Bostadsrätt

Hov

Dalbovägen 5A

3 RoK

75 m²

1 190 000 kr

Trerumslägenhet i Central Miljö. Privat, funktionell och nära alla bekvämligheter

Välkommen till en funktionell och rymlig trea i en välskött förening, några minuters promenad från centrum. Belägen på tredje våningen, erbjuder bostaden en avskärmad och privat atmosfär. Den välplanerade layouten inkluderar ett separat, trivsamt kök och ett rymligt vardagsrum med flexibel möblering. Det stora sovrummet har tillgång till en inglasad balkong med vacker utsikt. Ett extra sovrum med anpassningsbara ytor, klädkammare och extra lägenhetsförråd kompletterar utrymmet.

Snabbfakta

Adress Dalbovägen 5A
Område Hov
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 +
Våning 3 av 3
Boarea 75 m² (föreningens information)
Avgift 4388 kr/mån Inkl. Värme, vatten och kabel-TV. Exkl. el
Pris 1 190 000 kr
Dokument

Visning

Mäklare

Alberto Johansson Alvarez

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0705-28 20 81

Alberto Johansson Alvarez
Antal rum

3

Boarea

75 m²

Planlösning

Upptäck din drömbostad! Välkommen till denna trea i en välskött förening, bara en kort promenad från livliga centrum. På tredje våningen erbjuder denna bostad en oas av avskildhet och exklusivitet. Med välplanerade sällskapsytor och smarta förvaringslösningar skapar denna lägenhet en perfekt harmoni mellan stil och funktion. Det separata, inbjudande köket ger plats för trevliga måltider, medan det rymliga vardagsrummet bjuder in till flexibel möblering och sociala tillställningar.

Det stora sovrummet leder ut till en underbar inglasad balkong med panoramautsikt över området. Ett extra sovrum med anpassningsbara ytor, en praktisk klädkammare i hallen och ett extra lägenhetsförråd gör detta till en perfekt och komplett boendemiljö. Det helkaklade badrummet med en duschhörna och ytor för tvättpelare skapar möjligheter för ett komplett badrum. De generösa fönsterpartierna släpper in en härlig naturlig ljus, vilket förstärker den ljusa och luftiga atmosfären.

Missa inte chansen att uppleva en trivsam boendemiljö i denna välskötta förening. Kontakta oss nu för att boka din visning och låt denna unika möjlighet bli din nya hem!

Rumsbeskrivning :
– Hall med klinkergolv, hatthylla och ingång till klädkammare
– Kök med klinkergolv. Fönster i österläge. Plats för matbord. Utrustat med spis, ugn, kyl, frys och diskho. Gott om förvaring i skåpen och bra med arbetsytor.
– Sovrum som nås i anslutning från både hall och från köket. Går att stänga till ena väggen för att skapa mer ytor i sovrummet. Fönster i öster riktning. Laminatgolv.
– Sovrum som nås från vardagsrummet med utsikt mot balkongen och i väster riktning. Laminatgolv.
– Vardagsrum med plats för både soffhörna och matplats. Fönster i söder riktning och utgång till balkongen. Laminatgolv.
– Badrum. Helkaklat badrum utrustat med duschhörna, wc och skåpsförvaring. Möjlighet och plats för tvättpelare finns.

Bostadstyp

Flerbostadshus

Byggår

1964-1966

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

152 Kwh/m² och år

Föreningens namn

HSB Brf Dalbo i Växjö

Allmänt

HSB:s Brf Dalbo består av fem huskroppar som innehåller 179 bostadsrättslägenheter. Byggnaderna färdigställdes 1964-1966, ombyggnad av stammar och badrum utfördes 2005.
Varje lägenhet har ett multimediauttag där det finns uttag för TV/radio/bredband. Telia och Com Hem AB är leverantör av bredbandstjänster. Kabel-TV via Comhem ingår i avgiften.
Tvättstuga i Dalbovägen 9B, 7B, 5A, 5C och 1A. Grovtvätt i 7B och 1A. Nyrenoverad kvarterslokal med möjlighet att hyra för egen fest, övernattningsrum i 5B och 7C.
Vicevärd är Bill Hofwander. Bill nås på tel. 070-240 20 57 på tisdagar. Meiladress: hsb.dalbo@comhem.se. Vicevärdsexpeditonen i 7A har öppet alla tisdagar kl. 10.00-10.30.
Det finns 15 garage, 48 carport och 40 p-platser med elstolpe, hyrs via föreningens kö. Garage: ca 261-322 kr/mån. (storleken på garaget avgör kostnaden), carport: ca 233 kr/mån och p-plats: ca 100 kr/mån. Föreningens hemsida: www.hsb.se/sydost/brf/dalbo/

Större underhåll och investeringar:
1993 Utbyggnad av balkonger
1994-95 Renovering av fasader, öster- och norrsidan.
2002 Byte av balkongfönster och balkongdörrar
2005 Byte av köks- och badrumsstammar samt badrumsrenovering
2008 Fasadombyggnad inkl. tilläggsisolering
2009-10 Byte fönster mot söder, väster samt några mot norr och öster
2014 Elektroniskt bokningssystem för tvättstugor samt pågående arbeten med utemiljö och entrépartier.
2015 Byte av samtliga ytterdörrar, nytt dörrlåssystem.
2015 Förnyat utemiljö, staket, uppehållsplats, planteringar.
2016 Byte av värmekulvertarna.
2016-18 Förnyat utemiljön, ny lekplats. Byte av alla spillvatten- och dagvattenledningar. Ny lekplats, asfaltering i området samt stensättningar vid entréer, samt plantering av träd, buskar, perenner och nya gräsytor.
2018 Energideklaration.
2020 Takbyte, ventilationskontroll, installation av solcellsanläggning hus 9 samt förberett övriga tak, bytt till LED-armatur.
2021 Renovering av trapphus och byte till säkerhetsdörrar.
2022 Åtta laddstolpar installerade, fasadtvätt samtliga hus.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tillhör HSB Sydost, köper du lägenhet ska du vara medlem i HSB Sydost. Du betalar en andel på 500 kr/köpare (som återbetalas vid eventuellt utträde). Det tillkommer en medlemsavgift första året på 300 kr/år, blir du medlem i HSB Sydost efter den 1/7 betalar du 150 kr för innevarande år(är det flera köpare kan man betala en medlemsavgift, familjemedlemskap). Du får en länk via mail av oss där du kan betala medlemskapet till HSB-Sydost. Föreningen börjar behandla din ansökan när du har betalat för medlemskapet i HSB-Sydost.
Föreningen tar ut en avgift i samband med överlåtelsen (2,5% prisbasbelopp), avgiften ska täcka föreningens administration av överlåtelsen. Avgiften betalas av köparen.

Driftkostnad

El: 4 200 kr/år

Summa: 4 200 kr/år

Övrigt

– Inglasad balkong i västerläge med vy mot innergården.
– Tvättstuga och lägenhetsförråd finns i källaren och på entréplanet.
– Cykel- och barnvagnsförråd finns på entréplanet
– Det finns 15 garage och 99 p-platser
– Inom området finns gemensamma tvättstugor (Dalbovägen 1, 5 ,7 och 9), bastu, lekplatser, hobbylokal, cykel- och barnvagnsrum, övernattningsrum.

Kommunikation

Växjö Stadstrafik trafikerar utkanten av Hov med sin turtätaste linje 1 (Hovshaga-Centrum-Teleborg). Dessutom linje 7 (Evedal-Östra Lugnet-Centrum) och norra delen av Hov trafikeras av linje 2 och 6 som går (Norr-Centrum-Araby).

Allmänt

Stadsdelen Hov är en oas i centrala Växjö. Den byggdes i början av 1900-talet utmed Kungsvägen där den växande stadens borgerskap och köpmän skaffade sig präktiga och för tiden storslagna villor och tomter. I dag finns många av sekelskiftesvillorna kvar, men också modern bebyggelse, som nyare villor och bostadsrätter. Populära Tomtabacken är vintertid välbesökt för pulkaåkning och andra aktiviteter.

Närservice

I närheten av Hov finns Pilbäckskolan (F-6) Norregårdsskolan (7-9) och Kulturskolan. Norremark är närmaste köpcentrum med Ica Kvantum, Stora Coop, Systembolaget och flera andra butiker. Dalbo Centrum är ett välbesökt stadsdelscentrum i närheten med Ica, grönsaksbutik, kemtvätt, apotek, och vårdcentral.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdet. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2024).

Läge