Snart
till salu

Bostadsrätt

Hov

Norregårdsvägen 7B

3 RoK

80 m²

Charmig 3:a med inkluderade kostnader – Välkommen till HSB Brf Norregård!

Välkommen till HSB Brf Norregård där en rymlig och mysig 3:a på våning 3 väntar på dig! I månadsavgiften på 5 198 kr ingår värme, vatten och el, vilket gör boendet både bekvämt och ekonomiskt fördelaktigt. Med sina yteffektiva 80 kvadratmeter erbjuder lägenheten ett fräscht och rymligt vardagsrum som har gott om plats för soffgrupp och tv-möblemang. Det fina renoverade köket har även plats för matbord, vilket gör det till en trevlig plats för måltider och umgänge.

Lägenheten har två sovrum med fönster åt olika väderstreck, vilket ger variation och möjlighet till trevlig ljusinsläpp under olika delar av dagen. Det helkaklade badrummet renoverades 2015 i samband med föreningens stambyten och till bostaden hör även en tvättmaskin och torktumlare, vilket ger extra bekvämlighet i vardagen.

Boendet ligger i en äldre klassisk HSB-förening med stabil och trygg ekonomi. Området är lugnt och trivsamt, med bekvämt avstånd till centrum, mataffärer och vårdcentral. Dessutom finns det bra bussförbindelser till universitetet och köpcentrumet Grand Samarkand.

Varmt välkommen på visning för att upptäcka allt som denna underbara bostad har att erbjuda!

Snabbfakta

Adress Norregårdsvägen 7B
Område Hov
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 +
Våning 3 av 3
Boarea 80 m² (föreningens information)
Avgift 5198 kr/mån Inkl. värme, vatten, el, bredband , (obl tillägg om 214 kr för TV/bredband tillkommer)
Dokument

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

Alberto Johansson Alvarez

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0705-28 20 81

Alberto Johansson Alvarez
Antal rum

3

Boarea

80 m²

Planlösning

Steg in i HSB Brf Norregårds charmiga trerummare med kök och njut av en privat och insynsskyddad atmosfär. Här möts du av en välkomnande interiör med genomgående moderna renoveringar, inklusive ett stilrent kök och ett helkaklat badrum med tvätt- och torkmöjligheter. De fina golven sträcker sig genom hela bostaden och ger en enhetlig och behaglig känsla.

Behov av extra förvaring? Inga problem – hallen erbjuder möjlighet att installera garderober efter eget önskemål. Föreningen har en stabil ekonomi, och den låga avgiften täcker alla driftskostnader. Just nu finns även möjligheten att få tillgång till en parkeringsplats, även om det finns kö till carport och garage.

Denna bostad erbjuder en bekväm vardag med gångavstånd till mataffärer, vårdcentral och Växjös stadskärna. Dessutom finns det utmärkta bussförbindelser som tar dig till universitetet och stora köpcentra. Välkommen att uppleva allt detta på nästa visning

Bostadstyp

3-våningshus

Byggår

1971

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

139 Kwh/m² och år

Föreningens namn

HSB Brf Norregård i Växjö

Allmänt

Föreningen består av 9 hus som innehåller 184 bostadsrätter med en lägenhetsyta på 12 825 m². Bostadsrätterna är fördelat på 40 st. 1 rum och kök, 42 st. 2 rum och kök, 90 st. 3 rum och kök och 12 st. 4 rum och kök.
Bilplats, carport, garage och mc-plats hyrs via föreningens kö. Garage och carport kostar 400kr/mån, p-plats kostar 200kr/mån.
20 laddplatser, en sån p-plats kostar 350 kr/mån och det tillkommer avgift för laddning, p-platserna hyrs via föreningens kö.
Tvättstugor finns i hus nr 3, 5,13c och 17c. Grovtvättstuga finns i hus nr 5. Det finns också tillgång till aktivitetsrum, hobbyrum och övernattningsrum via föreningen.
Bredband och digital-TV via Telenor. Obligatorisk avgift 214kr/mån tillkommer, betalas via månadsavgiften.
Kollektiv försäkring för bostadsrättstillägget ingår, du behöver en egen hemförsäkring.
Ingen avsättning till inre fond.
Föreningen har en egen hemsida: brfnorregard.se

Föreningen har beslutat om avgiftshöjning med 9% från 1 januari 2024.

Större underhåll och investeringar:
2000 Takrenovering, bredbandsinstallation
2004 Nya fönster och balkongdörrar. Uppgraderat kabel-TV-nätet
2008 Utbyggnad och inglasning av balkonger
2010 Byte av frånluftsfläktar på taken
2015 Stambyte med badrumsrenovering
2020 Energideklaration utförd och obligatorisk ventilationskontroll
2020 Byte av ytterdörrar
2021 Byte av takrännor och stuprör
2021 Gemensam bredband och TV
2022 Nya säkerhetsdörrar till lägenheterna. Uppfräschning av trapphusen
2022 Asbestsanering
2022 Ritningsunderlag och projektering av lekplatser
2022 Besiktning av skyddsrum
2022-2023 Obligatorisk ventilationskontroll

Kommande renoveringar:
2023 Renovering av lekplats
2023 Ventilation
2023-24 Påbörjat arbete att eventuellt installera laddstolpar och införa individuell mätning och debitering av el
2024-25 Parkeringsområde, omläggning av asfalt

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tillhör HSB Sydost, köper du lägenhet ska du vara medlem i HSB Sydost. Du betalar en andel på 500 kr/köpare (som återbetalas vid eventuellt utträde). Det tillkommer en medlemsavgift första året på 300 kr/år, blir du medlem i HSB Sydost efter den 1/7 betalar du 150 kr för innevarande år(är det flera köpare kan man betala en medlemsavgift, familjemedlemskap). Du får en länk via mail av oss där du kan betala medlemskapet till HSB-Sydost. Föreningen börjar behandla din ansökan när du har betalat för medlemskapet i HSB-Sydost.
Föreningen tar ut en avgift i samband med överlåtelsen (2,5% prisbasbelopp), avgiften ska täcka föreningens administration av överlåtelsen. Avgiften betalas av köparen.

Övrigt

– Tv (basutbud) och bredband (250/250 mb/s) från Telenor obligatorisk avgift och är inräknad i månadsavgiften 5 412 kr (5 198+214).
– Separat kö till garage och carportplatser. Garage och carport kostar 400 kr/mån, p-plats kostar 200 kr/mån. (Just nu är det ingen kö till parkeringsplatserna.)
– Portkod samt säkerhetsdörr in till bostaden.
– Under 2004 byttes fönster till 3-glas.
– Under 2015 byttes stammar ut och badrummen renoverades.
– Under 2022 har alla entrédörrar bytts ut till säkerhetsdörrar och bekostas av bostadsrättsföreningen.
-Tvättstuga finns i hus 3, hus 5 och alternativt 13.

Kommunikation

Växjö Stadstrafik trafikerar utkanten av Hov med sin turtätaste linje 1 (Hovshaga-Centrum-Teleborg). Dessutom linje 7 (Evedal-Östra Lugnet-Centrum) och norra delen av Hov trafikeras av linje 2 och 6 som går (Norr-Centrum-Araby).

Allmänt

Stadsdelen Hov är en oas i centrala Växjö. Den byggdes i början av 1900-talet utmed Kungsvägen där den växande stadens borgerskap och köpmän skaffade sig präktiga och för tiden storslagna villor och tomter. I dag finns många av sekelskiftesvillorna kvar, men också modern bebyggelse, som nyare villor och bostadsrätter. Populära Tomtabacken är vintertid välbesökt för pulkaåkning och andra aktiviteter.

Närservice

I närheten av Hov finns Pilbäckskolan (F-6) Norregårdsskolan (7-9) och Kulturskolan. Norremark är närmaste köpcentrum med Ica Kvantum, Stora Coop, Systembolaget och flera andra butiker. Dalbo Centrum är ett välbesökt stadsdelscentrum i närheten med Ica, grönsaksbutik, kemtvätt, apotek, och vårdcentral.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge