Bostadsrätt

Östra Lugnet

Uranusvägen 2G

2 RoK

57.4 m²

1 390 000 kr

Tvåa i markplan med trädäck och gräsytor. Parkeringsplats ingår!

Välkommen till Uranusvägen 2G och denna rymliga tvåa i markplan med genomgående golvvärme. Bostaden har två uteplatser. Ena på framsidan med stensatta plattor i västerläge och den andra från trädäcket på baksidan, som leder ut till gräsmattan och ett härligt österläge. Baksidan når man genom vardagsrummet. Parkeringsplats ingår i avgiften. Här bor du på ett barnvänligt område med närhet till natur, badstrand, skolor, affärer och restauranger vid Helga Sjön. Välkommen att boka in dig på visning!

Snabbfakta

Adress Uranusvägen 2G
Område Östra Lugnet
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 2 +
Våning 1 av 2
Boarea 57.4 m² (föreningens information)
Avgift 3723 kr/mån Inklusive förråd, parkering och sophantering.
Pris 1 390 000 kr
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Mäklare

Alberto Johansson Alvarez

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0705-28 20 81

Alberto Johansson Alvarez
Antal rum

2

Boarea

57.4 m²

Planlösning

Välkommen till Uranusvägen 2G och denna charmiga tvåa i markplan! Med genomgående golvvärme och två uteplatser är detta ett perfekt hem för avkoppling och umgänge. Hemtrevligt och just vardagsrum med generöst ljusinsläpp och utgång till trädäck och gräsytor. Sovrum med praktisk skjutdörrsgarderob för extra förvaring.
Separat kök med plats för större matbord, perfekt för måltider och sociala stunder. Bekvämt helkaklat badrum med tvättpelare för extra bekvämlighet. Njut av två uteplatser – en på framsidan och en på baksidan med härliga lägen för alla tillfällen. Parkering ingår: En parkeringsplats ingår i avgiften för extra bekvämlighet.

– Hall med mörkt klinkergolv. Avhängningsyta. Golvvärme. Två garderober i hallen för ytterliggare förvaring.
– Badrum som är helkaklat. Golvvärme. Utrustat med tvättmaskin, torktumlare, kommod, spegel, handdukstork, WC och dusch.
– Kök som är rymligt och erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Plats för större matbord. Diskmaskin, kyl, frys, inbyggd micro och ugn, induktionshäll. Golvvärme
– Vardagsrum med rikligt ljusinsläpp. Plats för soffgrupp. Utgång till altanen och uteplatsen. Golvvärme
– Sovrum med plats för dubbelsäng. Fönster i österläge. Skjutdörrsgarderob. Golvvärme.

Bostadstyp

2-våningshus

Byggår

2013

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

103 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Evedalsparken

Allmänt

Brf Evedalsparken bildades 2012. Föreningen äger fastigheten Asteroiden 1 med tillhörande två moderna byggnader om sammanlagt 13 lägenheter varav 4 st 2:or, 4 st 3:or och 5 st 4:or, Byggnaderna stod klara för inflyttning i september 2013. Husen ligger naturnära på norra delen av Östra Lugnet med promenadavstånd till vackra Evedal.

Driftkostnad

Uppvärmning: 8 179 kr/år

El: 9 000 kr/år

Summa: 17 179 kr/år

Övrigt

Via månadsavin betalar man varje månad en schablonkostnad om 681 kr/månad avseende värme och vatten (avser driftskostnaden uppvärmning). Bostadsrättsinnehavaren tecknar eget abonnemang för hushållsström.

Driftskostnaden gällande el är inhämtad från Veab/Bixia och avser elnät, elhandel och energiskatt.

Försäkring samt TV/internet tillkommer utöver angiven driftskostnad.

Observera att driftkostnaden är individuell och kan variera beroende på avtal & förbrukning.

Bostadsrättsföreningen Brf Evedalsparken förvärvade år 2013 fastigheten Asteroiden 1 i Växjö kommun. Föreningens fastighet består av ett flerbostadshus i två våningar och fem radhus med totalt 13 bostadsrätter. Dessutom finns förråd till varje lägenhet, 5 carportar (separat kö) samt 8 parkeringsplatser. I carporten finns möjlighet att installera laddbox för elbil.

Här bor man endast ett stenkast ifrån det natursköna fritidsområdet Evedal med badstrand, minigolf, lekområden och restauranger. På Östra Lugnet finns skola och barnomsorg och Hovshaga centrum erbjuder livsmedelsaffär och vårdcentral. På ett bekvämt avstånd om ca 2 kilometer ligger handelsområdet Norremark med ett brett utbud av serviceinrättningar.

Under året finns inga planerade underhåll.

TV via fiber, Wexnet. Bekostas av bostadsrättsinnehavaren.
Internet via fiber, Wexnet. Bekostas av bostadsrättsinnehavaren.

Föreningen har två gemensamma städdagar per år. Deltar man på båda städdagarna får man en reducerad månadsavgift i december.

Sopsortering i miljöhus.

Kommunikation

Östra Lugnet trafikeras av stadstrafiken linje 7 (Centrum-Östra Lugnet) och 8 (Sandsbro-Arenastaden). Nätet av cykelvägar är välutbyggt.

Allmänt

Östra Lugnet är ett av Växjös nyaste bostadsområden. På kort tid har en stor modern villastad vuxit fram. Östra Lugnet som ligger mellan Hovshaga och Evedal var förr platsen för ett sanatorium där människor vilade upp sig i den friska sjö- och skogsluften. Den rogivande naturen finns i allra högsta grad kvar, med sommarparadiset Evedal och Kronobergsskogen runt knuten. I närheten finns en 4H-gård som är uppskattad bland barnfamiljer.

Närservice

På Östra Lugnet finns Östra Lugnets skola (F-6). Gustavslundsskolan (F-6) ligger också nära, liksom Hagavallen med Hovshaga AIF:s omfattande verksamhet. Till Hovshaga centrum med butiker, bibliotek och vårdcentral är det bara någon minut och handelsområdet Norremark, med bl a stormarknader, bensinstation, Systembolaget och restauranger, ligger på bekvämt avstånd. Till Samarkand och Arenastaden tar du dig bekvämt med egen busslinje.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdesdagen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2024).

Läge