köpcentrum är Norremark med bland annat Ica Kvantum, Coop Forum, Systembolaget och Apotek.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdet. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2024).

Läge