Snart
till salu

personer har tittat på denna bostad

Villa

Långarör

Sjötorpavägen 20

5 RoK

156 m²

9 500 000 kr

Exklusivt hus med naturskönt läge intill Helgasjön


Välkommen till natursköna Långarör och ett insynsskyddat boende intill Helgasjön. Inbjudande tomt om 1.910 m² med gräns mot naturen på två sidor samt badplats och egen båtplats på ett stenkasts avstånd. Ett mycket elegant hus med putsad fasad och glaserade takpannor samt en interiör med öppen planlösning, dubbel takhöjd och kamin placerad mitt i huset. Fantastisk sidobyggnad med stort välutrustat garage och lägenhet som består av rum, pentry och duschrum. Välkommen till ett exemplariskt underhållet hus och trädgård med på landet-känsla!

Snabbfakta

Adress Sjötorpavägen 20
Område Långarör
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 156 m²
Tomtarea 1910 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 9 500 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

5 (Varav 3 sovrum)

Boarea

156 m²

Planlösning

Rumsbeskrivning entréplan:
– Entré med klinkergolv och tapet med grå/lila kulör. Avhängningsmöjlighet för ytterkläder.
– Sovrum med enstavigt ekparkettgolv och ljusa tapeter. Två garderober. Fönster i nordväst.
– Duschrum med vitt klinkergolv med inslag av blått samt vita kaklade väggar. Handfat med kommod, spegel med belysning, duschplats med duschdörr av glas och toalett. Fint ljusinsläpp via glasblocksfönster mot nordväst.
– Tvättstuga/groventré med golv av granitkeramik och vitmålad väv på vägg. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare (Electrolux Wascator, 2002) automatisk dosering av tvättmedel och sköljmedel. Mangel. Tvättho med förvaringsmöjlighet samt två väggfasta bänkskåp. Centraldammsugare (2022), frånluftsvärmepump (2010), elcentral, golvvärmecentral och vattenmätare. Fönster mot nordost och groventré mot nordväst.
– Kök med enstavigt ekparkettgolv och ljusa tapeter. Köksinredning Ballingslöv Birka med släta björkluckor, gråbeige laminatskiva med björkkant och mosaik som stänkskydd. Skafferi (ventil utomhusluft). Köksö med Husqvarna vedspis (Old Sweden), granitskiva och mindre diskho samt arbetsbänk av gråbeige laminat med björkkant. Gasspis med två plattor, keramikhäll (Bosch 1999), köksfläkt (Thermex 1999), diskmaskin (Siemens 2019), kyl/frys (AEG), inbyggnadsmikro (Bosch), inbyggnadsugn (Miele 1999). Bardisk mot vardagsrummet. Fönster mot nordost.
– Matsal med öppen planlösning mot kök och vardagsrum. Enstavigt ekparkettgolv och ljust bladmönstrad tapet. Fönster mot nordost.
– Vardagsrum med utgång mot framsidan i sydväst, härlig takhöjd om ca 5,7 meter med stora fönster mot sydväst som ger fint ljusinsläpp. Värmande Tulikivi täljstenskamin, enstavigt ekparkettgolv, tapetserade väggar i beige kulör samt grå kulör vid täljstenskaminen
– Stor altan i sydvästläge med klinkergolv i granitkeramik.
– Vardagsrum med enstavigt ekparkettgolv samt grå/lila tapeter. Från vardagsrummet kommer man via en skjutdörr (björk) till mindre hall mot sovrumsavdelning.
– Sovrum/arbetsrum med enstavigt ekparkettgolv och tapet med grön kulör. Fönster mot sydväst.
– Rymligt sovrum med klädkammare och ingång till duschrum via skjutdörrar av björk. Enstavigt ekparkettgolv, grå tapet samt fondvägg med lila kulör. Utgång till uteplats i sydost med klinkergolv i granitkeramik.
– Klädkammare med enstavigt ekparkettgolv och ljust målad väv på vägg. Inredning med gott om förvaringsmöjligheter. Fönster mot nordost.
– Påkostat duschrum renoverat 2017. Klinkergolv med grå granitkeramik och vitt kakel på vägg. Två duschar med duschvägg av glas, spegel med belysning, handfat med kommod av massiv valnöt, toalett och handukstork. Stort glasblocksfönster mot sydväst och fönster mot sydost. (Löst sidebord ingår ej)

Rumsbeskrivning övre plan:
– Allrum med enstavigt ekparkettgolv och väggar med beige/grå tapet med ljusa inslag, härifrån har man utsikt mot Helgasjön. Stort runt öppningsbart fönster mot nordost.
– Sidovindar på båda sidor av allrummet med bra förvaringsytor. Frysbox. Plastmatta på golv och tapetserade väggar.
Övre plan nås via vacker ektrappa med trappräcke av lackerat stål samt vajer och ledstång i ek.

Bostadstyp

1½-plansvilla

Byggår

1999

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Puts. Tjockputs Serporoc-system

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Koppar och plåt

Tak

Glaserade tegelpannor

Fönster

2-glas energiglas +gas

Ventilation

Mekanisk frånluft med återvinning

Driftkostnad

El: 45 000 kr/år

Vatten och avlopp: 6 000 kr/år

Sotning: 500 kr/år

Samfällighet: 4 000 kr/år

Renhållning: 2 700 kr/år

Summa: 58 200 kr/år

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.
– Internet via fiber från Wexnet.
– Robotgräsklipparen ingår.
– Centraldammsugare installerad 2022.
– Parabolantenn ingår.
– Alla innerväggar och tak är isolerade med ekofiber som dämpar ljud och ger ett bra inomhusklimat. Alla innerväggar klädda med gips och osb-skivor. Innerdörrar av björk.

Energiprestanda

121 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Separat garagebyggnad om ca 90 m² med lägenhet och garage. Lägenhet består av ett rum med pentry om ca 30 m² samt duschrum. Rummet har ljusgrått eluppvärmt klinkergolv (2012), vitmålade väggar, innerväggar med väv/puts.
Vitmålat innertak av trä med dimbar belysning som kan tändas i olika sektioner samt spotlights över fönster. Köksinredning med diskho och orange glasluckor samt metallådor (2018), mosaik över diskbänken. Kyl (AEG). Vinkyl ingår ej. Fönster och dubbel altandörr mot sydost. Duschrum (2012) med ljusgrått klinkergolv och vita kaklade väggar. Handfat med kommod, spegel, toalett samt duschplats med duschvägg.

Stort garage med plats för två bilar. Golvklinker av granitkeramik och vitmålat innerträtak samt vitmålad väv/puts på innerväggar. Flera golvbrunnar. Tvättho, garderob, varmvattenberedare och luftvärmepump. Garderob. Utgång till baksidan, här finns ett utrymme under tak med vädringsställ, klinkergolv och spotlights i taket. Mindre uteplats på framsidan i sydvästläge. Motorvärmar-stolpe med 3-fasuttag på garageuppfarten.

Baksida med stensättning samt grusade ytor och stor gräsyta. Garageuppfart med plats för flera bilar, stenläggning framför garaget och fram till entrén samt inslag av grusade områden. Stor uteplats i sydväst på framsidan med stenläggning, samt framför gästhuset och på sidan av huset med utgång från sovrummet, stor gräsyta på framsidan i sydväst. Stor insynsskyddade häck på framsidan, häck mot granne i nordväst samt i övrigt omgärdas tomten av skog.

Fristående förrådsbod om ca 25 m² med plats för trädgårdsredskap, ved etc.

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 348 000 kr

Tomt

1910 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Gemensamhetsanläggning: Växjö Ekesås GA:5 ändamål: Vägar, Grönområden. Båtplats. En städdag/år. Kostnad ca 4.000 kr/år

Kommunikation

Långa Rör trafikeras med regiontrafiken linje 340/350. I Sandsbro finns avgångar med linje 5 (Sandsbro-Centrum) och linje 8 (Sandsbro-Arenastaden).

Allmänt

Långarör ligger naturskönt i utkanten av norra delen av Växjö. Området ligger vackert bland villor i en trygg och barnvänlig miljö. Här bor ni granne med naturen, Helgasjön och Toftasjön och har samtidigt bara ca 10 minuter in till stan.

Närservice

Förskola och skola finns i Sandsbro cirka 2 kilometer från bostadsområdet. På affärsområdet Norremark 3-4 km bort, finns mataffärer, apotek, systembolag, gym och övriga butiker. Föreningslivet är rikt med bland andra Sandsbro AIK, med aktiviteter som fotboll, tennis, boule, motion och fritidsverksamhet. Naturskönt vid Toftasjön ligger också omtyckta Toftastrand konditori och Villa Vik restaurang som också erbjuder hotell och konferensmöjligheter.

Läge