Bostadsrätt

Väster

Storgatan 82D

1 RoK

30 m²

1 090 000 kr

Välbevarad studioetta i ICON

Livskvalité för studenten! Välkommen till 3:e våningen i ICON:s norra torn! Här bor du med skön hotellkänsla och granne med idrottsupplevelser i toppklass. Dessutom gångavstånd till både Grand Samarkand och Centrum. Här erbjuder vi en fräsch och väldisponerad studio-lägenhet med härlig rymd och snygga materialval. Allrum med plats för både säng, soffa och matbord. Kök som är fullutrustat med moderna inslag och diskmaskin. Snyggt badrum med lyxig golvvärme. Till bostaden tillhör ett förråd i samma våningsplan där även tvättstuga finns. Utöver lägenheten kommer du även att kunna njuta av faciliteter som gym, spa, bastu samt takterrass. För den som letar efter investeringsmöjligheter, är det värt att notera att föreningen tillämpar fri andrahandsuthyrning och att lägenheten även kan köpas av juridisk person, vilket ger fina möjlighet för både boende och investerare.

Snabbfakta

Adress Storgatan 82D
Område Väster
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 1 + Kök
Våning 3 av 9
Boarea 30 m² (föreningens information)
Avgift 2931 kr/mån inkl. värme, fast avgift wexnet och bostadsrättstillägg. Kostnad för vatten, hushållsel samt tjänster för data, tv och telefoni tillkommer. Obligatorisk serviceavgift 382 kr/månad inräknad.
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 090 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Bokad visning - Anmälan sker på mäklarens hemsida klicka "Läs mer hos mäklaren"

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

1

Boarea

30 m²

Planlösning

Välkommen till enrummare i nyskick på 3:e våningen. Genomgående stilrena material med vitmattlackade enstavig ekparkett och vitmålade väggar. Tilltagen takhöjd med upp till ca 3,16 meter och stora fönster med fint ljusinsläpp som ger bostaden ljus och rymd. Som medlem i föreningen får man bland annat tillgång till spaavdelning, bastu, välutrustat gym, café, takterrass med skybar och en vacker innergård med utomhuspool. Runt knuten finns både shopping på Grand Samarkand, idrott för både utövaren samt åskådaren och Växjö centrum på kort avstånd. Föreningen tillåter även juridisk person som köpare.

Rumsbeskrivning:
– Hall med vitmålade väggar och vitmattlackad enstavig ekparkett, hatthylla och städskåp.
– Modernt och välplanerat kök från HTH med öppen planlösning mot vardagsrummet. Vit köksinredning, bänkskiva i gråmelerad laminat och stänkskydd i granitkeramik. Den maskinella utrustningen är i rostfritt utförande från Siemens och består av diskmaskin, induktionshäll, kombinerad varmluftsugn och mikro, fläktkåpa samt kyl/frys. Infällda spotlights som lyser upp arbetsbänken.
– Ljust vardagsrum med sovalkov och stora fönsterpartier i söderläge. Vitmattlackad enstavig ekparkett och vitmålade väggar. I anslutning till köket finns en garderob till förvaring.
– Stilrent badrum med kakel och klinker samt golvvärme. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegel samt dusch med glasvägg. Här finns även ett praktiskt förvaringsskåp med spegel. Belysning i taket i form av spotlights.

Bostadstyp

Höghus

Byggår

2018

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

85 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf ICON Växjö 2

Allmänt

Brf ICON Växjö 2 består av 131 lägenheter fördelat på 2 trapphus. På entréplan finns café, reception och övrig service. Boende har tillgång till innegårdsterrassen på plan 2 samt solterrassen på plan 19 där skybar finns. Minst ett årskort per lägenhet ingår till gym, spa med bland annat inomhuspool och bastu. På fastigheten finns tvättstugor för de boende.
Husen är anslutna för elleverans och fjärrvärme från VEAB. Det är individuell mätning av hushållsel, kallvatten och varmvatten samt gemensam mätning av värme. Bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften, bostadsrättshavaren tecknar egen hemförsäkring. Parkering samt garageplats via Aimo Park, telefon 0771-96 90 06. Fiber via Wexnet. Föreningen tillåter även juridisk person som köpare.
Fastigheten byggdes 2018, total lägenhetsyta är 4 646 m².

Utfört underhåll:
2020 Låsbleck till tvättstugor och förråd
2020 Installation av kamera i soprum

Under 2022 utfördes inget underhåll, inget planerat underhåll under 2023.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs.
Föreningen tar ut en avgift i samband med överlåtelsen (2,5% prisbasbelopp), avgiften ska täcka föreningens administration av överlåtelsen. Avgiften betalas av köparen, enligt föreningens stadgar.

Driftkostnad

El: 2 100 kr/år

Vatten och avlopp: 1 200 kr/år

Summa: 3 300 kr/år

Övrigt

– Kodlås.
– I månadsavgiften ingår värme och fast avgift till Wexnet.
– Individuell mätning görs av vatten och hushållsel via föreningen. Läses av månadsvis och aviseras tillsammans med månadsavgiften (det tillkommer varierat mellan 200-300 kr/månad av nuvarande hyresgäst. Eget abonnemang behöver inte tecknas).
– Serviceavgift 382 kr/månad tillkommer (inräknad i anvisad månadsavgift) och avser tillgång till gym, spa och pool, innergård samt takterrass. Ett träningskort ingår. Möjlighet att köpa till fullservice-tjänster via Lobbyn.
Lägenhetsförråd på samma våningsplan.
Tvättstuga finns på våningsplan 3,5 och 7.
– Garage och p-plats hyrs ut via Aimo Park. Finns även möjlighet att hyra garageplats under Vida Arena, Ca 880 kr/mån samt öppen p-plats 470kr/mån. Kontakta Aimo Park på 0771-96 90 06.
– Det finns även ett visst antal fria p-platser i Arenaområdet.

Kommunikation

Väster trafikeras av stadstrafiken (linje 2, 3, 4 och linje 6). Till centrum är det gångavstånd.

Allmänt

Väster är en grön stadsdel i centrala Växjö med äldre villabebyggelse och spännande arkitektur. Parker och grönområden ligger tätt mellan villakvarteren. I den lummiga Grönadalsparken, eller Korumpan som den kallas på Väster, får man en verklig lantkänsla. Korumpan är en hagmark med ekar och björkar och en rik ängsflora. Det gamla smalspåret, som gjorts om till cykelväg, leder långt utanför staden och skär genom stadsdelen. Nedanför mot Liedbergsgatan finns större hyreshusområden och bostadsrätter. Vid Handelsplats I11 finns två bostadsrättsföreningar på Kasernvägen och Industrigatan. I Arenastaden finns moderna bostadsrätter i Icon.

Närservice

Ulriksbergsskolan (F-6) ligger mitt på Väster och även Elin Wägnerskolan (6-9) är belägen på stadsdelen. Här finns gott om alternativ till närservice genom Dalbo centrum, Grand Samarkand, Växjö Centrum, Oxtorget, Västerport och Handelsplats I11. Växjös idrottscentrum Arenastaden ligger inom promenadavstånd.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdesdagen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2024).

Läge