Villa

Hov

Bastövägen 20

6 RoK

164 m²

5 100 000 kr

Fantastisk suterrängvilla på populära Hov

Stiligt suterränghus i dansk design av arkitekterna Wibroe – Barsöe. Ett läckert hus med 3-4 sovrum, fina sociala ytor och ett härligt ljusflöde mellan rummen. Det höga läget ger vidsträckt utsikt över stadsdelen. Huset är inflyttningsklart med alla de stora, kostsamma renoveringarna utförda såsom tak, fönster, utvändig panel, dränering, kök och badrum. Dessutom finns här en riktig drömträdgård för den hängivne hobbyodlaren med orangeri, odlingar, insynsskyddade altaner, uterum och platsbyggda sittbänkar. Populärt och lugnt läge intill Tomtabacken, Pilbäck- och Norregårdsskolan.

Snabbfakta

Adress Bastövägen 20
Område Hov
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 164 m²
Biarea 47 m²
Tomtarea 653 m²
Pris 5 100 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

6 (Varav 4 sovrum)

Boarea

164 m²

Planlösning

De danska arkitekterna Mogens Barsöe och Ib Wibroe kom till Växjö på 1950-talet. De hade utbildat sig i Köpenhamn och förde med sig modernismens arkitektur till Kronobergs län. De småhus som arkitekterna ritade på 50- och 60-talen hade för tiden ovanliga planlösningar och annorlunda utseenden. Men de var genomtänkta skapelser som än i dag uppvisar stora kvaliteter i fråga om materialval och funktionalitet. Källa: Från boken ”När danskarna kom till byn” av Samuel Palmblad och Thomas Lissing.

Välkomna till Bastövägen 20 och ett härligt hus med tydlig prägel från det som karaktäriserade arkitekternas stil från den tiden.
Huset har en härlig planlösning med 3-4 sovrum, fina sällskapsytor och fantastisk utemiljö. Högt och lugnt läge intill Tomtabacken och närhet till bl a skola/förskola och Centrum.

Rumsbeskrivning, Entréplan:
– Entré/stor hall med klinkergolv från Höganäs och vitmålade väggar. Kapprum med hatthylla och garderob.
– Sovrum med textilmatta, grå tapeter och två garderober.
– Sovrum med laminatgolv, mörkgrå tapeter och två garderober.
– Toalett med klinkergolv från Höganäs samt väggbeklädnad med vita tapeter, fondvägg i mönstrat kakel samt liggande vit panel. Wc, tvättställskommod samt spegel.
– Duschrum/tvättstuga med uppvärmt klinkergolv och kaklade/målade väggar. Tvättmaskin och torktumlare från ca 2014. Dusch. Förråd (ursprungligen planerat för bastu här).
– Matkällare med fasta hyllor.
– Förråd med betonggolv och putsade väggar.
Övre plan:
– Matrum med parkettgolv, vita väggar/mönstrad tapet och förvaringsskåp. Matplats i form av stor köksö med gott om förvaringsmöjligheter. Fönster mot söder samt utgång till härligt uterum.
– Inbjudande uterum med uppvärmt beigt klinkergolv, vitt paneltak med infällda spotlights samt skjutdörrar mot altanen.
– Kök från Ballingslöv, totalrenoverat 2017. Mörkgrå luckor med grepplist, grå bänkskivor ”virrvarr” samt carrera-inspirerat väggkakel. Kyl, frys, pyrolysugn, induktionshäll 80 cm, mikrovågsugn, vertikalfläkt och integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror från Siemens. Stora bänkytor, fasta vägghyllor, vitrinluckor och infällda spotlights i taket. Parkettgolv och vita väggar.
– Vardagsrum med parkettgolv, vita väggar/mönstrad tapet samt härligt ljusinsläpp från flertalet stora fönster i syd och väst. Högt läge mot gatan och utsikt över stadsdelen.
– Sovrum med parkettgolv, beiga väggar samt fondvägg i rustik liggande panel. Stor inredd skjutdörrsgarderob samt dörr till dusch/badrum.
– Exklusivt dusch/-badrum med klinkergolv och helkaklade väggar, helrenoverat 2017. Uppvärmt klinkergolv i brun kulör samt helkaklade beiga väggar. Tvättställskommod med stenskiva, bakgrundsbelyst spegel, vägghängd wc, dusch samt inbyggt badkar.
Vindsplan:
– Allrum med parkettgolv, vita väggar, vitmålad takpanel och Velux takfönster. Här kan ett ytterligare sovrum skapas.

Bostadstyp

Suterrängvilla

Byggår

1968

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Tegel, trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas aluklädda

Ventilation

Självdrag

Driftkostnad

El: 35 000 kr/år

Vatten och avlopp: 5 500 kr/år

Renhållning: 2 900 kr/år

Summa: 43 400 kr/år

Uppvärmning

Luftvärmepump, direkt el

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av Besiktningsbolaget. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att köpa en genomgång på plats / telefon mot en kostnad om 4900 kr / 3300 kr.

– Anslutningspunkt i gatan för att koppla på fastigheten till fjärrvärmenätet.
– Bredband via mobilt bredband. Möjligt att ansluta till fiber via Wexnets nät.
– Installerad laddbox ingår.
– Angiven driftskostnad är beräknad med en kwh-pris om 2,25 kr.

Energiprestanda

70 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Garage i suterrängdelen. Asfalterad garageuppfart med plats för en bil laddbox för elbil. Ytterligare två bilplatser framför entrén. Förråd under uterummet.

Fantastisk trädgård med högt läge mot gatan. Altandäck utan insyn mot öst-syd-väst, modernt orangeri och pergola. Köksträdgård och terrasserade planteringar i slänt. Platsbyggda sittbänkar, damm samt rikt utbud av växter. Avenbok, plommonträd, fläderträd mm.

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 933 000 kr

Tomt

653 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Växjö Stadstrafik trafikerar utkanten av Hov med sin turtätaste linje 1 (Hovshaga-Centrum-Teleborg). Dessutom linje 7 (Evedal-Östra Lugnet-Centrum) och norra delen av Hov trafikeras av linje 2 och 6 som går (Norr-Centrum-Araby).

Allmänt

Stadsdelen Hov är en oas i centrala Växjö. Den byggdes i början av 1900-talet utmed Kungsvägen där den växande stadens borgerskap och köpmän skaffade sig präktiga och för tiden storslagna villor och tomter. I dag finns många av sekelskiftesvillorna kvar, men också modern bebyggelse, som nyare villor och bostadsrätter. Populära Tomtabacken är vintertid välbesökt för pulkaåkning och andra aktiviteter.

Närservice

I närheten av Hov finns Pilbäckskolan (F-6) Norregårdsskolan (7-9) och Kulturskolan. Norremark är närmaste köpcentrum med Ica Kvantum, Stora Coop, Systembolaget och flera andra butiker. Dalbo Centrum är ett välbesökt stadsdelscentrum i närheten med Ica, grönsaksbutik, kemtvätt, apotek, och vårdcentral.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdesdagen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2024).

Läge