Tomt

Alvesta

Bäckvägen

854 m²

Tomter med drömläge intill sjö och vacker natur

Välkommen till vackra Sjöatorp och 13 byggklara tomter direkt intill sjön. Här väljer du själv i vilket regi du skapar ditt drömhem. Samfälld brygga med båtplats och sandstrand. Kommunalt VA och fiber. Generös byggrätt. Tomtstorlekar från 854 m² - 1851 m². Priser från 600 000 kr - 1 475 000 kr. Välkommen att besöka tomterna på egen hand.

Snabbfakta

Adress Bäckvägen
Område Alvesta
Upplåtelseform Friköpt
Tomtarea 854 m²
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Tomtarea

854 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt VA

Allmänt

Byggrätt enligt detaljplan; För bebyggelsen gäller att byggnad får uppföras i högst en våning och inte uppföras till större höjd än 3,5 meter. Huvudbyggnad skall placeras minst 4,0 meter från tomtgräns och förråd/garage får ej placeras närmare grannes tomtgräns än 1,0 meter. Största byggnadsarea inklusive förråd/garage får uppgå till högst 20% av fastighetsarean, dock högst 180 m² för enskild byggnad.

Gällande elanslutning av fastigheten via EON: Transformatorstation finns i området. Rekommendation är att du ansluter dig permanent direkt i ett så kallat markmätarskåp. Det finns möjlighet för en tillfällig anslutning.

https://www.eon.se/el/elnat/ny-elanslutning#kostar

För en permanentanslutning med en mätarsäkring på 16-25 ampere och upp till 1 800 meter från där det är möjligt att ansluta till befintligt elnät, använder EON Energimarknadsinspektionens metod för prissättning av elanslutningar.

Avstånd: 0–200 m fågelvägen
Fast grundavgift: 44 375 kr inkl moms.
Extra meteravgift: 0 kr/m

Avstånd: 200-600 m fågelvägen
Fast grundavgift: 44 375 kr
Extra meteravgift: 381,25 kr/m

Gällande vatten och avlopp: När byggnation tillkommer på den nya fastigheterna kommer Alvesta kommun att fakturera anläggningsavgift för de bostadsenheter som byggnationen motsvarar. Faktureringen sker utifrån den VA-taxa som är gällande då bygglov beviljas. Vatten och avloppskostnaden består av två delar, anläggsavgift och anslutningsavgift.

Anläggningsavgift tillkommer för respektive tomt.

Anslutningsavgiften för en bostads/lägenhetsenhet är enligt nuvarande taxa för 2023 är 22.004 kr inkl. moms.
En vanlig villa har normalt en bostads/lägenhetsenhet enligt Alvesta kommuns VA-taxa.
I samband med att fastighetsägare söker bygglov ska en servisanmälan göras till Alvesta kommun. Blankett för servisanmälan finns tillgänglig på kommunens hemsida. Servisanmälan ska lämnas in i god tid innan fastighetsägaren planerar att börja anlägga sina privata serviser.
Inkoppling till den allmänna VA-anläggningen får ske efter att anläggningsavgift för bostads/lägenhetsenhet är betald och kommunen har givits möjlighet att besiktiga inkoppling vid förbindelsepunkten i öppen schakt.
Dag- och dräneringsvatten ska tas omhand lokalt på fastigheterna.

Fiberanslutning via Wexnet kan erbjudas för 16.500 kr inkl. moms.

Infartsvägen till området heter Bäckvägen, namnen på lokalgatorna är ej fastställda i dagsläget.

Kommunikation

Alvesta station ligger längs järnvägarna Södra stambanan och Kust till kust-banan. Länstrafiken Kronoberg trafikerar flera turer i och utanför Alvesta Kommun.

Allmänt

Sjöatorp ligger med ett fint läge utmed Sjöatorpasjön i Alvesta kommun. I Sjöatorp finns förskola. Nära ligger samhället Hjortsberga (ca 5 km) där finns Hjortsbergaskolan med klasserna F-6. Kommunikationerna är goda och busshållplats finns ca 2,5 km från området där det smidigt går att ta sig till både Ljungby, Alvesta och Växjö. Med bil tar det ca 20 min till Växjö och 15 min till Alvesta, 30 min till Ljungby och Värnamo.

Närservice

I Alvesta (ca 11 km) finns all möjlig service inom skola och fritidsaktiviteter. I centrum finns många personliga och trevliga små butiker, flera banker, vårdcentral, apotek, systembolag, bibliotek, grundskolor och gymnasium. I Alvestas östra del finns ridskola, idyllisk badplats och motionsspår. Alvesta har mycket att erbjuda inom idrott, bland annat ishockey, fotboll och tennis. I Alvesta finns många småföretag och det är en aktiv stad där det finns något för alla.

Läge