Bostadsrätt

Sandsbro

Fyllerydsvägen 53D

4 RoK

89.2 m²

1 990 000 kr

NYTT PRIS! Modern marklägenhet med naturskönt läge!

NYTT PRIS!

Välkommen till ett gemytligt och rofyllt läge med vacker natur och sjö i omgivningen samt endast någon kilometer in till stan. I Lilla Fylleryd erbjuder vi en modern marklägenhet om 4 rok i två plan med hög standard och genomgående vattenburen golvvärme på bägge våningsplanen. Två kaklade WC/Duschrum, modernt kök och fina ekgolv. Mysig uteplats ombonad med häck och lummig grönska. Perfekt söderläge med eftermiddagssol. Stensatt mur och plattsättning samt praktisk terrassmarkis. Här bor du nära till Glasrikets Golfklubb för den som är intresserad av golf. Men även nära till skolor, badplatser, handelsområden och trevliga promenadstigar. Tillhörande parkeringsplats finns.

Snabbfakta

Adress Fyllerydsvägen 53D
Område Sandsbro
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 4 + Kök
Våning 1+2 av 2
Boarea 89.2 m² (föreningens information)
Avgift 5592 kr/mån Inkl vatten, renhållning och p-plats. Exkl värme och hushållsel
Pris 1 990 000 kr
Dokument

Visning

Mäklare

Alberto Johansson Alvarez

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0705-28 20 81

Alberto Johansson Alvarez
Antal rum

4

Boarea

89.2 m²

Planlösning

Ljus och trevlig bostad med hög standard på materialval med bl.a två helkaklade wc/duschrum. Modernt kök med inredning från Marbodal. Övriga rum har genomgående ekparkett och mestadels ljusa väggar, släta vita innerdörrar och fönsterbänkar i marmor. Ytterläge med gräsplätt samt ombonad uteplats med markis och underbart söderläge.

ENTRÉPLAN
– Entréhall med avhängningsplats. mörkgrått klinkergolv och vitmålade väggar.
– Läcker WC/Dusch/Tvätt med mörkgrått klinkergolv och vita kaklade väggar. WC, duschhörna med mörkgrått kakel, tvättställskommod, spegelskåp samt tvättmaskin och torktumlare.
– Modernt kök med parkettgolv och vit skåpsinredning från Marbodal. Fönster i bänkhöjd med trevligt ljusinsläpp, mörk laminatbänkskiva och stänkskydd i grå/svart kakel. Vitvaror från Elektrolux; Kyl, frys, spishäll, fläkt, inbyggnadsugn och micro samt diskmaskin.
– Öppen och ljus matplats och vardagsrum i anslutning till köket. Golv med ekparkett samt vitmålade väggar respektive gråbeige väggar. Trevliga låga fönster på gavelsidan samt utgång och rejäla fönsterpartier mot baksidans uteplats.
– Mindre förråd under trappan.

ÖVRE PLAN
– Hall med ekparkett och vitmålade väggar.
– Sovrum 1 med ekparkett och ljusgråa väggar. Fönster mot innergården och norr riktning.
– Praktisk klädkammare/walk in-closet i direkt anslutning till sovrummet.
– Snyggt WC/Duschrum med mörkgrått klinkergolv och vita kaklade väggar. WC, duschhörna med mörkgrått kakel, väggskåp, tvättställskommod och spegelskåp.
– Sovrum 2 med fondvägg, fönster i söderläge och garderob. Parkettgolv.
– Sovrum 3 med ljuslila väggar. Fönster i söderläge. Parkettgolv.

Bostadstyp

Tvåplans marklägenhet i radhusform

Byggår

2016

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump med golvvärme i båda våningsplanen

Fönster

3-glas

Energiprestanda

47 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Fyllerydpark 2

Allmänt

Med ett boende i bostadsrättsföreningen Fyllerydpark har du golf, motion
och naturen runt hörnet. Ett perfekt läge för dig som gillar ett aktivt liv.
Dessutom bara några få kilometer till centrala Växjö trots det lantliga läget

I Brf Fyllerydpark 2 ingår 11 bostadsrätter, 3-rumslägenheter i ett plan samt 4-rumslägenheter i två plan. Byggnaderna uppfördes 2016.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs.
Föreningen tar ut en avgift i samband med överlåtelsen (2,5% prisbasbelopp), avgiften ska täcka föreningens administration av överlåtelsen. Avgiften betalas av köparen, enligt föreningens stadgar.

Driftkostnad

El: 14 124 kr/år

Summa: 16 620 kr/år

Övrigt

– Lägenheten har vattenburen golvvärme i båda våningsplanen. Väggarna har träskivor bakom gipsskivorna, vilket gör dem gedigna och lätta att hänga upp saker på.
– Föreningen avsätter 5000:-kr månad för framtida underhåll.
– Vi följer hyreslagen och tillåter andrahandsuthyrning om skäl därtill finns. Uthyrning kan beviljas efter
skriftlig ansökan till styrelsen
– Föreningen ingår i en gemensamhetsanläggning med BRF Fyllerydpark avseende soprum, grönytor, gångvägar, ledningar.
– Föreningen har tre stycken laddplatser placerade i carport. Fler är under projektering.
– Föreningen har sammanlagt 5 platser i carport för 375kr månad. 6 st parkeringsplatser för 50kr i
månaden. (inräknat i månadsavgiften) Ny medlem blir erbjuden den plats som är ledig. Önskas byte finns separat kösystem
– Ett förråd tillhör lägenheten. Varierande storlek.
– Levereras via fiber av WEXNET. Uttag finns i varje lägenhet direkt innanför ytterdörren.
Nätverksuttag finns i de flesta rummen.
– Alla lägenheter har en individuell elmätare och förbrukningen betalas av medlemmen.
– Källsortering och hushållsavfall ingår i hyran.
– 2023 Juni-Juli Målning av fasad på samtliga hus.
– Avgiften betalas per månad i förskott. Avgiften har varit oförändrad sedan 2016.
– 11 lägenheter varav 7st 4:or, 4st 3:or. placerade i 3 st flerfamiljshus.
– Ekonomisk förvaltning och lägenhetsregister sköts av föreningen själva. Teknisk förvaltning sköts av
Föreningen själva.
– Husen byggdes 2015-2016 och köptes av föreningen 2016, tillsammans med tillhörande tomtmark.
– Har man elbil/hybrid så har man förtur på en carport plats.
-Inga planer på avgiftshöjning finns för närvarande

Kommunikation

Sandsbro trafikeras av Växjö Stadstrafik linje 5 och linje 8.

Allmänt

Sandsbro ligger vid näset mellan Toftasjön och Helgasjön i stadens norra utkant. De senare åren har Sandsbro vuxit fram som ett av Växjös mest expansiva områden med mycket ny, modern bostadsbebyggelse. Sandsbro ligger mycket vackert vid de stora sjöarna Helgasjön och Toftasjön. Fyllerydsskogen är Växjöbornas mest omtyckta strövområde med härliga motionsslingor och elljusspår genom skyddade skogs- och naturområden där också Glasrikets Golfklubb ligger med sin populära 18-håls bana.

Närservice

Sandsbro Skola är en omtyckt F-6 skola utmed Fyllerydsvägen. I Sandsbro finns även flera förskolor, badplatser, en stor och aktiv fotbollsklubb samt kommunens återvinningscentral. Norremark är närmaste handelsområde med stormarknader, restauranger, Systembolag, apotek, flera gym och idrottsanläggningar med mer. Naturskönt vid Toftasjön ligger också omtyckta Toftastrand konditori och Villa Vik restaurang som också erbjuder hotell och konferensmöjligheter.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdesdagen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2024).

Läge