Villa

Teleborg

Vallörtsvägen 4

5 RoK

112 m²

4 190 000 kr

Härlig familjevilla på återvändsgata på Norra Teleborg

Arkitektritad souterrängvilla med utmärkt bostadsläge på Norra Teleborg. Ett praktiskt hus som inrymmer bl a fyra sovrum, två stora sällskapsrum med eldstäder i båda samt två helkaklade dusch/bad samt bastu. Härlig utemiljö med pool, uterum, poolhus och flera öppna altaner. Fristående garage med inredd del. Nyinstallerad fjärrvärme. Ett mycket hemtrevligt hus med hög trivselkänsla och generösa bostadsutrymmen. På Norra Teleborg tar du dig med lätthet till barnomsorg och skola. Med smidiga cykelvägar når du snabbt mataffärer, naturfina omgivningar i Bokhultet, Växjösjön och centrums hela utbud.

Snabbfakta

Adress Vallörtsvägen 4
Område Teleborg
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 112 m²
Biarea 108 m²
Tomtarea 725 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 4 190 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

5 (Varav 4 sovrum)

Boarea

112 m²

Planlösning

Rejält 70-talshus beläget på lugn återvändsgata på familjevänliga Teleborg. Rymligt med 112 m² i boyta och 108 m² biyta där den stora familjen får plats. Supermysig gillestuga med eldstad samt filmprojektor och duk. För en social familj så kommer även den coola puben bli en favorit. Välkommen till ett härligt hus att trivas i många år framöver!

Rumsbeskrivning entréplan:
– Luftig entré med högt i tak och halvtrappor till vardera våningsplanen. Parkettgolv och stående panel på väggar. Plats för ytterkläder vid hatthylla.
– Hall med laminatgolv och tapetserade väggar. Inbyggda garderober.
– Kök med vaniljvita luckor, bänkskiva i valnöt, infälld diskho samt ljust kakel som stänkskydd. Stenbänkskiva vid matlagningsplats. Kyl, frys, keramikhäll, underbyggd fläkt, inbyggnadsugn (2018) och diskmaskin. Eluppvärmt klinkergolv och tapetserade väggar. Ljusinsläpp från fönster mot väst.
– Vardagsrum med parkettgolv, tapetserade väggar samt fondvägg med akustikpanel vid matplatsen. Kamin. Här kan ett ytterligare sovrum skapas om behov finns. Ljusinsläpp från två väderstreck samt utgång till trädäck och trädgård.
– Sovrum 1 med laminatgolv och vitmålade väggar. Inbyggda garderober med skjutdörrar. Ljusinsläpp från fönster mot söder samt utgång till inglasat uterum.
– Sovrum 2 med parkettgolv och vit-/gråmålade väggar. Väggfast arbetsbänk samt klädstång bakom draperi. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.
– Helkaklat duschrum (2003) med eluppvärmt golv. Duschhörna med takdusch och välvda dörrar, kommod, väggfast skåp, WC-stol, spegel med hylla samt handdukstork. Ljusinsläpp från glasblock mot söder.
– Toalett med eluppvärmt stengolv och tapet/kakel på väggar. Tvättställ, spegel, WC-stol samt inbyggt skåp. Ljusinsläpp från fönster mot norr.

Rumsbeskrivning souterräng/källarplan:
– Groventré med klinkergolv och tapet på väggar. Plats för ytterkläder, hatthylla samt städskåp. (luftvärmepump ur funktion).
– Hall med valnötsgolv och tapet på väggar. Pentry med spisplattor, diskho, bänkskiva i laminat, skåp och kylskåp.
– Sovrum 3 med textilmatta och tapetserade väggar. Skjutdörrsgarderober. Ljusinsläpp från fönster i öst.
– Sovrum 4 med parkettgolv, målade väggar och två garderober. Ljusinsläpp från fönster i öst.
– Gillestuga med parkett/textilmatta och tapet/skiffersten på väggar. Öppen spis med insats. Ljusinsläpp från fönster i väst. Projektor och filmduk ingår.
– Bar med trägolv och målade väggar. Fönster i väst. I barrummet ingår; Piltavla, monitor, övrig fast inredning. Barstolar och vitrinskåp. Öltapp ingår ej.
– Helkaklat badrum med uppvärmt golv. Inredning i form av hörnbadkar, duschhörna, spegel samt handdukstork. Infällda spotlights. I anslutning finns en bastu med plats för 6 personer. Pump till badkar ur funktion.
– Tvättstuga med plastmatta på golv och våtrumstapet på väggar. Arbetsbänk, skåp tvättmaskin och torktumlare.
– Helkaklad toalett med kommod, spegel och WC-stol. Förvaring bakom skjutdörr.

Bostadstyp

1-plansvilla med souterrängkällare

Byggår

1972

Grundläggning

Källare

Fasad

Tegel

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Tak

Betongpannor (tvättat och behandlat 2020)

Fönster

2-glas

Ventilation

Självdrag

Driftkostnad

Uppvärmning: 22 000 kr/år

El: 18 000 kr/år

Vatten och avlopp: 7 000 kr/år

Renhållning: 2 700 kr/år

Summa: 49 700 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme installerat 2023. luftvärmepump värme/kyla. Två eldstäder.

Övrigt

Utförda renoveringar;
2005 – Renoverat relax/badrum i källarplan samt bastun.
2006 – Renoverat kök från Svenova, klinkergolv med golvvärme, nya vitvaror. Gjort om förråd till kontor i garagebyggnad.
2007 – Renoverat toalett i entréplanet – klinkergolv med golvvärme.
2008/09 – Inglasad altan. Nya 2-glas isolerrutor på södra delen av vardagsrummet.
2009/10 – Trappa renoverad samt nya golv i hallen. Nya golv i gillestugan.
2011 – Kamin installeras i vardagsrum.
2012-14 Pool Modell Kidney 4984 från Miamipool, 22 meter i omkrets, 150-260 cm djup. Uppvärmning sker med solpanel/solfångare. Förberett för uppvärmning via fjärrvärme.
2013 – Toalett i källarplan renoveras. Nytt poolhus. Mur mot granne i öst.
2020 – Nytt pentry i souterrängdel. Yttertak tvättat och behandlat.
2022 – Uppdaterat el i tvättstuga och kallförråd (poolrum).
2023 – Installation fjärrvärme inkl vattenburet system. Installation fiber. Snabbladdare till elbil installerad.

– Bredband via Wexnet
– Solfångare värmer poolen
– Poolhuset uppvärms av luft/luft värmepump
– Trädäck och utedusch i anslutning till pool och poolhus
– Robotgräsklippare ingår.
– Flaggstång samt flagga
– Markiser i söder och i väst(en äldre markis vid altan mot söder fungerar ej)
– Infravärme i uterummet
– Inredning i baren ingår
– Projektor och filmduk ingår
– Kamin och öppenspis med insats, sotade 2023-05-08 och brandskyddskontrollerade 2023-10-09.

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger viktig information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.600 kr få genomgången på plats i huset.

Driftskostnaden är uppskattad med anledning av att fjärrvärme installerats under 2023 samt att billaddare är i bruk.

Energiprestanda

126 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Friliggande garage. Tak mellan hus och garage I anslutning till garaget ett förråd omgjort till kontor med laminatgolv och målade väggar.
Poolhus ca 15 m² med trägolv och glasskjutdörrspartier. Luftvärmepump.

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 184 000 kr

Tomt

725 m²

Beskrivning tomt

Stensatt garageuppfart med plats för två bilar. Humlebuskar, rododendron, klematis, blodhassel, hängbjörk, fjärilsbuske, björnbär och div andra växter.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Teleborg trafikeras av Stadstrafikens turtätaste linje 1, 3, 5 och 7.

Allmänt

Den välplanerade stadsdelen Teleborg, med gott om gångtunnlar och cykelvägar, bebyggdes under 70-talet och har växt ut till Växjös största de senaste åren. Teleborg omges av tre sjöar. Södra Bergundasjön erbjuder att aktivt båt- och friluftsliv. Runt Trummen och Växjösjön löper populära gång- och cykelvägar. På Teleborg ligger Linnéuniversitetet med sitt Campus. Intill finns magnifika Teleborgs Slott med sin park.

Närservice

På Teleborg finns stormarknaden Willys, ICA Kvantum och Blomsterlandet samt ett gym. På Sportfältet bedriver Växjö BK ungdomsfotboll och i Teleborgshallen utövas olika idrotter. Tennisplaner finns både utomhus och i SödraClimate Arena. I centrum finns kyrka, Lidl, pizzeria, vårdcentral och apotek. Skolor på stadsdelen är Högstadieskolan Teleborgs Centrum och F-6-skolorna Furutåskolan, Ljungfälleskolan och Torparskolan. Bussförbindelserna är mycket goda

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdesdagen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge