Snart
till salu

Bostadsrätt

Hov

Dalbovägen 7B

1 RoK

44.5 m²

Kvadratsmart boende på centrumnära Hov!

Välkommen till Dalbovägen 7 B och till en fin etta på våning 2. Välplanerad planlösning om 44 m² med fint kök, helkaklat badrum, rymligt vardagsrum med sovalkov samt en mindre balkong med vy mot innergården. Föreningen är stabil och har trygg ekonomi. Kort promenadavstånd till mataffär, vårdcentral, apotek och bussförbindelser. Centrum ligger på bekvämt cykelavstånd.

Snabbfakta

Adress Dalbovägen 7B
Område Hov
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 1 +
Våning 2 av 4
Boarea 44.5 m² (föreningens information)
Avgift 2975 kr/mån Inkl. Värme, vatten och kabel-TV. Exkl. el
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

Alberto Johansson Alvarez

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0705-28 20 81

Alberto Johansson Alvarez
Antal rum

1

Boarea

44.5 m²

Planlösning

I HSB:s Brf Dalbo, på våning 2, erbjuds en fin enrummare till försäljning. Bostaden erbjuder kvadratsmart planlösning med ljust kök med plats för ett matbord om 4 personer, vardagsrum med möjlighet till sovalkov, helkaklat och rymligt duschrum samt en mysig liten balkong i österläge mot innergården. Goda förvaringsmöjligheter finns i den väl tilltagna klädkammaren. Lättillgängligt i källaren finns även tillhörande förråd och matförråd. Föreningen har god och stabil ekonomi och i avgiften ingår värme, vatten och basutbud kabel-TV. Varmt välkomna på visning !

Rumsbeskrivning:
– Entré med tapetserade väggar. Avhängningsmöjlighet för ytterkläder.
– Hall med tapetserade väggar. Klädkammare.
– Kök med delad kyl och frys. Mindre ugn och spis. Äldre skåpsluckor i gråa toner. Bra med förvaring och arbetsyta i köket. Städskåp. Fönster mot innergården i öster riktning.
– Duschrum renoverat i samband med föreningens stambyten 2005. Ljust klinkergolv med golvvärme samt vitkaklade väggar. Duschhörna, handfat med kommod, spegelskåp.
– Vardagsrum med ekparkett och tapetserade väggar. Fönster mot norr och öster.
– Sovalkov i anslutning till vardagsrummet. Sätt upp draperi eller skärmvägg för att komma närmre sovrums känslan.

Bostadstyp

4-våningshus

Byggår

1969

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

152 Kwh/m² och år

Föreningens namn

HSB Brf Dalbo i Växjö

Allmänt

HSB:s Brf Dalbo består av fem huskroppar som innehåller 179 bostadsrättslägenheter. Byggnaderna färdigställdes 1964-1966, ombyggnad av stammar och badrum utfördes 2005.
Varje lägenhet har ett multimediauttag där det finns uttag för TV/radio/bredband. Telia och Com Hem AB är leverantör av bredbandstjänster. Kabel-TV via Comhem ingår i avgiften.
Tvättstuga i Dalbovägen 9B, 7B, 5A, 5C och 1A. Grovtvätt i 7B och 1A. Nyrenoverad kvarterslokal med möjlighet att hyra för egen fest, övernattningsrum i 5B och 7C.
Vicevärd är Bill Hofwander. Bill nås på tel. 070-240 20 57 på tisdagar. Meiladress: hsb.dalbo@comhem.se. Vicevärdsexpeditonen i 7A har öppet alla tisdagar kl. 10.00-10.30.
Det finns 15 garage, 48 carport och 40 p-platser med elstolpe, hyrs via föreningens kö. Garage: ca 261-322 kr/mån. (storleken på garaget avgör kostnaden), carport: ca 233 kr/mån och p-plats: ca 100 kr/mån. Föreningens hemsida: www.hsb.se/sydost/brf/dalbo/

Större underhåll och investeringar:
1993 Utbyggnad av balkonger
1994-95 Renovering av fasader, öster- och norrsidan.
2002 Byte av balkongfönster och balkongdörrar
2005 Byte av köks- och badrumsstammar samt badrumsrenovering
2008 Fasadombyggnad inkl. tilläggsisolering
2009-10 Byte fönster mot söder, väster samt några mot norr och öster
2014 Elektroniskt bokningssystem för tvättstugor samt pågående arbeten med utemiljö och entrépartier.
2015 Byte av samtliga ytterdörrar, nytt dörrlåssystem.
2015 Förnyat utemiljö, staket, uppehållsplats, planteringar.
2016 Byte av värmekulvertarna.
2016-18 Förnyat utemiljön, ny lekplats. Byte av alla spillvatten- och dagvattenledningar. Ny lekplats, asfaltering i området samt stensättningar vid entréer, samt plantering av träd, buskar, perenner och nya gräsytor.
2018 Energideklaration.
2020 Takbyte, ventilationskontroll, installation av solcellsanläggning hus 9 samt förberett övriga tak, bytt till LED-armatur.
2021 Renovering av trapphus och byte till säkerhetsdörrar.
2022 Åtta laddstolpar installerade, fasadtvätt samtliga hus.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tillhör HSB Sydost, köper du lägenhet ska du vara medlem i HSB Sydost. Du betalar en andel på 500 kr/köpare (som återbetalas vid eventuellt utträde). Det tillkommer en medlemsavgift första året på 300 kr/år, blir du medlem i HSB Sydost efter den 1/7 betalar du 150 kr för innevarande år(är det flera köpare kan man betala en medlemsavgift, familjemedlemskap). Du får en länk via mail av oss där du kan betala medlemskapet till HSB-Sydost. Föreningen börjar behandla din ansökan när du har betalat för medlemskapet i HSB-Sydost.
Föreningen tar ut en avgift i samband med överlåtelsen (2,5% prisbasbelopp), avgiften ska täcka föreningens administration av överlåtelsen. Avgiften betalas av köparen.

Driftkostnad

El: 1 800 kr/år

Summa: 1 800 kr/år

Kommunikation

Växjö Stadstrafik trafikerar utkanten av Hov med sin turtätaste linje 1 (Hovshaga-Centrum-Teleborg). Dessutom linje 7 (Evedal-Östra Lugnet-Centrum) och norra delen av Hov trafikeras av linje 2 och 6 som går (Norr-Centrum-Araby).

Allmänt

Stadsdelen Hov är en oas i centrala Växjö. Den byggdes i början av 1900-talet utmed Kungsvägen där den växande stadens borgerskap och köpmän skaffade sig präktiga och för tiden storslagna villor och tomter. I dag finns många av sekelskiftesvillorna kvar, men också modern bebyggelse, som nyare villor och bostadsrätter. Populära Tomtabacken är vintertid välbesökt för pulkaåkning och andra aktiviteter.

Närservice

I närheten av Hov finns Pilbäckskolan (F-6) Norregårdsskolan (7-9) och Kulturskolan. Norremark är närmaste köpcentrum med Ica Kvantum, Stora Coop, Systembolaget och flera andra butiker. Dalbo Centrum är ett välbesökt stadsdelscentrum i närheten med Ica, grönsaksbutik, kemtvätt, apotek, och vårdcentral.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge