Villa

Norr

Biskopsvägen 61

8 RoK

208 m²

4 300 000 kr

Gediget 40-talsfunkis med kort gångavstånd till City

Robust 40-talshus med citynära läge på Norr. Huset inrymmer två lägenheter om 3-4 rok, uthyrningsrum samt källare. Äldre standard men spännande och flexibla förutsättningar för ny ägare. Fjärrvärme och fiber under installation Två garage i källarplan. Mysig och skyddad trädgårdsbaksida med fina gräsytor och flera fruktträd. Hela huset blir ledigt för köparen.

Snabbfakta

Adress Biskopsvägen 61
Område Norr
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 208 m²
Biarea 72 m²
Tomtarea 750 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 4 300 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

8 (Varav 6 sovrum)

Boarea

208 m²

Planlösning

Huset inrymmer två lägenheter om 4 rok, 94 m², med möjlighet att även ha ett separat uthyrningsrum med toalett på varje våningsplan.
Lägenheterna är i ett genomgående äldre, välvårdat skick. De är likadant utformade och inrymmer, hall, vardagsrum, kök, badrum, två sovrum samt ett tredje sovrum med toalett som kan användas som separat uthyrningsrum.
Trapphus i stenmaterial, smidesräcke och målad boasering på väggarna. Extra takhöjd om ca 2,60 m i båda lägenheterna.
Källarplan inrymmer två förråd, två matkällare, pannrum, tvättstuga samt två garage med infart från östra sidan av huset.

Bostadstyp

2-plansvilla med källare

Byggår

1949

Grundläggning

Källare. Dränering omgjord ca 2000

Fasad

Puts

Bjälklag

Betong

Stomme

Betong

Tak

Betongpannor

Fönster

2-glas

Ventilation

Självdrag

Driftkostnad

Uppvärmning: 20 000 kr/år

El: 10 000 kr/år

Vatten och avlopp: 6 000 kr/år

Renhållning: 2 800 kr/år

Summa: 38 800 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme, installeras okt/nov 2023

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.500 kr få genomgången på plats i huset.
– Fiber via Wexnets nät, installeras okt/nov 2023
– Korttidsmätning av radon utförts med indikativa värden om 400-450 Bq/m3. Husets ventilation består av självdrag.
– Enligt taxeringsinformation är husets boarea + biarea 184 + 72 m². Enligt verklig uppmätning 208 + 72 m².
– Driftskostnaderna är enligt schablon och ska ses som en uppskattning.

Energiprestanda

135 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 695 000 kr

Tomt

750 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Norr trafikeras av Växjö stadstrafik linje 2 och 6. Centrum ligger på cykel- och gångavstånd.

Allmänt

På Norr finns alla typer av bostäder, inte minst gedigna villor från 1950-talet och framåt. I stadsdelen finns också flera mindre parker och grönområden. Den äldre delen som ligger närmast centrum kallas Gamla norr, Nya norr byggdes ut under 1970- och 80-talen. Alldeles intill finns Fyllerydsskogen som är ett av Växjös mest varierande och populära natur- och rekreationsområden. Där finns milsvida motions- och strövstigar, ett populärt elljusspår och en 18-håls golfbana.

Närservice

På Norr ligger Lillestadskolan (F-6), där finns också Fagrabäckskolan (7-9). Växjös stora gymnasieskolor Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum ligger också på Norr. Vid Kristinatorget och vid Kalmarrondellen finns dagligvarubutiker och till shoppingen i centrum är det inte långt. Norremark, cirka tre minuter med bil, är närmaste handelsområde med flera stora butiker inom dagligvaruhandel, systembolag, gym, padelcenter och annan service.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdesdagen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge