Snart
till salu

Bostadsrätt

Centrum

Västergatan 18D

4 RoK

118.5 m²

Spektakulärt boende med unik takterrass mitt i city

Elegant takvåning omgiven av makalös takterrass om ca 113 m² med utsikt i alla väderstreck. En spektakulär lägenhet för dig med höga krav och som gillar bekvämlighet. Välkommen till Västergatan 18D där hissen tar dig högst upp till ditt egna våningsplan. Här välkomnas du av en häftig lägenhet med vuxendel och separat sovrumsavdelning för barn/gäster. Öppna sociala ytor i kök och vardagsrum med utsikt över Växjös takåsar under dagen och på kvällen njuter du utomhus av vackra trädtoppar. Tre sovrum där master bedroom med lyxigt eget badrum samt separat klädvård. De mindre sovrummen har en egen avdelning med tillhörande badrum och klädkammare. Bostaden genomsyras bl. a av vackra golv, kvalitativt kök med köksö, Hajom skjutdörrspartier samt infällda spotlights. Bilen parkerar du i din egna carportplats. Här bor du insynsskyddad med hela centrums utbud samt kort promenadavstånd till såväl Växjösjön som Arenasstaden. Kontakta RoseMarie Altberg för mer information.

Snabbfakta

Adress Västergatan 18D
Område Centrum
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 4 + Kök
Våning 5 av 5
Boarea 118.5 m² (föreningens information)
Avgift 6690 kr/mån Inkl. värme, bredband & tv från Telia, renhållning samt bostadsrättstillägg.
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

4

Boarea

118.5 m²

Planlösning

Rumsbeskrivning:
– Välkomnande entré med grått klinkergolv och grönmålade väggar. Gott om förvaring bakom skjutdörrar med speglar. Infällda spotlights i tak. Utgång till takterrass mot väster.
– Hall med ekplankgolv och grönmålade väggar. I anslutning till hallen finns en klädkammare med flera hyllplan.
– Elegant kök med ekluckor och vitrinskåpdel, svarta stenbänkar, mosaikakel som stänkskydd samt infälld diskho. Rostfria vitvaror bestående av induktionshäll, frihängande fläkt, inbyggnadsugn och mikro, kyl, frys samt diskmaskin. Ekplankgolv samt gråmålade väggar. Ljusinsläpp från stora fönsterpartier mot söder.
– Matrum i anslutning till köket med ekplankgolv och gråmålade väggar. Ljusinsläpp från två väderstreck samt utgång till takterrass mot söder.
– Vardagsrum i anslutning till köket med ekplankgolv och gråmålade väggar. Ljusinsläpp från stora fönsterpartier i två väderstreck samt utgång till takterrass mot söder.
– Master bedroom med ekplankgolv och tapeter på väggar. Gott om förvaring bakom skjutdörrsgarderober. Ljusinsläpp från fönster mot norr samt utgång till takterrass.
– Helkaklat duschrum med eluppvärmt golv. Inredning bestående av duschhörna med takdusch, kommod med tillhörande spegelskåp, wc-stol, handdukstork samt högskåp. Infällda spotlights i tak. Ljusinsläpp från fönster mot norr.
– Tvättstuga med klinkergolv och vitmålade väggar. Inredning bestående av väggfasta skåp, arbetsbänk i laminat samt linneskåp och städskåp. Tvättmaskin och torktumlare. Ljusinsläpp från fönster mot norr.
– Sovrum 2 med ekplankgolv och tapeter på väggar. Skjutdörrsgarderob med inredning. Ljusinsläpp från fönster mot norr.
– Sovrum 3 med ekplankgolv och tapet på väggar. Skjutdörrsgarderob. Ljusinsläpp från fönster mot norr.
– Helkaklat duschrum med eluppvärmt klinkergolv. Inredning bestående av duschhörna med takdusch, kommod, spegel, uppvärmd handdukstork samt wc-stol. Infällda spotlights i tak. Ljusinsläpp från fönster mot väster.

Bostadstyp

5-våningshus

Byggår

2014

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

94 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Mjödners Höjd i Växjö

Allmänt

Brf Mjödners Höjd består av 30 lägenheter fördelat på tre hus. Föreningen har en lokal för uthyrning.

Trivsam innergård med grönytor och stensättningar som alla medlemmar kan utnyttja. På den plattsatta uteplatsen finns ett flertal utemöbler både under tak och bar himmel. På gräsmattan är det förberett för gemensam julgran inför jul.

Fibernät via Telia, grundutbudet ingår, övriga tjänster beställs och bekostas av lägenhetsinnehavaren. Telefon/data/teleuttag finns i kök, vardagsrum och sovrum.

Carport, cykelförråd och lägenhetsförråd.

Kollektivt bostadsrättstillägg ingår, bostadsrättshavarna tecknar egen hemförsäkring.

När du köper en lägenhet i Brf Mjödners Höjd ska du bli medlem i föreningen, vi hjälper dig med ansökan vid kontraktsskrivningen.
Föreningen tar ut en avgift i samband med överlåtelsen (2,5% prisbasbelopp), avgiften ska täcka föreningens administration av överlåtelsen. Avgiften betalas av köparen.

Driftkostnad

El: 10 346 kr/år

Vatten och avlopp: 3 000 kr/år

Summa: 13 346 kr/år

Övrigt

Renoveringar:
2019 – installerat skjutdörrspartier med bakomliggande inredning i hall.
2022 – Byte av köksluckor – Ryssbykök. Målat om i hall, kök, matrum samt vardagsrum.
– Eget våningsplan.
– Takterrass, om ca 113 m², som sträcker sig runt bostaden.
– Sensorstyrda markiser i söderläge samt västerläge.
– Lamellgardiner, plissegardiner och rullgardiner ingår.
– Master bedroom med en-suite badrum och klädvård.
– Hajom skjutdörrspartier ut till takterrass mot söder.
– Tv Lagom från Telia ingår i avgiften.
– Fiber från Telia 100/100 ingår i avgiften.
– Carport som följer med lägenheten 551 kr/mån. Garage är det kö till 827 kr/mån.
– Förråd i källarplan.
– Cykelförråd, pergola med möblemang finns på innergården.
– Driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägares förbrukning bör endast ses som en uppskattning. I angiven elkostnad är beräkningen baserad på ett kWh-pris om 2 kr.

Kommunikation

Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, Järnvägsstationen finns centralt.

Allmänt

I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern. Intill Centrum finns flera parker; Spetsamossen med parkourpark och minigolfbana, Linnéparken med Domkyrkan och utomhusscen samt Strandbjörket med badplats. Runt Växjösjön löper ett populärt motions- och promenadstråk. Utmed sjön finns också Simhallen, kafé och restauranger.

Närservice

Skolor i och nära Centrum är Ringsbergsskolan (F-9) som ligger granne med Växjö Kulturskola och Regionteatern, Östregårdskolan (F-6), Växjö Waldorfskola (1-9) och Elin Wägnerskolan (F-9). På Söder finns Kronobergs Skola (6-9), Montessoriskolan Skrattmåsen (F-6) och Bäckaslövskolan (F-5). Gymnasieskola i Centrum är Växjö Fria Gymnasieskola. Intill Centrum återfinns Växjö Kommuns gymnasieskolor Kungsmad, Teknikum och Katedral. I Centrum finns ICA och Coop, flera vårdcentraler och Centrallasarettet på Söder är nära.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdet. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge