Villa

Rottne

Morkullevägen 5

6 RoK

143 m²

1 390 000 kr

Rymligt hus med generösa ytor och lugnt läge!

Gedigen och välplanerad 1,5-plans villa med stora sällskapsytor, fyra sovrum, två badrum, två vardagsrum och mycket förvaring. Stort inglasat uterum och altan/trädäck med läge mot både fram och baksida. Sadeltak och 3-glas isolerfönster. Fasad med tegel och träpanel. Plats att ställa husbil/husvagn. Fjärrvärme. Fiber. Groventré till tvättstuga.

Snabbfakta

Adress Morkullevägen 5
Område Rottne
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 143 m²
Tomtarea 1006 m²
Pris 1 390 000 kr
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

Alberto Johansson Alvarez

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0705-28 20 81

Alberto Johansson Alvarez
Antal rum

6 (Varav 4 sovrum)

Boarea

143 m²

Planlösning

Ett gediget hus som kännetecknas av generösa och väl tilltagna ytor. Entréplanet innehåller två fina sovrum, härligt vardagsrum i vinkel, kök med plats för den stora familjen och våtutrymme med tvättställ och badkar. Rymliga ytor på övreplan som man når genom trappen från vardagsrummet på entréplanet. Övreplan består av två sovrum, klädkammare, badrum och ännu ett vardagsrum. Lättskött trädgård på med fina gräsytor, plats för husbil/husvagn eller släp för den som behöver ytor. Inglasat uterum med altandäck och utgång från vardagsrummet.

Entréplan:
– Entré/hall med plastgolv, två garderober med plats för ytterkläder.
– Groventré med plastgolv, avhängingsplats för ytterkläder. Tvättbänk med gott om förvaring, tvättho. Tvättmaskin, fjärrvärmeanläggning, linneskåp och garderob.
– Vardagsrum i vinkel med utgång till altan och stora fönster mot baksidan.
– Rymligt kök med plats för större matbord. Kyl/frys (2012) Köksblandare (2019) Diskmaskin (2020) Tvättmaskin (2021)
– Sovrum 1 med ingång från hallens entréplan. Fönster mot framsidan och söder riktning. Två garderober.
– Sovrum 2 med ingång från vardagsrummets entréplan. Fönster mot baksidan och norr riktning. Två garderober.
– Badrum från hallen utrustat med WC, tvättställ och badkar. Fönster. Spegelskåp.

Övreplan:
– Sovrum 3 övreplan med fönster i öster riktning.
– Sovrum 4 övreplan med fönster i öster riktning
– Badrum utrustat med WC, tvättställ, spegelskåp och duschörna.
– Rymlig klädkammare
– Vardagsrum/allrum med två fönster i väster riktning.

Bostadstyp

Villa, 1½-plan

Byggår

1978

Grundläggning

Betongplatta på mark

Fasad

Tegel och träpanel

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Plåt

Tak

Sadeltak, masonitskivor, läkt och betongpannor

Fönster

3- glas isolerfönster

Ventilation

Mekanisk frånluft

Driftkostnad

Uppvärmning: 17 602 kr/år

El: 16 379 kr/år

Vatten och avlopp: 5 455 kr/år

Renhållning: 3 055 kr/år

Summa: 42 491 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

69 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Fristående garage

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 380 000 kr

Tomt

1006 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Länstrafikens linje 340 och 350 trafikerar frekvent sträckan Rottne - Växjö.

Allmänt

Mitt emellan Innaren och Sörabysjön ligger Rottne, naturskönt, stillsamt och på ett behagligt avstånd till Växjö. Rottne är en populär närort med en stor villabebyggelse, väl utbyggd samhällsservice, skola, barnomsorg och ett rikt föreningsliv. Rottne IF har en omfattande ungdomsidrott inom främst fotboll och innebandy, och till bandyfästet Åby är det inte långt.

Närservice

I Rottne ligger Söraby skola (F-6). Närmaste högstadieskola är Braås. I centrum finns affärer, restaurang, bibliotek, bank, tandläkare, apotek, äldreboende och vårdcentral. Till Växjö är det cirka 20 minuter med bil och till köpcentrat Norremark 15 kilometer. I närheten av Rottne ligger stora arbetsplatser som Rottne Industri och Volvo i Braås.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdesdagen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2024).

Läge