Snart
till salu

Bostadsrätt

Östra Lugnet

Saturnusvägen 71

4 RoK

103.8 m²

Marklägenhet med gavelläge i två plan med uteplatser och inglasat uterum på Östra Lugnet

Denna marklägenhet i två plan erbjuder den perfekta kombinationen av komfort och praktiskt boende. Beläget i ett barnvänligt kvarter med bilfritt område runt huset, nära skolor, dagis och naturreservatet Evedalsåsen. Bostaden har ett trevligt hörnläge i västerläge med två uteplatser och ett trädäck med inglasat uterum. Interiören präglas av ljusa och inbjudande ytor med stilrena materialval. Två fina dusch-/badrum med kakel och klinker kompletterar detta välutrustade hem. Kontakta Alberto Johansson Alvarez för mer information om pris och visning.

Snabbfakta

Adress Saturnusvägen 71
Område Östra Lugnet
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 4 +
Våning 1+2 av 2
Boarea 103.8 m² (föreningens information)
Avgift 4971 kr/mån Inkl carport och fast avgift fiber
Dokument

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

Alberto Johansson Alvarez

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0705-28 20 81

Alberto Johansson Alvarez
Antal rum

4

Boarea

103.8 m²

Planlösning

Bostadstyp

2-plans radhus i bostadsrättsform

Byggår

2008

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

140 Kwh/m² och år

Uteplats

Inglasad uteplats i västerläge Trädgård i västerläge

Föreningens namn

Brf Ariel i Växjö

Allmänt

I Brf Ariel bor du ett stenkast från fritidsområdet Evedal med badstrand, minigolf, lekområden och restauranger. På Östra Lugnet finns skola och dagis och i Hovshaga centrum finns vårdcentral och affär. Norremarks köpcentrum ligger endast två kilometer bort.

Alla bostäder har egen tomt och uteplats och finns i storlekarna 104-122 kvm, två-plans radhus eller enplans fristående, 35 bostäder. Husens arkitektur är tidlöst modern och med en väl genomtänkt planlösning. Längs med smalspåret som löper genom området finns torg. Torgen är en mötesplats där grönskan och granitmurarna i kombination med marksten skapar en gemytlig atmosfär för umgänge och lek.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tar ut en avgift i samband med överlåtelsen på ca 1 190 kr (2,5% prisbasbelopp), avgiften ska täcka föreningens administration av överlåtelsen. Avgiften betalas av köparen, enligt föreningens stadgar.

För mer info se: www.brfariel.se

Driftkostnad

Uppvärmning: 18 000 kr/år

El: 7 596 kr/år

Vatten och avlopp: 3 636 kr/år

Renhållning: 8 400 kr/år

Summa: 37 632 kr/år

Övrigt

– Hörnläge med gräsmatta längs gaveln och baksidan. Stenlagd uteplats på framsidan i västerläge och baksida med trädäck i österläge.
– Fristående förrådsbyggnad (oisolerad) finns på baksidan.
– Egen carportplats i närliggande byggnad (ingår i månadsavgiften).
– Fiberanslutning via Wexnet (fasta avgiften ingår i mån avgiften).
– Vattenburen golvvärme i entréplan och radiatorer på övre plan.
– Vattenförbrukningen debiteras med en fast avgift på 165 kr/mån samt en rörlig del på 138 kr/mån. Avstämning sker en gång per år.
– Cykelförråd i separat byggnad på gården.
– Miljöhus för sophantering i anslutning till carportbyggnaden.
– Två frivilliga städdagar anordnas på vår respektive höst.
– Gästparkering finns.

Kommunikation

Östra Lugnet trafikeras av stadstrafiken linje 7 (Centrum-Östra Lugnet) och 8 (Sandsbro-Arenastaden). Nätet av cykelvägar är välutbyggt.

Allmänt

Östra Lugnet är ett av Växjös nyaste bostadsområden. På kort tid har en stor modern villastad vuxit fram. Östra Lugnet som ligger mellan Hovshaga och Evedal var förr platsen för ett sanatorium där människor vilade upp sig i den friska sjö- och skogsluften. Den rogivande naturen finns i allra högsta grad kvar, med sommarparadiset Evedal och Kronobergsskogen runt knuten. I närheten finns en 4H-gård som är uppskattad bland barnfamiljer.

Närservice

På Östra Lugnet finns Östra Lugnets skola (F-6). Gustavslundsskolan (F-6) ligger också nära, liksom Hagavallen med Hovshaga AIF:s omfattande verksamhet. Till Hovshaga centrum med butiker, bibliotek och vårdcentral är det bara någon minut och handelsområdet Norremark, med bl a stormarknader, bensinstation, Systembolaget och restauranger, ligger på bekvämt avstånd. Till Samarkand och Arenastaden tar du dig bekvämt med egen busslinje.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdet. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2024).

Läge