Villa

Vikaholm

Lundahls väg 8

4 RoK

144 m²

5 990 000 kr

Nyproducerat och naturnära läge på Vikaholm

Med ett naturnära läge, i ett av Växjös mest växande bostadsområde – Vikaholm, erbjuds till försäljning en nästintill nybyggd enplansvilla med stor baksida mot skogen. Fräck exteriör och fenomenal planlösning med öppna ytor där kök-matplats-vardagsrum ryms inom 60 m². Stora fönsterpartier i kombination med en generös takhöjd ger bostaden underbart ljus och påtaglig rymd. Tre sovrum där masterbedroom har direktaccess sitt privata badrum & walk-in-closet. Ytterligare ett duschrum samt en praktiskt groventré där klädvård får en helt annan mening. Särskilt utmärkande är lugnet på plats i området. Uppvärmning sker med fjärrvärme och fiber finns installerat. Bekvämt boende och den generösa baksidan med skog bidrar till ett riktigt härligt boende att trivas i många år framöver. Välkomna att anmäla till visning.

Snabbfakta

Adress Lundahls väg 8
Område Vikaholm
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 144 m²
Tomtarea 877 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 5 990 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

4 (Varav 3 sovrum)

Boarea

144 m²

Planlösning

Huset präglas av en genomtänkt planlösning, öppna ytor och glaspartier från golv till tak. Här imponeras bl. a du av detaljer som högre takhöjd, vackra golv, smarta system för belysning, praktiska skjutdörrar och infälld belysning i fönstersmygar. Moderna, stilfulla och kvalitativa materialval genomsyrar hela bostaden och här har verkligen varje kvadratmeter hittat sin rätta plats. Fina uteplatser i två väderstreck som du kan njuta av från morgon till kväll. Möjlighet till ett sovrum och badrum finns i garagebyggnaden. Just nu används rummet som gym. Välkommen till Lundahls väg 8 – ett boende som kräver minimalt underhåll i många år framöver samt befriad från fastighetsavgiften till år 2034.
Rumsbeskrivning:
– Välkomnande entré/hall med klinkergolv och tapet på väggar. Fast inredning med plats för ytterkläder.
– Vardagsrum med tvåstavsparkett på golv och målade väggar. Ljusinsläpp från stora fönsterpartier samt utgång via altandörrar till trädäck samt trädgård i väster.
– Modernt kök med köksö från Vedum med mellangrå luckor, vitrinskåp med belysning, bänkskiva virrvarr i laminat, rostfri diskbänk samt vitt kakel som stänkskydd. Vitvaror från Siemens bestående av kylskåp, underbyggt integrerad frysskåp i köksön, inbyggnadsugn samt mikro, induktionshäll samt integrerad diskmaskin. Köksö med förvaringsskåp samt sittplatser för 2-3 personer. Öppet mot vardagsrum. Tvåstavsparkett på golv och tapet på väggar. Ljusinsläpp från stora fönsterpartier samt utgång via altandörrar till trädäck och trädgård i väster.
– Sovrum 1 med tvåstavsparkett på golv och målade väggar. Ljusinsläpp från fönster i väster samt utgång till trädäck och trädgård. Direkt access till walk-in-closet och eget badrum.
– Walk-in-closet med tvåstavsparkett på golv och målade väggar. Gott om förvaring i platsbyggd inredning.
– Helkaklat duschrum i grågrönt och vitt. Inredning bestående av duschhörna med regndusch, dubbla handfatskommoder, stor infälld spegel, el-uppvärmd handdukstork, samt wc-stol. Ljusinsläpp från fönster mot norr.
– Sovrum 2 med tvåstavsparkett och målade väggar. Ljusinsläpp från fönster mot öster.
– Sovrum 3 med tvåstavsparkett och målade väggar. Flertalet garderober. Ljusinsläpp från fönster mot öster.
– Helkaklat duschrum i grågrönt och vitt. Inredning bestående av duschhörna, tvättställ, spegel samt wc-stol. Ljusinsläpp från fönster mot öster.
– Groventré/tvättstuga med grått klinkergolv och målade väggar. Inredning bestående av Virrvarr arbetsbänk i laminat med underliggande skåp, rostfri tvättho, el-uppvärmd handdukstork samt platsbyggd inredning. Tvättmaskin och torktumlare. Ljusinsläpp från fönster mot öster.

Bostadstyp

1-plansvilla

Byggår

2019

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Lackerad plåt

Tak

Papp

Fönster

3-glas isoler

Ventilation

Mekanisk till & frånluft med återvinning (FTX)

Driftkostnad

Uppvärmning: 10 414 kr/år

El: 10 975 kr/år

Vatten och avlopp: 5 517 kr/år

Sotning: 525 kr/år

Renhållning: 2 708 kr/år

Övrigt: 2 160 kr/år

Summa: 32 299 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme + kamin

Övrigt

2019 – Byggt trädäck framsida.
2020 – Två sensorstyrda markiser vid kök och vardagsrum i västerläge.
2021 – Byggt trädäck baksida.
– Slingor till robotgräsklippare ingår. Ej robotgräsklipparen.
– Utomhusbelysning.
– Sensorstyrda sol och vind markiser i västerläge.
– Två vattenutkast på vardera gavel.
– Fjärrstyrd garageport.
– Trädäck både på framsida och baksida.
– Genomgående vattenburen golvvärme i hela bostaden.
– Braskamin Keddy.
– Fiber från Wexnet.
– Smarta hemsystem Niko home för bl. a belysning och larm.
– Infälld belysning i fönstersmygar.
– Takhöjd om 2,66 m.
– Nerfällda eluttag i golv.
– OBS. Befintlig flaggstång ingår ej.
– I angiven elkostnad är beräkningen baserad på ett kWh-pris om 2,25 kr.

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger viktig information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.600 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

52 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Vidbyggt garage med förråd (används som gym) ca 43 m². Fjärrstyrd garageport. Rörelsesensor belysning inne i garage. 3-fas uttag i garage.

Taxeringskod

210, Småhusenhet, tomtmark

Taxeringsvärde

667 000 kr

Tomt

877 m²

Beskrivning tomt

Sydvästerorienterad baksida med gott om grönytor och angränsande skogsparti. Asfalterad uppfart med plats för flera bilar. Fina planteringar och marksten på framsidan.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Vikaholm trafikeras av Länstrafiken linje 7. På södra Teleborg finns hållplatser för linje 1 och 5.

Allmänt

Vikaholm är det nya bostadsområdet i Växjö som blir en naturlig fortsättning av stadsdelen Teleborgs södra del. Omgivningarna kring Teleborg erbjuder fantastiska strövområden med goda möjligheter för motion och rekreation. Runt Södra Bergundasjön, som stadsdelen är byggd längs med finns en fin strandpromenad. Sjön lockar även med fiske och båtturer.

Närservice

I Teleborg finns ett bra serviceutbud med bland annat livsmedelsbutiker, restauranger, tandvård och vårdcentral. I närområdet finns ett flertal skolor och Linnéuniversitetet. På Sportfältet bedriver Växjö BK fotboll med stor ungdomsverksamhet. I Vikaholm finns en nybyggd förskola och här finns även en ny lekplats, Sagolandet. En härlig plats för lek och äventyr och på vintern blir det ett perfekt ställe för pulkaåkning. Närliggande F-6-skolor är Torparskolan, Furutåskolan och Ljungfälleskolan samt högstadieskolan Teleborgs Centrum. En ny skola finns med i kommunens framtidsplaner.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2024).

Läge