Snart
till salu

Bostadsrätt

Söder

Smålandsgatan 1A

3 RoK

108 m²

Elegant trea på 108 m² med två balkonger i olika väderstreck. 2.80 meter i takhöjd!

Välkommen till denna eleganta bostad med en yta på 108 kvadratmeter, 2.80 meter i takhöjd i salong, vardagsrum och hall samt två balkonger, perfekt för dig som söker det ultimata i stilrent boende!

Steg in genom dörren och möts av originalparkettgolvet som sträcker sig genom hela hallen och ger en charm. I salongen och vardagsrummet pryds golvet av vacker fiskbensparkett, som skapar en atmosfär av lyx och klass.

Starta dagen med soluppgång från utsikten på vardagsrummets balkong, med en härlig vy över Strandbjörket och Växjösjön. Njut vidare av dagen med sol från kökets söderlägesbalkong, perfekt för en lugn stund med något gott att dricka.

Den inbjudande öppna spisen i salongen skapar en varm och välkomnande miljö, perfekt för mysiga kvällar hemma med familj och vänner.

Med en takhöjd på 2.80 meter i hallen, salongen och vardagsrummet får du en känsla av rymd och elegans till hela bostaden.

Läget på Söder erbjuder en livsstil som få andra platser kan matcha. Ta en avkopplande promenad runt Växjösjön eller utforska det grönskande Strandbjörket och Linnéparken. Med närheten till stadens butiker och prisbelönta restauranger finns allt du behöver för en bekväm och njutbar vardag.

Denna bostad erbjuder inte bara ett hem, utan en livsstil. Missa inte chansen att uppleva allt detta och mer – boka din visning idag och låt oss hjälpa dig att upptäcka ditt drömhem!

Snabbfakta

Adress Smålandsgatan 1A
Område Söder
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 +
Våning 2 av 3
Boarea 108 m² (föreningens information)
Avgift 6992 kr/mån I avgiften ingår vatten och värme. Avgift till Comhem/Tele2 tillkommer med 150kr.
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

Alberto Johansson Alvarez

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0705-28 20 81

Alberto Johansson Alvarez
Antal rum

3

Boarea

108 m²

Planlösning

Rumsbeskrivning kommer:

Bostadstyp

Flerbostadshus

Byggår

1929

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

Isolerglas

Energiprestanda

152 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Viken 3

Allmänt

Brf Viken 3 består av två byggnader, som innehåller 15 lägenheter varav 14 st. är bostadsrätter och en är hyresrätt samt en lokal.
Föreningen har gemensam tvättstuga i källaren och miljöhus på innergården.
P-plats , har separat kö.
Finns möjlighet att köpa parkeringstillstånd av Växjö Kommun för 575kr/månad.
Internet via Tele2 kostnad 151kr/månad.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i föreningen, vi hjälper till med medlemsansökan i samband med kontraktsskrivningen. Föreningen tar ut en avgift i samband med överlåtelsen (2,5% prisbasbelopp), avgiften ska täcka föreningens administration av överlåtelsen. Avgiften betalas av köparen, enligt föreningens stadgar.

Driftkostnad

Övrigt: 1 800 kr/år

Summa: 1 800 kr/år

Övrigt

– Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren. Tvättstuga är välutrustad med två tvättmaskiner samt en torktumlare av större model samt ett stort torkrum. Generöst med tvättider finns.

På föreningens innergård finns ett miljöhus.

– På baksidan finns även en gemensamhetsyta som är möblerat med utemöblemang.

– Levereras via ComHem.

– På baksidan av fastigheten har föreningen en privat parkeringsplats.

– Det finns i dagsläget inga beslutade avgiftsändringar.

– Fastigheten Växjö Viken 3 består av två byggnader, innehållande 15 lägenheter varav 14 st är bostadsrätter och en är hyresrätt. I fastigheten finns även en lokal.

– Till lägenheten hör två källarförråd.

Kommunikation

Allmänt

Centrumnära Söder är en av Växjös äldsta och populäraste stadsdelar med magnifika hus. På senare år har det tillkommit mycket ny bebyggelse, ett helt nytt bostadsområde, villor och bostadsrätter. Söder är omgivet av två sjöar. Den omtyckta fiskesjön Bergundasjön sträcker sig in i Bokhultet, som är en stor och vacker bokskog. Runt Bergundasjön löper flera strövstigar och en cykelled. Cykelvägen runt Växjösjön är stadens mesta motions- och promenadstråk. Vackra dagar går och joggar flera tusen personer de drygt fyra kilometrarna runt sjön. Växjöbornas egen park Strandbjörket ligger också på Söder. Här finns en stor klassisk lekpark och en liten badplats. I Strandbjörket finns också en cafeteria och en stor fågeldamm. I Strandbjörket ligger även Växjö Tenniscenter med flera utomhus- och inomhusbanor, här finns också tre paddelbanor och en basketplan.

Närservice

Mitt på Söder ligger Bäckaslövskolan som är en Montessoriinspirerad skola där eleverna går i åldersintegrerade klasser (1-3, 4-6). I stadsdelen finns även flera friskolor både på grundskole- och gymnasienivå. På Söder finns servicebutik och det är nära till butikerna i Centrum.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdet. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge