Villa

Räppe

Fornvägen 14

5 RoK

133 m²

3 400 000 kr

Familjevilla i populära Räppe!

Välkomna till omtyckta Fornvägen och en villa med stor potential!

En 1½-plansvilla med ett lugnt och behagligt bostadsläge nära naturen, grönområden och endast 200 meter till Räppe Kanal. Villan har 3 sovrum och kan utan större insatser bli fler. Mysig, lummig och lekvänlig trädgård. En överbyggd altan och en stor balkong att njuta på. Fristående garage med förråd. Uppvärmning genom Bergvärme.

Varmt välkomna på visning i sommar!

Snabbfakta

Adress Fornvägen 14
Område Räppe
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 133 m²
Biarea 26 m²
Tomtarea 732 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 3 400 000 kr
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

Tommie Lagerkvist

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-6750264

Tommie Lagerkvist
Antal rum

5 (Varav sovrum)

Boarea

133 m²

Planlösning

Hall – Klassisk entré för ett 1/2 plans hus med trappa i hallen. Svart plast/laminat golv, vit strukturtapet och vitmålat trätak. Inbyggd garderob i hallen för ytterkläder.

Sovrum – Används som barnrum idag och har ek-parketts golv och vita väggar samt dimbara spotlights i taket. Inbyggd garderob.

Sovrum – väl tilltaget sovrum med inbyggda garderober som både har klädstång och backar. Laminatgolv i ekutförande och vit strukturtapet.

Duschrum – Helkaklat duschrum med duschkabin. Vacker kakelsättning med aprikosfärgat klinker och ljusare kakelplattor på väggen. Fönstret har insynsskyddat glas. Handukstork, Väl tilltagen kommod i mörkt trä och en stor belyst spegel. Dimbara spotlights i taket.

Vardagsrum – Ljust vardagsrum med gott om fönster, både mot trädgård och mot altanen. Bra med ytor för matsalsbord och tv-möblemanget. Vacker braskamin som bidrar till en extra hög mysfaktor.
Ek-parkett golv och vit strukturtapet på väggarna.

Kök – Köket har mörk ek-finish med mönstrade luckor och lådfronter, öppna hörnhyllor, rostfria vitvaror, vit/grå tapet och ett vitrinskåp för finporslinet. Utgång till altanen finns.

Tvättstuga – Nyrenoverad tvättstuga med en ljusbrun våtrumsmatta och vita väggar. Skåp, bänkskiva och öppna hyllplan finns för förvaring av allt som har med tvätt och städ att göra. Ny tvättmaskin. Bergvärmepump står i tvättstugan.

Altan/uteplats – Rymlig överbyggd uteplats med utrymme för matbord samt soffgrupp. Subtil belysning inbyggd i träkonstruktionen på väggen.

Allrum (ÖV) – Enormt allrum med plats för en stor tv-hörna och bland annat ett hemmakontor. Går med enkelhet att dela upp rummet för att få ett extra sovrum. Sovrummet får då egen utgång till balkongen. Laminatgolv i ekutförande och grå tapet. dimbara spotlights i taket.

Sovrum (ÖV) – Även det här rummet går med enkelthet att dela upp i 2 rum om man så önskar fler sovrum. Grå/svart plastmatta och grå strukturtapet på väggen. utsikt mot päronträd.

Duschrum (ÖV) – Helkaklat duschrum med glasdörr i duschhörnan. Mekanisk frånlufts-fläkt finns samt handdukstork.

Balkong (ÖV) – Mysig och knappt använd balkong med trallgolv och utsikt mot framsida.

Garage – Plats för en bil och förvaringsmöjligheter i väggskåp och lådor.

Förråd – Perfekt förvaringsrum för allt från årstidsrelaterad inredning till trädgårdsmaskiner och verktyg. Plastgolv och vita väggar.

Annan information kring villa & trädgård:

– Hallonbuskar
– Äppelträd
– Päronträd
– Växthus
– Stensatt uppfart och gångväg från garage till husentré
– Baksidan vetter mot stort grönområde (fotbollsplan)

Bostadstyp

1½-plansvilla

Byggår

1969

Grundläggning

Krypgrund

Fasad

Tegel och träpanel

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Lackerad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas

Ventilation

Självdrag + mekanisk frånluft i duschrummen

Driftkostnad

Uppvärmning: 11 000 kr/år

El: 9 000 kr/år

Vatten och avlopp: 4 500 kr/år

Sotning: 500 kr/år

Renhållning: 3 000 kr/år

Summa: 33 000 kr/år

Uppvärmning

Bergvärme

Övrigt

Energiprestanda

104 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Garage

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 304 000 kr

Tomt

732 m²

Beskrivning tomt

Uppväxta och fina fruktträd. Tomt angränsar till stor fotbollsplan på baksidan.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Räppe trafikeras av stadstrafik linje 4 (Centrum-Öjaby) samt Länstrafikens regionala linjer 114, 123 och 144.

Allmänt

Räppe är en stadsdel i utkanten av Växjö, förr en stationsort utmed järnvägen mellan Växjö och Alvesta. Via Räppe Kanal, som är en populär småbåtshamn, kan du ta dig ut till Helgasjön. Räppe ligger alldeles intill Bergkvaraområdet med odlingsmarker, vattendrag och gamla kulturmiljöer. Kvälleberg är ett annat omtyckt skogs- och strövområde med en utmanande motionsslinga och välskött elljusspår. Räppe IF har omfattande verksamhet med ungdoms- och seniorfotboll på Räppevallen. Vid Bergsnäs intill Räppe finns en vedeldad bastu som lockar bastubadare från hela stan. Räppe är sjönära och några av Helgasjöns bästa badplatser ligger nära.

Närservice

På nya stadsdelen Bredvik finns Växjös största grundskola F-9, Pär Lagerqvist skola, med stor idrottshall och en unik utemiljö. De stora handelsområdena Grand Samarkand, I 11 och Arenastaden ligger mycket nära. I Öjaby finns konditori och pizzeria.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdesdagen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Mäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Mäklare Bergstrand AB erhåller en administrationsersättning om 600 kronor för varje annons som publiceras på Hemnet. Mäklarföretag kan välja att samarbeta med Hemnet i marknadsföringssyfte och förmedling av Hemnets tilläggsprodukter där mäklare förväntas ge råd och rekommendationer till bostadssäljaren om vilken eller vilka av Hemnets produkter som passar bäst utifrån tex marknadsförhållanden och kundens situation. För detta arbete utgår en provision på de produkter som bostadssäljaren köper av Hemnet. Nivån på provision beräknas kvartalsvis och kan variera mellan 0 och 30% beroende på andel annonser där bostadssäljaren har valt ett uppgraderat

Läge