Bostadsrätt

Väster

Storgatan 82B

2 RoK

42 m²

1 500 000 kr

Välplanerad och mysig 2:a i ICON!

Nu finns möjligheten att förvärva en läcker bostadsrätt i ICON på våning 9 med alla de bekvämligheter som erbjuds i denna unika förening.
En mysig bostad med lyxig hotellkänsla vars materialval och interiör är av hög klass.
Som boende har man tillgång till ett fullutrustat gym och en SPA-avdelning med badmöjligheter inne samt utomhus.
Runt knuten finns både shopping på Grand Samarkand, idrott för både utövaren samt åskådaren och Växjö centrum på kort avstånd.
Föreningen tillämpar fri andrahandsuthyrning och godkänner juridiska personer att förvärva bostadsrätt.

Välkomna på visning!

Snabbfakta

Adress Storgatan 82B
Område Väster
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 2 + Kök
Våning 9 av 19
Boarea 42 m² (föreningens information)
Avgift 3726 kr/mån Inkl värme och kostnad för Wexnet. 530kr tillkommer / månad för gym och spa.
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 500 000 kr
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

Tommie Lagerkvist

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-6750264

Tommie Lagerkvist
Antal rum

2

Boarea

42 m²

Planlösning

Hall – Hatthylla, städskåp, garderob och dimbara sportlights i taket.

Kök – Vackert mörkgrått kök från HTH med integrerad diskmaskin och en stilren kompositskiva med tillhörande stänkskydd i en variation på ölandssten.
Infällda spotlights under överskåpen. Ugn och micro är kombinerad i samma enhet. Alla vitvaror är från Siemens.

Duschrum – Kakel och klinker i en variation på ölandssten samt en vitmålad vägg. Stor infälld spegel vilket lyfter fram hotellkänslan ytterligare. Kombinerad tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Överskåp med infällda spotlights. Golvvärme och spotlights i taket.

Vardagsrum – Öppen planlösning mot kök och hall. Stort fönsterpari mot innegård.

Sovrum – Mysigt sovrum där väggar och dörrar är i en varm beige ton. Tre garderober i sovrummet.

Förråd/kläddkammare – Hatthylla och klädstång.

Övrigt – Vita väggar genomgående i hall, vardagsrum, kök, förråd och delar av badrum.
Vitlaserat enstavigt ekparkett genomgående i lägenheten förutom våtutrymme.

Bostadstyp

Höghus

Byggår

2018

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

85 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf ICON Växjö 1

Allmänt

Brf ICON Växjö 1 består av 88 lägenheter. På entréplan finns café, reception och övrig service. Boende har tillgång till innegårdsterrassen på plan 2 samt solterrassen på plan 19 där skybar finns. Minst ett årskort per lägenhet ingår till gym, spa med bland annat inomhuspool och bastu.
Husen är anslutna för el och fjärrvärme från VEAB. Det är individuell mätning av hushållsel, kallvatten och varmvatten samt gemensam mätning av värme. Cykelförråd finns i garaget. Parkering samt garageplats via Aimo Park, telefon 0771-96 90 06. Fiber via Wexnet.

Föreningen tillåter även juridisk person som köpare.
När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tar ut en avgift i samband med överlåtelsen (2,5% prisbasbelopp), avgiften ska täcka föreningens administration av överlåtelsen. Avgiften betalas av köparen, enligt föreningens stadgar.

Driftkostnad

El: 2 430 kr/år

Vatten och avlopp: 1 920 kr/år

Summa: 5 250 kr/år

Övrigt

– I avgiften ingår bostadsrättstillägg
– I avgiften ingår månadsavgiften på 180kr / månad till Wexnet
– Möjlighet att hyra garageplats under Vida Arena, Ca 880 kr/mån samt öppen p-plats 470kr/mån. Kontakta Aimo Park på 0771-96 90 06.
– Vatten och elförbrukning debiteras schablonmässigt
– Föreningen tillåter förvärv genom juridisk person
– Yale Doorman installerat, för ett modernt och nyckelfritt boende.

Kommunikation

Väster trafikeras av stadstrafiken (linje 2, 3, 4 och linje 6). Till centrum är det gångavstånd.

Allmänt

Väster är en grön stadsdel i centrala Växjö med äldre villabebyggelse och spännande arkitektur. Parker och grönområden ligger tätt mellan villakvarteren. I den lummiga Grönadalsparken, eller Korumpan som den kallas på Väster, får man en verklig lantkänsla. Korumpan är en hagmark med ekar och björkar och en rik ängsflora. Det gamla smalspåret, som gjorts om till cykelväg, leder långt utanför staden och skär genom stadsdelen. Nedanför mot Liedbergsgatan finns större hyreshusområden och bostadsrätter. Vid Handelsplats I11 finns två bostadsrättsföreningar på Kasernvägen och Industrigatan. I Arenastaden finns moderna bostadsrätter i Icon.

Närservice

Ulriksbergsskolan (F-6) ligger mitt på Väster och även Elin Wägnerskolan (6-9) är belägen på stadsdelen. Här finns gott om alternativ till närservice genom Dalbo centrum, Grand Samarkand, Växjö Centrum, Oxtorget, Västerport och Handelsplats I11. Växjös idrottscentrum Arenastaden ligger inom promenadavstånd.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdet. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2024).

Läge