Bostadsrätt

Hov

Norregårdsvägen 13B

3 RoK

80 m²

1 470 000 kr

3:a med inglasad balkong i en förening med god ekonomi!

Mycket prisvärt boende! Välkommen till HSB Brf Norregård och till en rymlig och mysig 3:a på våning 3. I avgiften (5 198 kr/mån) ingår värme, vatten och el. På yteffektiva 80m² erbjuds ett fräscht och rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp med tv möblemang. Fint kök och här finns plats för mindre matbord. Två sovrum med fönster i olika väderstreck, väster och öster. Det helkaklade badrummet renoverades 2015 i samband med föreningens stambyten och till bostaden följer en tvättmaskin och en torktumlare. Här bor du lugnt med trevlig omgivning i en äldre klassisk HSB-förening med trygg och god ekonomi. Bekvämt avstånd till centrum, mataffärer och vårdcentral och fina bussförbindelser till universitet samt köpcentrum Grand Samarkand. Varmt välkommen på visning!

Snabbfakta

Adress Norregårdsvägen 13B
Område Hov
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 +
Våning 3 av 3
Boarea 80 m² (föreningens information)
Avgift 5198 kr/mån Inkl. värme, vatten, el, bredband , (obl tillägg om 214 kr för TV/bredband tillkommer)
Pris 1 470 000 kr
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Mäklare

Alberto Johansson Alvarez

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0705-28 20 81

Alberto Johansson Alvarez
Antal rum

3

Boarea

80 m²

Planlösning

Välkommen till HSB Brf Norregård och till en insynsskyddad trerummare med kök. Trevlig interiör med de stora renoveringarna gjorda såsom kök och renoverat helkaklat badrum med tvätt-och torkmöjlighet. Fina golv genom hela bostaden. Önskar man plats för förvaring finns det möjlighet att sätta in garderober i hallen. Föreningen har god ekonomi och i den låga avgiften ingår alla driftskostnader. Just nu får du även tillgång till en parkeringsplats, dock är det kö till carport och garage. Här bor du med gångavstånd till mataffärer, vårdcentral och Växjös stadskärna. Här finns fina förbindelser med buss som tar dig till universitet och stormarknader. Varmt välkommen på visning.

Hall – Plats för garderobsförvaring. Laminatgolv. Ljusa väggar varav ena i mörkare kulör.
Badrum – Helkaklat badrum i kakel och klinker med tvättpelare, wc, dusch med välvda väggar och kommod. Spotlights i taket
Kök – Laminatgolv. Diskmaskin. Kyl, frys, spis och ugn. Gott om arbetsytor och förvaring. Plats för matbord för 6 personer. Utgång till balkong. Fönster i västerläge
Vardagsrum – Laminatgolv. Ljusa väggar varav ena i mörkare kulör. Fönster i österläge.
Sovrum – Laminatgolv. Fönster i västerläge. Ljusa väggar.
Sovrum – Laminatgolv. Fönster i österläge. Ljusa väggar.
Klädkammare med en garderob. Laminatgolv

Bostadstyp

3-våningshus

Byggår

1971

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

139 Kwh/m² och år

Föreningens namn

HSB Brf Norregård i Växjö

Allmänt

Föreningen består av 9 hus som innehåller 184 bostadsrätter med en lägenhetsyta på 12 825 m². Bostadsrätterna är fördelat på 40 st. 1 rum och kök, 42 st. 2 rum och kök, 90 st. 3 rum och kök och 12 st. 4 rum och kök.
Bilplats, carport, garage och mc-plats hyrs via föreningens kö. Garage och carport kostar 400kr/mån, p-plats kostar 200kr/mån.
20 laddplatser, en sån p-plats kostar 350 kr/mån och det tillkommer avgift för laddning, p-platserna hyrs via föreningens kö.
Tvättstugor finns i hus nr 3, 5,13c och 17c. Grovtvättstuga finns i hus nr 5. Det finns också tillgång till aktivitetsrum, hobbyrum och övernattningsrum via föreningen.
Bredband och digital-TV via Telenor. Obligatorisk avgift 214kr/mån tillkommer, betalas via månadsavgiften.
Kollektiv försäkring för bostadsrättstillägget ingår, du behöver en egen hemförsäkring.
Ingen avsättning till inre fond.
Föreningen har en egen hemsida: brfnorregard.se

Föreningen har beslutat om avgiftshöjning med 9% från 1 januari 2024.

Större underhåll och investeringar:
2000 Takrenovering, bredbandsinstallation
2004 Nya fönster och balkongdörrar. Uppgraderat kabel-TV-nätet
2008 Utbyggnad och inglasning av balkonger
2010 Byte av frånluftsfläktar på taken
2015 Stambyte med badrumsrenovering
2020 Energideklaration utförd och obligatorisk ventilationskontroll
2020 Byte av ytterdörrar
2021 Byte av takrännor och stuprör
2021 Gemensam bredband och TV
2022 Nya säkerhetsdörrar till lägenheterna. Uppfräschning av trapphusen
2022 Asbestsanering
2022 Ritningsunderlag och projektering av lekplatser
2022 Besiktning av skyddsrum
2022-2023 Obligatorisk ventilationskontroll

Kommande renoveringar:
2023 Renovering av lekplats
2023 Ventilation
2023-24 Påbörjat arbete att eventuellt installera laddstolpar och införa individuell mätning och debitering av el
2024-25 Parkeringsområde, omläggning av asfalt

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tillhör HSB Sydost, köper du lägenhet ska du vara medlem i HSB Sydost. Du betalar en andel på 500 kr/köpare (som återbetalas vid eventuellt utträde). Det tillkommer en medlemsavgift första året på 300 kr/år, blir du medlem i HSB Sydost efter den 1/7 betalar du 150 kr för innevarande år(är det flera köpare kan man betala en medlemsavgift, familjemedlemskap). Du får en länk via mail av oss där du kan betala medlemskapet till HSB-Sydost. Föreningen börjar behandla din ansökan när du har betalat för medlemskapet i HSB-Sydost.
Föreningen tar ut en avgift i samband med överlåtelsen (2,5% prisbasbelopp), avgiften ska täcka föreningens administration av överlåtelsen. Avgiften betalas av köparen.

Övrigt

– Tv (basutbud) och bredband (250/250 mb/s) från Telenor obligatorisk avgift och är inräknad i månadsavgiften 5 412 kr (5 198+214).
– Separat kö till garage och carportplatser. Garage och carport kostar 400 kr/mån, p-plats kostar 200 kr/mån. (Just nu är det ingen kö till parkeringsplatserna.)
– Portkod samt säkerhetsdörr in till bostaden.
– Under 2004 byttes fönster till 3-glas.
– Under 2015 byttes stammar ut och badrummen renoverades.
– Under 2022 har alla entrédörrar bytts ut till säkerhetsdörrar och bekostas av bostadsrättsföreningen.
-Tvättstuga finns i hus 3, hus 5 och alternativt 13.

Kommunikation

Växjö Stadstrafik trafikerar utkanten av Hov med sin turtätaste linje 1 (Hovshaga-Centrum-Teleborg). Dessutom linje 7 (Evedal-Östra Lugnet-Centrum) och norra delen av Hov trafikeras av linje 2 och 6 som går (Norr-Centrum-Araby).

Allmänt

Stadsdelen Hov är en oas i centrala Växjö. Den byggdes i början av 1900-talet utmed Kungsvägen där den växande stadens borgerskap och köpmän skaffade sig präktiga och för tiden storslagna villor och tomter. I dag finns många av sekelskiftesvillorna kvar, men också modern bebyggelse, som nyare villor och bostadsrätter. Populära Tomtabacken är vintertid välbesökt för pulkaåkning och andra aktiviteter.

Närservice

I närheten av Hov finns Pilbäckskolan (F-6) Norregårdsskolan (7-9) och Kulturskolan. Norremark är närmaste köpcentrum med Ica Kvantum, Stora Coop, Systembolaget och flera andra butiker. Dalbo Centrum är ett välbesökt stadsdelscentrum i närheten med Ica, grönsaksbutik, kemtvätt, apotek, och vårdcentral.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge