Villa

Araby

Islandsvägen 10

4 RoK

107 m²

3 500 000 kr

Välrenoverad enplansvilla med hörntomt och stor trädgård!

På Islandsvägen 10 bor ni med ett centrumnära läge i ett lugnt kvarter. Insynsskyddad och västerorienterad tomt som dessutom gränsar till ett trevligt skogsområde. Villan erbjuder ett smidigt boende med allt i ett plan. Här har man totalrenoverat fastigheten sen 2014 där man bl a har gjort dränering, nytt värmesystem, genomgående golvvärme, fönsterbyten, takbyte, omputsning av fasaden, utbytta stammar/rör, nytt kök, ny ventilation och fiber . Idag erbjuds öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, tre sovrum, ett större badrum och en WC samt två uteplatser på trädgården och en fin pergola. Fina egenskaper som separat tvättstuga, garagemöjlighet där man i dagsläget nyttjar det som ett gym. Härlig trädgård där utrymme för aktivitet finns för både barn och vuxna. Här bor ni i lugna kvarter och med smidiga cykelvägar tar ni er enkelt till bla skolor, grönområden och centrum. Här finns även goda bussförbindelser inom gångavstånd. Varmt välkommen på visning!

Snabbfakta

Adress Islandsvägen 10
Område Araby
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 107 m²
Tomtarea 934 m²
Pris 3 500 000 kr
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

Alberto Johansson Alvarez

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0705-28 20 81

Alberto Johansson Alvarez
Antal rum

4 (Varav 3 sovrum)

Boarea

107 m²

Planlösning

Rusmbeskrivning:
– Hall med parkettgolv och hatthylla
– Sovrum med vita väggar, parkettgolv och fönster i söderläge
– Sovrum med vita väggar, parkettgolv och fönster i söderläge
– Sovrum med vita väggar, parkettgolv och fönster i västerläge mot trädgården
– Kontor/klädkammare med parkettgolv, vita väggar och fönster i söderläge
– Badrum som är helkaklat och med härlig golvvärme. Utrustat med tvättställ, kommod, WC, dusch med välvda klarglas
– WC som är helkaklat och med härlig golvvärme. Utrustat med WC, tvättställ och ett spegelskåp
– Vardagsrummet är väl tilltaget och förenas med köket i en öppen planlösning och skapar en härlig social yta för umgänge. Flera fönsterpartier förser rummet med mycket ljus. Det är goda möbleringsmöjligheter för både soffgrupp och matsalsmöblemang. Rummet har vitmålade väggar och parkettgolv. från vardagsrummet når du även till den ena uteplatsen som är stensatt och beläget i ett sydväst läge. Spotlights i tak
– Köket är ljust och i en öppen planlösning mot vardagsrummet. Plats för större matbord och stolar. Utrustat med kyl, frys, diskmaskin, micro, diskho, induktionshäll och ugn. Gott om förvaringsmöjligheter och med en härlig mosaik som stänkskydd över diskbänken. Utgång till altanen som är beläget i ett norrläge mot trädgården. Från köket når man även tvättstugan/groventrén
– Groventré/tvättstuga med klinkergolv och golvvärme. Utrustat med värmepump, dubbla tvättmaskiner/torktumlare och ett tvättställ. Praktisk tvättstuga/groventré.

Övrig byggnad:
– Garage som idag används som ett gym. Laminatgolv. Betongplatta under. Möjlighet att göra om till garage för den som önskar

Bostadstyp

1-plansvilla

Byggår

1963

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Puts

Bjälklag

Trä

Stomme

Utv. plåtarbete

Plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas

Ventilation

Mekanisk till & frånluft med återvinning

Driftkostnad

Uppvärmning: 15 200 kr/år

El: 14 000 kr/år

Vatten och avlopp: 10 000 kr/år

Renhållning: 4 722 kr/år

Summa: 49 922 kr/år

Uppvärmning

Värmepump luft/vatten

Övrigt

2014 – Byte av värmesystem till nuvarande värmepump luft/vatten system med ingjuten golvvärme i samtliga utrymmen
2014 – Byte av golvbjälklag med ny cellplastisolering med övergjutning av betong
2014 – Byte av fönster till 3-glas
2014 – Omlagt tak. Inklusive papp, läkt och plåtarbeten
2014 – Fasad omputsad med ny isolering av cellplast. Utfört av Gabo måleri i Rydaholm
2014 – Garage med ny puts och nytt tak samt dörrar uppfräschade med ny panel
2014 – Alla stammar och vattenrör utbytta (exklusive garage)
2014 – Badrummet och gästtoalett renoverat. Kvalitetsdokument finns ej
2014 – Tvättstuga renoverad
2014 – Dränering runt hus och garage omgjord
2016 – Installation FTX- Ventilation och fiber
2017 – Nytt kök
2018 – Nya ytskikt på väggar i hallen
2021 – Stenmur och trädgård

– Driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägares förbrukning de senaste 12 månaderna bakåt i tiden och bör endast ses som en uppskattning
– Stensatt uteplats i sydvästläge
– Pergola i sydvästläge
– Altan på baksidan i norrläge mot trädgården
– Garage som idagsläget används som ett Gym. Går att göra om till garage igen
– Stora förvaringsmöjligheter på vinden

– Boarea enligt uppmätning på ritning är 107 m² . Boarea enligt taxeringsuppgifter är 95 m² samt 10 m² biarea

Energiprestanda

Ej utförd

Övriga byggnader

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 956 000 kr

Tomt

934 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Cykelvägarna till Centrum är väl utbyggda, och via gamla smalspåret nås Evedal. Länstrafiken trafikerar Araby med sina turtätaste linjer, 1 (Kronoberg-Teleborg), 2 (Resesentrum-Araby-Norr), 6(Norr-Araby-Resecentrum) och 8 (Araby-Samarkand/Arenastaden). Växjö Centrum nås på några minuter.

Allmänt

Arabyområdet är det område där Växjö kommun satsat mest de senaste åren. En stor aktivitets- och idrottshall har invigts, Araby Park Arena, och flera nya byggprojekt har realiserats. I området finns utmärkta cykelvägar och vackra park- och grönområden, med tennisbanor, basket- och fotbollsplaner. Araby har flera aktiva kultur- och idrottsföreningar.

Närservice

I Dalbo Centrum finns Ica, blomsteraffär, grönsaksbutik med internationella livsmedel, restaurang, apotek, tandläkare och vårdcentral. Där finns även en bensinstation med närbutik. På Nydalavägen finns också Konsum. I Araby finns totalrenoverade Centrumskolan med F-6. Samarkand och Arenastaden ligger inte långt borta.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge